TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#ordu

ordu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, ordu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

ABD ordusu ve teknoloji devleri işbirliğini sürdürüyor Haber

ABD ordusu ve teknoloji devleri işbirliğini sürdürüyor

Microsoft, ABD ordusuyla artırılmış gerçeklik alanında işbirliği anlaşmalarına imza atmış durumda. Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir anlaşma kapsamında Microsoft, ABD ordusuna HoloLens adlı artırılmış gerçeklik gözlüklerini temel alan 120 binden fazla ürün tedarik edecek. Bu anlaşmanın değeri 10 yıllık süre boyunca 21,8 milyar doları aşıyor. Ayrıca Microsoft'un Pentagon ile bulut hizmetleri alanında da bir anlaşması bulunuyor. ABD Savunma Bakanlığı, 2018'de Microsoft'u bulut hizmetleri sağlayıcısı olarak seçmişti. Daha sonraki süreçte, ABD Başkanı Joe Biden döneminde bu anlaşma revize edilerek Google, Amazon, Oracle ve Microsoft arasında paylaşıldı. Amazon da ABD hükümetiyle yaptığı uzun vadeli çalışmaların servislerinin tecrübesini kanıtladı. Amazon Web Services, ulusal güvenliğin önemine vurgu yaparak ABD ordusuyla olan işbirliğinden memnuniyet duyduklarını belirtti. OpenAI, yapay zeka destekli siber güvenlik çalışmaları yapmak amacıyla ABD ordusuyla işbirliği yapıyor. ChatGPT gibi yapay zeka uygulamalarıyla tanınan OpenAI, kullanım politikalarında askeri amaçlar için kullanılmayacağına dair maddeyi kaldırdı ve askeri müşterilerle çalışmaya açık olduğunu belirtti. ABD ordusuyla işbirliği yapan bir diğer teknoloji devi ise Google. Google Workspace platformu, ABD ordusu tarafından bulut teknolojisi üzerinden çeşitli ortak çalışma araçlarının kullanımı için tercih ediliyor. Google, ABD ordusuyla yaptığı ortaklıktan heyecan duyduklarını ve gelecekte daha büyük gelişmelerin beklendiğini ifade etti. Bu işbirlikleri ve yapılan sözleşmeler, teknoloji devlerinin ABD ordusu ve diğer devlet kurumlarıyla milyarlarca dolarlık iş hacmi oluşturduğunu gösteriyor.

Ordulu şehidin askere uğurlanma görüntüleri yürekleri burktu Haber

Ordulu şehidin askere uğurlanma görüntüleri yürekleri burktu

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma girişiminde çıkan çatışmada İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar (22) şehit oldu. Şehit Atar, 14 Ocak Pazar günü İkizce Merkez Camisi’nde öğle namazını müteakip düzenlenecek tören ve kılınacak cenaze namazının ardından Bolluk Mahallesi Kabakkeriş mevkiinde bulunan aile mezarlığına defnedilecek. Göreve uğurlanma görüntüleri ortaya çıktı Öte yandan, bir süre önce askerlik görevinin ardından İstihkam Sözleşmeli Er olarak göreve başlayan şehidin, Ünye ilçesinden uğurlanma görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde arkadaşları ile helalleşen şehidin, sonrasında da otobüse bindiği anlar yer alıyor. İkizce ilçesi Bolluk Mahallesi’nde bulunan ve kendisini göreve yolcu eden arkadaşları, sözleşmeli er olduktan sonra Murat Atar’ı (22) Ünye’den otobüse bindirdiklerini ve helalleştiklerini söylediler. Güzel bir şekilde uğurlama yaptıklarını söyleyen arkadaşları, “Bu şekilde gelmesini beklemiyorduk. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, Türkiye’nin başı sağ olsun. Çok zor bir duygu” diye konuştular. Öte yandan, Selma ve Vahip Atar çiftinin 4 çocuğundan birisi olan şehit Murat Atar’ın babasının 2021 yılında motosiklet kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.