TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#rusya

rusya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, rusya haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Rusya'da yüzde 77,44'le seçime rekor katılım sağlandı Haber

Rusya'da yüzde 77,44'le seçime rekor katılım sağlandı

Rusya Merkez Seçim Komisyonu, 15-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen devlet başkanlığı seçiminin resmi sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçlara göre, %77,44'lük bir katılım oranıyla, 1991'den bu yana modern Rusya tarihinde bir rekor kırıldı. Devlet Başkanı Vladimir Putin, şimdiye kadar girdiği seçimlerde rekor oy alarak dikkat çekti. Resmi verilere göre, Putin oyların %87,28'ini alarak seçimin galibi ilan edildi. Putin'i %4,31 oy oranıyla Rusya Komünist Partisi Adayı Nikolay Haritonov takip etti. Üçüncü sırayı %3,85 oy oranıyla Yeni İnsanlar Partisi adayı Vladislav Davankov aldı. Seçimlerde son sırayı ise %3,2 oy alan Rusya Liberal Demokrat Parti adayı Leonid Slutskiy elde etti. 2030 yılına kadar devlet başkanlığı görevini sürdürecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için 7 Mart'ta Kremlin Sarayı'nda bir tören düzenlenmesi planlanıyor. Putin, resmi seçim sonuçlarının duyurulmasının ardından halka hitap etti. Rusya Merkez Seçim Komisyonu'nun resmi sonuçlarını açıklamasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, halka seslendi. Seçimlerin sorunsuz bir şekilde ve rekor katılımla gerçekleştiğine işaret eden Putin, "Aslında Rusya'nın bundan sonra izleyeceği yolu, kendimiz ve çocuklarımızın nasıl bir geleceğe sahip olacağını seçtik. Sandığa gelen seçmenlerin büyük çoğunluğu bu olayın önemini anlıyordu" dedi. Yeni dönemdeki çalışmalarına dair ipuçları veren Putin, "Bu düzeyde bir güven, Rusya'ya ve halkımızın refahına yönelik sorumluluğu artırıyor. Şahsen ben ve tüm ekibimizin daha büyük verimlilik ve etkinlikle çalışmamızı gerektiriyor" ifadelerini kullandı. Putin, seçim çalışmalarında yer alan tüm görevlilere teşekkür ederken, seçimlerin şeffaf ve hukuka uygun bir şekilde tamamlandığını da vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: Erdoğan’a minnettarız Haber

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: Erdoğan’a minnettarız

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Zaharova, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ile Rusya arasında barış için attığı adımlardan dolayı minnettar olduklarını ifade ederek, "Dünya, Kolektif Batı'nın tüm gezegene dayattığı şeyin farkına vardı ve uzun süredir barışı, barışçıl senaryoları ve barışçıl çözümleri giderek daha aktif bir şekilde destekliyor. Her türlü barış teklifine samimiyetle yaklaşmamız ve minnettarlıkla karşılamamız gerektiğine inanıyoruz. Bu, Kolektif Batı'nın gerilimi tırmandırmaya yönelik saldırgan açıklamalar yaptığı, silah tedarikine devam ettiği ve terör faaliyetlerini desteklediği bir dönemde barışa doğru ilerlemenin önemli bir mesajıdır. Dolayısıyla herkese minnettarız. Bu minnettarlık, Türk tarafının ve özellikle Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın inisiyatifi için de geçerlidir" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 15-17 Mart tarihlerinde gerçekleşen devlet başkanlığı seçimlerinde yüzde 87,28 oy alarak kazanmasının ardından kendisini telefonla arayarak tebrik etti. Erdoğan, Putin'e Ukrayna'da müzakere masasına dönülmesi konusunda her türlü kolaylaştırıcı rolü oynamaya hazır olduklarını ifade etti.

Rusya’ya dron saldırısı: Yaralılar var Haber

Rusya’ya dron saldırısı: Yaralılar var

Ukrayna'nın Rusya topraklarına yönelik dron saldırıları devam ederken, Rusya'nın Rostov ve Ryazan kentlerindeki 2 petrol rafinerisi dronların hedefi oldu. Saldırılar sonucunda rafinerilerde yangın çıktı. Ryazan kentindeki rafineri yangınına Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ekipleri müdahale etti ve 3 işçi yaralandı. Yaralı işçiler hastaneye sevk edilirken, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Henüz saldırıyı üstlenen bir grup ya da örgüt bulunmuyor. Bahsedilen rafineride yılda 12.7 milyon ton petrol üretildiği ve Rusya'nın ürettiği uçak yakıtının yaklaşık %8'inin bu tesislerde işlendiği bilgisi paylaşıldı. Saldırıdan sonra üretimin durduğu tesiste akşam saatlerine doğru tekrar üretime geçildiği ifade edildi. Rostova'daki petrol rafinerisine de saldırı düzenlendi Rostov kentinde bulunan Novoshakhtinsky petrol rafinerisine yapılan dron saldırısının ardından tesis yangınla mücadele etti. Rostov Bölge Valisi Vasily Golubev, Ukrayna sınırına yakın bir noktada bulunan Rostov'daki petrol tesisine gerçekleştirilen saldırıyı doğrulayarak, olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirtti. Saldırı sonrası çıkan yangın hızla kontrol altına alınırken, üretimde kısa süreli bir ara verildi ve daha sonra yeniden başladı. "Tanklarınızı petrolle dolduramayacaksınız" Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü (GUR) Sözcüsü Andrey Yusov, "Novoshakhtinsky petrol tesisi, Ukrayna'daki işgal gruplarına malzeme tedarik eden ve destekleyen bir tesistir. Bu durumla ilgili daha fazla yorum yapmayacağız. Gerçekte olanları herkes medyadan görebilir. Rusya'nın ekonomik potansiyelini azaltmak için sistematik olarak ayrıntılı, hesaplanmış bir strateji uyguluyoruz. Bunu (saldırıyı) doğrulamayacağız ama inkar da etmeyeceğiz. Tanklarınızı petrolle dolduramayacaksınız" dedi. Belgorod'a düzenlenen saldırıda 5 kişi yaralandı Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Belgorod da dronların hedefi oldu. Sabah saatlerinde Ukrayna tarafından Belgorod'a 2 adet drone saldırısı düzenlendi. Saldırıda sivil yerleşim yerleri hasar gördü. Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, saldırılarda birçok sivil yerleşim yerinin hasar aldığını ve 5 kişinin yaralandığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dünden bu yana Belgorod, Bryansk, Voronej, Kursk, Leningrad ve Ryazan bölgelerinde 50'den fazla dronun hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü duyuruldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.