TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Rusya’dan ABD'ye küfür notası Haber

Rusya’dan ABD'ye küfür notası

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik küfürlü konuşmasının ardından, iki ülke arasındaki ilişkiler gerginleşti. Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, yaptığı açıklamada, ABD'ye bir protesto notası gönderdiklerini duyurarak, "Dışişleri Bakanlığı, ABD liderinin Rusya Devlet Başkanı'na yönelik hakaretlerinin çirkin doğası ve kabul edilemezliği nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı'na güçlü bir protesto notası gönderdi" ifadelerini kullandı. Antonov ayrıca, Biden'ın konuşmasını eleştirerek, "Açıkçası, kaba ve küfürlü ifadeler, günümüz tarihi şartlarında dünya için bu kadar gerekli olan stratejik güvenliği güçlendirmeye hizmet etmiyor" dedi. Biden'ın Putin'e Yönelik İfadeleri ABD Başkanı Joe Biden, California eyaletinin San Francisco kentinde katıldığı bir bağış etkinliğinde, bazı liderler nedeniyle nükleer çatışma riskinin arttığına dair endişelerini dile getirmişti. Biden, Putin'in "çılgın" olduğunu ifade ederek, Putin'e karşı ağır bir dil kullanmıştı. Biden daha sonra, insanlığın karşı karşıya olduğu varoluşsal tehdidin "iklim değişikliği" olduğunu belirtmişti. Kremlin'den Gelen Tepki Biden'ın Putin'e yönelik sözlerine Kremlin'den hemen bir tepki geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, "Putin, size hitap ederken hiç kaba bir dil kullandı mı? Hayır, kullanmadı. Bu nedenle, bu tür ifadelerin ABD'yi küçük düşürdüğünü düşünüyorum. Bu tür kelimeler, kullananların itibarını zedeliyor" demişti.

Putin, Wagner’in hukuken var olmadığını söyledi Haber

Putin, Wagner’in hukuken var olmadığını söyledi

Vladimir Putin, Kommersant gazetesine yaptığı açıklamada, Rus yönetimine isyan eden paralı savaşçı grubu Wagner’e ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rus toplumu için durumun gayet açık olduğunu belirten Putin, Wagner savaşçılarının onurlu şekilde savaştığını, ancak 24 Haziran’daki isyan olayının içine çekildiğini ve bunun üzücü olduğunu ifade etti. Putin, “Onlarla yaptığım toplantıda bir yandan savaş alanında yaptıklarını, diğer yandan 24 Haziran olaylarında neler yaptıklarını değerlendirdim. Çatışmalara katılma dahil, gelecekteki hizmetleri için olası seçenekler gösterdim. Hepsi bu kadar.” ifadelerini kullandı. Wagner’in savaş birimi olarak varlığını sürdürüp sürdürmeyeceğinin sorulması üzerine Putin, “Paralı asker şirketi Wagner yok. Özel askeri şirketlerle ilgili yasamız yok. Yani yasa yoksa, paralı asker şirketi Wagner de yok. Böyle bir tüzel kişilik yok. Bir grup var ama yasal olarak yok.” diye konuştu. Paralı asker şirketlerinin yasal hale getirilmesinin ayrı bir konu olduğuna dikkati çeken Putin, bu hususun parlamentoda ve hükümet düzeyinde ele alınması gerektiğini, zor bir konu olduğunu vurguladı. Putin’den Wagner savaşçılarına bir komutanın emri altına girme önerisi Putin, 29 Haziran’da 35 Wagner komutanı ile görüştüğünü hatırlatarak, onlara Kremlin’de olduklarını aktardığını belirtti. Komutanlara farklı istihdam seçenekleri sunduğunu kaydeden Putin, Wagner savaşçılarına “Seda” lakabıyla anılan bir komutanın emri altına girmelerini önerdiğini ifade etti. Wagner savaşçılarının bu komutanın emrinde 16 aydır hizmet verdiğine dikkati çeken Putin, “Hepsi bir yerde toplanıp hizmete devam edebilir ve onlar için hiçbir şey değişmez. Başından beri gerçek komutanları olan aynı kişi tarafından yönetilecekler.” şeklinde konuştu. Putin, pek çok komutanın bu öneriye olumlu yönde kafa salladığını anlatarak, en önde oturan Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in bunu görmeden adamlarının bu karara katılmadığını söylediğini aktardı. Kremlin: “Paralı asker şirketlerinin yasal hale getirilmesi ele alınacak” Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Wagner’in hukuken var olmadığını” belirterek, bu hususun ilave inceleme ve değerlendirme gerektirdiğini, bu tür şirketlerin yasal statüsü konusunun oldukça karmaşık olduğunu söyledi. Bu alanda yasal değişiklik yapılıp yapılmayacağı sorusuna karşılık Peskov, “En azından bu konu ele alınacak.” cevabını verdi. Peskov, 29 Haziran’da Putin’in Prigojin ile yaptığı görüşmede hangi anlaşmaya vardığına dair daha fazla detay veremeyeceklerini, gereken her şeyi söylediklerini sözlerine ekledi. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.