TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#onay

onay haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, onay haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bakanlıktan onay geldi: RES için ağaçlar mı kesilecek? Haber

Bakanlıktan onay geldi: RES için ağaçlar mı kesilecek?

İzmir’in gözde tatil beldelerinden olan ve son dönemlerde gerek Jeotermal enerji gerekse rüzgâr enerji projeleriyle gündeme gelen Seferihisar’da yeni bir Rüzgâr Enerji Santrali (RES) projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından vize çıktı. Bergama’da Ovacık Rüzgar Enerji Santralini işleten Eksim Enerji A.Ş., Ekim 2022’de Seferihisar ilçesi, Sığacık-Korkmaz-Kılıçpınartepe Mevkileri’nde işletmekte olduğu Seferihisar Rüzgar Enerji Santralinin kapasite artışı için ÇED sürecini başlatmıştı. Bakanlık proje için “ÇED Olumlu” kararı verdi. Mevcutta 7 adet türbin ve 21 MWm/16 MWe kapasite ile işletilmekte olan santralde, 6,8 MWm/6,8 MWe kapasiteli 1 adet türbin ilavesi ve iki adet türbinde de toplam 2,5 MWe yazılımsal elektriksel güç artışı yapılacak. Yapılacak kapasite artışıyla birlikte mevcut durumda yılda 47 milyon 400 bin kWh elektrik üretilen tesiste yıllık elektrik üretim miktarı 101 milyon 200 bin kWh olacak.   ORMAN ALANINDA KALIYOR Proje dosyasında yer alan bilgilere göre; eklenecek yeni türbin alanı, İzmir-Manisa Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planı 1/100.000 ölçekli L17 Paftasında Arazi Kullanımı olarak “Orman Alanı” içerisinde yer alıyor. Ayrıca ilave türbin alanına 155 m uzunluğunda bağlantı yolu açılması planlandığı belirtildi. Raporda verile bilgiler ise süpürme alanı geniş alan RES’in kapasite artışı için yine ağaçların kesilip kesilmeyeceği sorusunu akıllara getirdi. Projenin bedelinin ise 63 milyon 240 bin lira olması bekleniyor. BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: ‘Çöp’ polemiği sil baştan: Mecliste tansiyon yine yükseldi

AK Partili vekilin projesine onay! Haber

AK Partili vekilin projesine onay!

TENZİLE AŞÇI AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın sahibi olduğu Nasmed Özel Sağlık Hizmetleri Tic. A.Ş geçtiğimiz yıl Güneş Enerji Santrali Projesi için harekete geçmiş ve proje için “ÇED gerekli değil” kararı verilmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru yapılarak başlatılan ÇED sürecinin yaklaşık 12 günde tamamlanması dikkat çekerken projeyle ilgili kritik bir gelişme daha yaşandı. Ödemiş Orhangazi Mahallesi’nde toplamda 44 bin 837 metrekarelik alanda hayata geçirilecek 42 milyon liralık proje için hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı ve planlar 1 ay süreyle askıya çıkarıldı. TARIM ARAZİSİ STATÜSÜ Hazırlanan plan revizyon raporunda, planlanma alanın İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planında “Tarım Alanında” kaldığı bilgisi verildi.  Firmanın İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne arazi vasfının tespiti konusunda yaptığı başvuruda ise söz konusu arazi için ''Kuru Marjinal Tarım Arazisi'' tespiti yapıldı.  Yapılan plan revizyonunda İZSU ve DSİ 2. Bölge Müdürlüğünden alınan ön izin yazısında dere kenarında yol bırakılması gerektiği belirtilip verilen karar kapsamında proje alanının kuzeyinde 7 metre genişliğinden yol planlandığı ifade edildi.  ARKEOLOJİK KALINTI TESPİTİ Alan revizyonuna esas raporda ayrıca, proje alanının üzerinde bulunduğu parsellerden birinin güney ve kuzey kısmında 2 adet 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı tespit edildiği belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.