TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#patlama

patlama haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, patlama haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Gece kulübünde yangın: Çok sayıda ölü ve yaralı var Haber

Gece kulübünde yangın: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gündoğdu Sokak'ta bulunan binada henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis çevrede önlem aldı. Yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 12.47'de Gayrettepe Mahallesi Gündoğdu Sokak'ta bulunan 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren eğlence merkezinde tadilat kaynaklı yangın çıktığı belirtildi. Olayda 29 kişi hayatını kaybetti. İnceleme başlatıldı İstanbul Valisi Gül, Beşiktaş'taki yangına ilişkin olay yerinde inceleme yaptı İstanbul Valisi Davut Gül, Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın altındaki eğlence merkezinde çıkan yangına ilişkin olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Gül, olay yeri ve çevresindeki incelemesinin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Yangının çıkış nedeninin belli olmadığını, itfaiyenin çıkış nedeniyle ilgili çalışma yaptığını dile getiren Gül, binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekânda yangın çıktığını anlattı. Vali Gül, söz konusu binada tadilat yapıldığını belirterek, "Tadilat dolayısıyla çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde gerek itfaiye gerek polisimiz gerekse sağlık görevlilerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler ve çalışmalarına başladılar. Yaralı olanların tedavileri hastanelerimizde devam ediyor." diye konuştu. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyen Gül, bina için 1987'de aldığı bir ruhsat bulunduğunu, 2018 yılında da bunun yenilendiğini bildirdi. Gül, binada patlamaya ihtimaline ilişkin soruya, "Bize ulaşan böyle bir bilgi yok." şeklinde cevap verdi.

Patlayan barajda yakınlarını kaybetmişlerdi: Acıları hala çok taze Haber

Patlayan barajda yakınlarını kaybetmişlerdi: Acıları hala çok taze

2012 yılının 24 Şubat'ında Kozan'da, Ergenuşağı Mahallesi yakınlarında Göksu Irmağı üzerine inşa edilen Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin Derivasyon Tüneli'nde meydana gelen sızıntı sonrası patlayan baraj havzasında çalışan işçilerden Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Hasan Bolat, Erdal Demirelli, Erkan Yiğen, Veli Damaksız, Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Necmettin Karayiğit ve Selahattin Aral hayatını kaybetti. O dönemde gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları sonucunda 5 işçinin cenazesi bulunurken, Veli Damaksız, Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Necmettin Karayiğit ve Selahattin Aral'a ait cenazeler hala bulunamadı. 12 yıl önce yaşanan trajedinin ardından aileler, hala kayıp olan yakınlarının acısını taze bir şekilde hissediyor. Kardeşi Latif Değirmenci'nin hala bulunamamasıyla yaşayan Şaban Değirmenci, o dönem yapılan arama çalışmalarında kardeşinin bazı eşyalarının bulunduğunu ancak cenazesine ulaşamadıklarını ifade etti. "Keşke bir mezar taşları olsaydı, Fatiha okurduk" Kardeşinin baraj kapağı patlaması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, aile olarak büyük bir acı yaşadıklarını dile getiren Şaban Değirmenci, "Acımız hala tazedir. Baraj patladı, haber aldık ve hemen oraya gittik. Baraj kapaklarında sızıntı olduğu söylendi, haftalarca kum atıldı ama su durdurulamadı. O kapak patlayıp bu felaket yaşandı. Kardeşim Latif o gün aslında izindeydi, arkadaşının yerine işe gitmiş. Kader böyleymiş. Arama çalışmaları yapıldı. 3. gün dayanamayıp hastaneye kaldırıldım. Hava soğuktu, su çok yükselmişti, kurtulma şansları yoktu. Kardeşimin telefonu ve pantolonu bulundu, ama kardeşim hala kayıp. Evliydi. Acımız hala taze, büyük bir felaket yaşadık. Kimseye yaşatmasın Allah. Keşke bir mezar taşı olsaydı, onun için Fatiha okurduk" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.