#patlama

patlama haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, patlama haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Tekirdağ'daki fabrika yangını sürüyor: Patlama sesleri korkutuyor Haber

Tekirdağ'daki fabrika yangını sürüyor: Patlama sesleri korkutuyor

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan Gorka kozmetik fabrikasında henüz sebebi belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken yangın henüz kontrol altına alınamadı. Fabrikada çıkan yangın sürerken içeriden gelen patlama sesleri çevrede bulunan vatandaşların korkmasına neden oldu. KONTROL ALTINA ALINDI Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yer alan kozmetik fabrikasında çıkan yangın, ekiplerin müdahaleleri sayesinde kontrol altına alındı.  Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet göstermekte olan bir kozmetik fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına 20 itfaiye aracıyla müdahalede bulunuldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin 2,5 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgede soğutma çalışması devam ediyor. YANGIN ANINDA YAPILMASI GEREKENLER Yangın anında yapılması gereken temel adımlar şunlardır: Eğer yangınla başa çıkmak için gerekli eğitim ve ekipmanınız yoksa, müdahalede bulunmaktan kaçının. Etraftaki kişileri yangın konusunda hemen bilgilendirin. Yangın hakkında 112 Acil Çağrı Merkezi'ni bilgilendirin. Yangını söndürürken doğru tip söndürme cihazlarını kullanın. Dumanlı bir ortamda emekleyerek veya çömelerek ilerlemeye çalışın. Tahliye sırasında asansörleri asla kullanmayın. Kapıları açıp kapatırken dikkatli olun; kapıları kapalı bırakın ama kilitlemeyin. Kapalı bir kapının kolunu elinizle kontrol edin. Kıyafetleriniz tutuşursa, battaniye gibi bir şeyle yerde yuvarlanarak yangını söndürmeye çalışın. Yangın sırasında mahsur kalırsanız, kapıları ıslak bezle tıkayarak dumanın içeri girmesini engelleyin. İtfaiyecilerin rahatça çalışabilmesi için yangın bölgesinden güvenli bir mesafeye uzaklaşın.

Oba Makarna fabrikasındaki patlamada önemli gelişme: Fabrika müdürü tutuklandı Haber

Oba Makarna fabrikasındaki patlamada önemli gelişme: Fabrika müdürü tutuklandı

Meydana gelen patlamanın ardından gözaltına alınan fabrika sahibi 2 kişi ile 1 iş güvenliği uzmanı, değirmen sorumlusu ve elektrik bakım uzmanı adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, şahsın adliyeden çıkarıldığı esnada şemsiye ve cep telefonu ışıkları açan yakınları gazetecilerin görüntü almasına engel oldu. Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkiinde yer alan Oba Makarna fabrikasında 15 Eylül Pazar günü meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi de yaralanmıştı. Patlama sonucu meydana gelen yangın, ekiplerin uzun uğraşları neticesinde kontrol altına alınmıştı. İtfaiye ekipleri tarafından devam eden soğutma çalışmaları esnasında fabrika içerisinde cansız bedeni bulunan 27 yaşındaki Mesut Şimay, Akyazı ilçesinde defnedilmişti. FABRİKA MÜDÜRÜNE TUTUKLAMA Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada fabrikada meydana gelen patlamayı araştırmak için 2 müfettiş görevlendirildiğini açıklamıştı. Patlamanın sebebini bulmak için ekiplerin çalışmaları sürüyor. Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde aralarında fabrika sahipleri ve yöneticilerin de bulunduğu 7 şüpheli dün Hendek Adliyesi'ne ifadeye çağrılmış, gece saatlerinde savcılıkta ifadeleri tamamlanan 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. 1 kişi ise alınan ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Bugün öğlen saatlerinde sağlık kontrollerinden geçirilen 6 şüpheli Hendek Adalet Sarayı'na getirildi. Gece geç saatlere kadar süren hakimlik sorgusunun ardından fabrika müdürü V.U., tutuklanarak cezaevine gönderildi. FABRİKA SAHİPLERİ ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI Fabrika sahipleri, 1 iş güvenliği uzmanı, değirmen sorumlusu ve elektrik bakım uzmanı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Patlamanın sebebi araştırılıyor. GÖRÜNTÜ ALINMASINI ENGELLEDİLER Şahsın Hendek Adalet Sarayı'ndan çıkarıldığı sırada yakınları şemsiye ve cep telefonu ışıkları açarak gazetecilerin görüntü almasını engelledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.