TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#resmi gazete

resmi gazete haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, resmi gazete haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Aile Bakanlığı 45 personel alacak: İşte başvuru şartları... Haber

Aile Bakanlığı 45 personel alacak: İşte başvuru şartları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sözleşmeli personel ilanına çıktı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; bilişim alanında 45 sözleşmeli personel alımı yapılacak.  Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, sözlü, uygulamalı yöntem ile 4 yazlım mimarı, 1 kurumsal veri mimarı, 5 kıdemli yazılım uzmanı, 2 kıdemli sistem uzmanı, 2 kıdemli ağ uzmanı, 2 kıdemli siber güvenlik uzmanı, 1 kıdemli CBS yazılım uzamanı, 1 kıdemli veritabanı uzmanı, 1 kıdemli devops uzmanı, 2 kıdemli iş analisti, 8 iş analisti, 7 kıdemli yazılım uzamı, 3 devops uzmanı, 2 sistem uzamanı, 1 CBS yazılım uzmanı, 1 bilgi güvenliği uzmanı, 1 ağ uzmanı ve 1 veri merkezi uzmanı olmak üzere toplamda 45 sözleşmeli bilişim personeli alınacak. Başvurular, dijital ortamda 24 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı-Kariyer Kapısı ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden yapılacak. Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı ile ilgili tüm duyuru, ilan ve bilgilendirmeler Bakanlığın resmi internet sayfaları www.aile.gov.tr, www.aile.gov.tr/pgm veya Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanacak. BAŞVURU ŞARTLARI A - GENEL ŞARTLAR a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak, b) Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği ve elektrik-elektronik mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, c) (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, (Bu maddede belirtilen yükseköğretim mezunları aylık brüt sözleşme ücret tavanının iki katı ödenecek pozisyonlar için ve yalnızca birine başvurabileceklerdir.) ç) Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az 3 (üç) yıl, diğer adaylar için en az 5 (beş) yıl mesleki tecrübeye sahip bulunmak, (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4’üncü maddesinin (B) bendi ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır.) d) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Rıdvan Gündoğdu yeniden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine seçildi Haber

Resmi Gazete'de yayımlandı: Rıdvan Gündoğdu yeniden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine seçildi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine Seçme Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Yargıtay üyesi Gündoğdu, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 154'üncü ve 2797 sayılı Yargıtay Kanunu'nun 30'uncu ve 32'nci maddeleri gereğince Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine seçildi. YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCIVEKİLİ RIDVAN GÜNDOĞDU KİMDİR? Rıdvan Gündoğdu, 01 Ekim 1968 tarihinde Keçiborlu'da dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına İzmir İmam Hatip Lisesi'nde başlamış ve ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Askerlik görevini bedelli olarak Karabük'te tamamlamıştır. Meslek hayatına Isparta'da hâkim adayı olarak başlayan Gündoğdu, kariyeri boyunca çeşitli görevler üstlenmiştir. Özalp/Van, Tuzlukçu/Akşehir, Köşk/Aydın, Kemer/Antalya, Urla/İzmir ve Kadıköy/İstanbul gibi farklı ilçelerde görev yapmıştır. Son olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevinde bulunmuştur. 15 Aralık 2014 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Gündoğdu, Yargıtay Yirminci Ceza Dairesi Üyesi olarak görev yapmıştır. 4 Nisan 2020'de Cumhurbaşkanı tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atanmıştır. 5 Nisan 2024 tarihinde göreve tekrardan seçilmiştir. Rıdvan Gündoğdu aynı zamanda evlidir.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.