TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#otomobil

otomobil haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, otomobil haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de "Yılın Otomobili" için aday otomobiller belli oldu Haber

Türkiye’de "Yılın Otomobili" için aday otomobiller belli oldu

OGD'nin açıklamasına göre, Türkiye otomobil pazarında Şubat 2023 ile Şubat 2024 arasında satışa sunulan modeller arasından yapılan değerlendirme sonucunda 28 aday, "Yılın Otomobili" ödülünü almak için yarışacak. Bu adaylar, uzman otomotiv gazetecilerinden oluşan OGD üyelerinin gerçekleştireceği test sürüşleri ve oylama ile belirlenecek. Nisan ayında açıklanacak olan finalistler arasından 21 Mayıs Salı günü Intercity İstanbul Park'ta gerçekleştirilecek test sürüşü ve son oylama ile "Türkiye’de Yılın Otomobili" seçilecek model belirlenecek. Kazanan otomobil ise 11 Haziran'da Intercity İstanbul Park'ta düzenlenecek olan ödül töreninde açıklanacak. Bu yıl Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından düzenlenen etkinlikte ilk kez "Geleceğin Otomotivcileri" kategorisi açıldı. Bu kategoride, üniversite öğrencilerinin projeleri değerlendirilecek ve sektörün geleceğini temsil eden öğrencilere ödüller verilecek. Ayrıca, "Yılın Tasarımı", "Yılın İnovatif Projesi" ve "Yılın Basın Lansmanı" gibi kategorilerde de özel ödüllerin dağıtılacağı gecede, OGD'nin bu yıl ilk kez yeni bir kategori daha ödül verecek. "Türkiye’de Yılın Otomobili" seçimi için belirlenen adaylar arasında toplam 28 otomobil bulunuyor. Bu adaylar arasında "BMW 5 Serisi, BYD Atto 3, Chery Omoda 5, Chery Tiggo 7 Pro, Chery Tiggo 8 Pro, Dacia Spring, DFSK Fengon 5, DFSK Fengon 500, DFSK Glory 580, Ford Mustang Mach-E, Honda ZR-V, Honda CR-V, Hongqi E-HS9, Hyundai Kona, Hyundai IONIQ 6, Jeep Avenger, Kia Cerato, Kia EV9, Leapmotor T03, Lexus LM, Mercedes-Benz CLE Coupe, Mercedes-Benz E Serisi, MG Marvel R, Renault Austral, Renault Megane E-Tech, Tesla Model Y, Togg T10X, Toyota C-HR" modelleri yer alıyor. "Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), sektörün öncüsü olarak 10. yılını kutluyor ve tüketicilere yön veriyor." OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, yaptığı açıklamada, 10. yılını kutlayan OGD'nin düzenlediği yarışmanın büyük bir rekabete sahne olacağını belirtti. Sandık, şunları kaydetti: "Adaylar arasında elektrikli ve hibrit araçlar da dahil olmak üzere farklı motor seçeneklerine sahip modeller bulunuyor. Ayrıca, çeşitli segmentlerden birçok araç da yarışacak aday otomobiller arasında. Artan rekabet ve Türkiye pazarında daha fazla markanın yer almasıyla birlikte, bu yılın finalistlerini belirlemek çok daha zor olacak. Türkiye’de Yılın Otomobili yarışması, her geçen yıl daha fazla takip edilerek tüketicilere yön vermeye devam ediyor. 2024’te dokuzuncu kez gerçekleştireceğimiz Türkiye’de Yılın Otomobili yarışması, önemli bir kilometre taşını daha geride bırakacak." Öte yandan, "Türkiye’de Yılın Otomobili 2024" etkinliği, Bosch, Bridgestone, D-Expert, Intercity, Shell Helix Motor Yağları ve sigortaladım.com sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Otomobil satışları vites artırmaya devam ediyor! Ekim ayında satışlar ne kadar oldu? Haber

Otomobil satışları vites artırmaya devam ediyor! Ekim ayında satışlar ne kadar oldu?

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 2023 yılı Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 55,4 oranında artarak 101 bin 367 adet olarak gerçekleşti. Otomobil satışları, 2023 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 74,1 artarak 82 bin 611 adet olurken hafif ticari araç pazarı yüzde 5,5 artarak 18 bin 756 adet oldu. Otomobil satışları bir önceki aya göre yüzde 4,6 artış gösterdi. ODMD VERİLERİNE GÖRE RAKAMLAR… ODMD verilerine göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2023 yılı Ocak-Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 63,7 oranında artarak 958 bin 942 adet olarak gerçekleşti. Otomobil satışları, 2023 yılı Ocak-Ekim döneminde geçen yıla göre yüzde 67,8 oranında artarak 749 bin 501 adet, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 50,6 artarak 209 bin 441 adet oldu. Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 10 yıllık ekim ayı ortalama satışlara göre yüzde 55,7 arttı. Otomobil pazarı ise 10 yıllık Ekim ayı ortalama satışlara göre yüzde 64,9 artış gösterdi. Hafif ticari araç pazarı 10 yıllık Ekim ayı ortalama satışlara göre yüzde 25,2 arttı. PAZARIN YÜZDE 89’U VERGİ ORANLARI DÜŞÜK OLAN ARAÇLAR OLUŞTURUYOR Otomobil pazarının segmentlere göre dağılımında pazarın yüzde 89’unu vergi oranları düşük olan A, B ve C segmentlerindeki araçlar oluşturdu. C segmenti otomobiller 417 bin 608 adetle pazarın yüzde 55,7 sini oluşturdu. Be segmentli otomobiller ise 242 bin 408 adetle yüzde 32,3 pay aldı. Bu dönemde toplam satışlar içinde benzinli otomobil satışları 502 bin 639 adetle yüzde 67,1 pay, dizel otomobil satışları 111 bin 354 adetle yüzde 14,9 pay, hibrit otomobil satışları 78 bin 387 adetle yüzde 10,5 pay, elektrikli otomobil satışları 48 bin 883 adetle yüzde 6,5 pay ve otogazlı otomobil satışları 8 bin 238 adetle yüzde 1,1 pay aldı. Bu haber de ilginizi çekebilir: İkinci el otomobilde fiyatlar düşeşe geçti

İzmir'de şakalaşan çocuklar otomobilin altında kaldı Haber

İzmir'de şakalaşan çocuklar otomobilin altında kaldı

İzmir'in Buca ilçesinde yol üzerinde şakalaşırken bir aracın altında kalan 2 çocuk ağır yaralandı. Korkunç kaza çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Olay, saat 10.00 sıralarında Ufuk Mahallesi 889 sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yerde şakalaştığı iddia edilen Suriye uyruklu H.T. (9) ve H.A.T. (10), A.Ç. idaresinde seyir halinde olan otomobilin altında kaldı. Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis tarafından bölgede güvenlik önlemleri alınırken, sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede çocukların ağır yaralı oldukları belirlendi. İki çocuk, sağlık ekipleri tarafından ambulansla Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenilen çocukların hastanedeki tedavisi sürerken, sürücü A.Ç. ifadesi alınmak üzere gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Korkunç kaza kamerada Öte yandan kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntüde, çocukların yerde boğuştuğu esnada yoldan gelen bir otomobilin altında kaldığı, daha sonra çevredeki vatandaşların yardıma koşarak çocukları aracın altından çıkarmaya çalıştığı anlar yer aldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir'e sağanak geliyor!

Adliye çalışanı otomobilini yanmış halde buldu Haber

Adliye çalışanı otomobilini yanmış halde buldu

Olay, dün saat 15.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Meltem Mahallesi 3844 Sokak üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre; sokak üzerinde park halinde bulunan 07 F 3373 Volkswagen marka otomobilden dumanların çıktığını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbarın ardından bölgeye itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yangına ilk müdahale site sakinleri tarafından çeşme hortumu ile yapıldı. Kısa sürede motor bölümü alev alan otomobil ise kullanılamaz hale geldi. Bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürülerek, güvenlik önlemi alındı. Otomobil çevresinde ekipler tarafından yapılan incelemede çok sayıda kibrite rastlandı. Mahalle sakinleri ise otomobilin 2 çocuk tarafından yakılmış olabileceği iddiasında bulundu. Sabah park ettiği otomobilini iş çıkışında yanmış olarak buldu Bir yandan yangını söndüren vatandaşlar, diğer taraftan da otomobil sahibine ulaşmak için mücadele etti. Yaklaşık 1 saat sonra adliyede çalıştığı öğrenilen otomobil sahibi Zekeriye Kaya, olay yerine gelince sabah park ettiği otomobilini yanmış olarak buldu. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ise aracın kundaklama olabileceği ihtimali üzerine olay yeri inceleme ekipleriyle birlikte inceleme başlattı. Yaşanılanları anlatan Avukat Emran Nazlı Tınkaz, "Ben adliyeden çıkmıştım, çocuklar yangın var diyerek bağırıyorlardı. Benim otomobilim de buradaydı, panikle koştum. Geldiğimde dumanlar çıkıyordu, vatandaşlar söndürmeye çalışıyordu. Bir öğretmen arkadaşımız iki çocuğun kibritle oynadığını görerek, oynamamaları konusunda uyardığını söyledi. Hepimiz bu mahalleye araçlarımızı koyuyoruz, buradaki çocukların yaptıkları davranışlardan dolayı tedirgin oluyoruz" dedi. Polis ekiplerinin olayla ilgili araştırması ise devam ediyor. BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Antalya'daki kayıp kız çocuğundan kötü haber geldi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.