TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#sağanak

sağanak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, sağanak haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Fırtına ve sağanak birçok ilde hayatı felç etti Haber

Fırtına ve sağanak birçok ilde hayatı felç etti

Antalya, kent merkezi ile bazı ilçelerde sabahtan itibaren fırtına ve aralıklarla sağanak etkili olmaya başladı. Fırtına nedeniyle Konyaaltı Sahili'ndeki bazı ağaçlar devrildi, işletmeler uçuşan şemsiye ve tezgahlarını tutmaya çalıştı. Denizde dev dalgalar oluştu. Fırtına ve dalgaya rağmen bazı vatandaşlar sahile inerek fotoğraf çektirdi. Kentte sağanağa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı, bazı bölgelerde trafikte aksama yaşandı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, rüzgârın saatteki hızı kent merkezinde 68,4, Kemer ilçesindeki Sığlık Feneri'nde ise 118 kilometreye ulaştı. Hava sıcaklığının düne göre 2 derece düştüğü kentte, fırtına ve sağanak etkisini sürdürüyor. Denizli Bir otelin çatısı, gece saatlerinde etkili olmaya başlayan şiddetli rüzgâr nedeniyle uçtu. Park halindeki otomobillerin üzerine düşen çatı malzemeleri, 2 otomobilde hasar oluşturdu. Sağanak ve dolu yağışı nedeniyle ilçedeki bazı tütün seraları zarar gördü, yollarda su birikintileri oluştu. Ya-tu Otomotiv Hürriyet İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde ağaç şiddetli rüzgâr nedeniyle devrildi. Eskişehir Sabah saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağmur, kent merkezindeki cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşmasına yol açtı. Bu nedenle sürücüler ile yayalar, yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Önlem alan polis ekipleri, sürücüleri trafikte dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı. Karayolları ekipleri de çevre yolunda su biriken bölgelerde tedbir aldı. Kuvvetli rüzgâr nedeniyle bazı ağaçların dalları kırıldı, Odunpazarı ilçesinde bir apartmanın dış yalıtım malzemeleri söküldü.

Çanakkale'deki yangında 5 milyon TL zarar oluştu Haber

Çanakkale'deki yangında 5 milyon TL zarar oluştu

Gelibolu ilçesi ile Eceabat ilçesi arasındaki Ilgardere mevkiinde dün öğleden sonra ormanlık alanda yangın başladı. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle yangın rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangın nedeniyle Pazarlı köyü tedbir amaçlı boşaltılmıştı. Yangını kontrol altına almak için ekipler havadan ve karadan müdahale etti. Akşam saatlerinde fırtına ve yağmurla birlikte yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Sabahın ilk ışıklarıyla beraber ekipler havadan ve karadan soğutma çalışmalarına başladı. Yanan alanlar dron havadan görüntülendi. Pazarlı köyünde çiftlikte 5 milyon TL zarar oluştu Pazarlı köyünde Erkan Şahin’e ait küçükbaş hayvan çiftliği yandı. Yangında yaklaşık 5 milyon TL zarar oluştu. Köyün girişindeki mezarlıkta bazı mezarlarda yandı. Yaklaşık 35 yıldır hayvancılıkla uğraşan Erkan Şahin, “Yangın çıktığı sırada çiftlikte yem hazırlıyordum. Ilgardere’de trafodan ateş çıktı dediler. Ilgardere köyündeki arkadaşlar bizi kurtarın dediler. Onları kurtarmaya gittim, geldim. Traktörün arkasına pullukları taktım çiftliğin, köyün altını kurtarayım derken karşıdan aniden çiftliğe sıçardı. Belki de saatte 100 kilometrenin üzerinde rüzgar vardı. 550’ye yakın hayvanlarımız vardı. 5-6 tanesi yanmış. 12-13 bin tane balya vardı. Gübre römorkları, balya makineleri, sağım üniteleri, buğdaylar her şey yandı. Ciddi kayıplarımız var. 4-5 milyon TL bir zararımız var. 12-13 ton balya gitti. Nereden bulacağım. 70-80 ton buğday gitti, yemlerle birlikte” dedi. BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Çanakkale’de orman yangını!

SON GİRİLEN HABERLER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.