TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#peyzaj

peyzaj haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, peyzaj haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Peyzaj; Bahçenizde cennetten bir köşe yaratmak için fikirler Haber

Peyzaj; Bahçenizde cennetten bir köşe yaratmak için fikirler

BURCU YANAR Gün batımının en güzel pembe saatleri… Bembeyaz çitlerle kaplı kapıdan adımını atarak incecik patika yoldan yavaş yavaş yürüyorsun. Etrafında meyve ağaçları çiçekler, kuş cıvıltıları, şırıl şırıl akan minik bir süs havuzu, hafif rüzgarla sallanan rahat mı rahat bir salıncak, yanında kocaman aile yemeklerini yiyebileceğin ve sevdiklerine güzel sofralar hazırlayabileceğin küçük bir masa… Patikanın sonu huzuru en çok bulduğun yere bahçeli evinin içerisine varıyor. Tüm bunlar sana da tanıdık geldi mi? Eğer cevabın evet ise haydi o zaman birlikte bahçeli evinin peyzaj düzenlemesini yapıyoruz. İyi bir bahçe peyzaj tasarımı yapmak için öncelikle peyzaj kavramının ne olduğunu bilmek gerekiyor. Gelin kısaca peyzajın ne olduğuna bir bakalım… PEYZAJ NE DEMEK? Fransızca’ dan dilimize girmiş olan peyzaj kelimesi ‘manzara’ olarak ifade edilse de aslında çok daha fazlasını içerisinde barındırıyor. Peyzaj; içerisinde bulunduğumuz doğal alanları, hayvanları, akarsu, dere, deniz, orman gibi geniş bir alanı kapsıyor. Peyzaj tasarımının amacı doğal kaynaklar ile yaşanabilir alanların mümkün olan en güvenilir şekilde birbiriyle uyumlu olarak iç içe bir yaşam alanı oluşturmaktır. BAHÇE PEYZAJ BİTKİLERİ VE MALZEMELERİ NELERDİR? Peyzaj bitkileri arasında genellikle renkli çiçekler, süs bitkileri, ağaçlar, çalı bitkileri, büyük yapraklı bitkiler, gibi bahçe peyzaj malzemeleri yer almaktadır. Bitkilerin bahçe mobilyaları, bahçe salıncakları ve bahçe çitleri ile yakalanan uyumla enfes bir görünüm yaratmak mümkündür. Aydınlatma olarak renkli ve beyaz olarak kullanılabilecek sarkıt lambalar da bahçenize hoş bir hava katacaktır. PEYZAJIN OLMAZSA OLMAZI: BAHÇE SALINCAĞI SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? Eşsiz bahçenizin olmazsa olmazı bahçe salıncağı seçerken dikkat etmeniz gereken nokta öncelikle kalabalık bir aileye sahip olup olmadığınızdır. Tek kişi olarak mı kullanacaksınız yoksa ailenizle veya arkadaşlarınızla birlikte oturarak mı kullanacaksınız burası önemli bir nokta çünkü mobilyamızı buna göre seçeceğiz. Salıncağın yaz kış kullanılabilir olması ve rahatlığı oldukça önemli. Kötü hava koşullarına uygun olarak yapılmış bir salıncak hem uzun yıllar kullanılabilir hem de yazın güneşten kışın da yağmurdan sizleri koruyabilir. PEYZAJ TAŞLARININ KULLANIMI; PEYZAJ TAŞLARI ÖNEMLİ MİDİR? Peyzaj taşları bahçede kullanılan çeşitli alanlarda hem görsel bir güzellik hem de kullanışlı alanlar yaratır. Peyzaj taşları ile merdiven, patikalar ve çitlerin etrafı süslenebilir. Bahçenin bölümleri ayrılabilir.

Karabağlar'da Abidin Dino Parkı yenileniyor Haber

Karabağlar'da Abidin Dino Parkı yenileniyor

Karabağlar Belediyesi, ilçede bulunan parkları baştan sona yenilemeye devam ediyor. Bu kapsamda Selvili Mahallesi'nde bulunan Abidin Dino Parkı, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından elden geçiriliyor. Parktaki altyapı çalışmalarını tamamlandıktan sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de gerekli peyzaj düzenlemelerini yapacak. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu bölgeye giderek yerinde inceleme yaptı. Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarına kolaylıklar dileyen Başkan Selvitopu, mahalledeki vatandaşlar ve esnaflarla da ayaküstü sohbet etti. Vatandaşlar, parkın baştan sona yenilenmesi nedeniyle Başkan Selvitopu'na ve Karabağlar Belediyesi'ne teşekkür etti. Öneriler dikkate alınıyor 500 bin nüfusu ve 3600 sokağı bulunan Karabağlar'da çok sayıda park bulunduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu, bunları belirlenen program doğrultusunda ardı ardına yenileyip vatandaşların kullanımına sunduklarını söyledi. Her düzenlemede bölgede oturanların istek ve önerilerini dikkate aldıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Vatandaşlarımız parklarımızda özellikle yürüyüş yolu, çocuk   oyun ve spor alanları talep ediyorlar. Biz de uygun olan her parkımızda bunu yapmaya gayret ediyoruz. Ayrıca tüm yenileme çalışmalarımızda çocuk oyun alanlarının modern oyuncaklarla donatılmasına özen gösteriyoruz. Sulama sistemini de günün koşullarına uygun şekilde otomatiğe dönüştürüyoruz” dedi. Karabağlar Belediyesi'nin mütevazı bütçesini halkın genel çıkarları için kullanmaya devam edeceğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Bu anlayışla, vatandaşlarımızın çocuklarıyla birlikte kent içinde sağlıklı zaman geçirebilecekleri, nefes alabilecekleri parklar yapmaya, var olanları yenilemeye devam edeceğiz” diye konuştu. 3000 metrekareden fazla büyüklüğe sahip Abidin Dino Parkı, çalışmaların ardından yaklaşık 1900 metrekarelik yeşil alana kavuşacak. Parkta spor ve çocuk oyun alanları, yürüyüş yolu, dinlenme bölümleri yer alacak. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.