TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#new york

new york haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, new york haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Filistin destekçileri New York'ta müzeyi işgal etti Haber

Filistin destekçileri New York'ta müzeyi işgal etti

Filistin destekçileri, soykırımla yargılanan İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık suçunu dünyaya duyurmak için bu sefer, New York'un en meşhur müzelerinden MoMA'nın yöneticilerine karşı protesto düzenledi. Her seferinde farklı yöntemler deneyen çoğu Amerikalı aktivist, Manhattan'da, her yıl milyonlarca sanatseverin ziyaret ettiği MoMA'nın giriş salonuna "Özgür Filistin" yazan devasa bir bayrak asarak, "Siyonist işgale ve soykırıma destek verdikleri" gerekçesiyle müzenin bazı yönetim kurulu üyelerinin istifasını istedi. "Kültür emekçileri Gazze'nin yanında" yazılı siyah pankart taşıyan protestocular, Gazze'deki ablukanın kaldırılması ve İsrail'le yapılan "sanatsal suç ortaklığının" sona erdirilmesini talep etti. Kendilerini "New York Halkı" diye tanıtan grup, müze ziyaretçilerine dağıttıkları bildiride, "MoMA değişim ve yaratıcılık ideolojilerini savunurken, Mütevelli Heyeti silah üretimi, lobicilik ve kurumsal yatırım yoluyla siyonist işgali doğrudan finanse ediyor." ifadesi yer aldı. Sanatın soykırıma karşı bir sis perdesi olmaması gereğine işaret edilen bildiride, soykırımcı, ırkçı ve yerleşimci sömürgecilikle doğrudan bağlantısı olan yönetim kurulu üyelerinin derhal görevlerini bırakması talep edildi. Protestonun görüntülerine sosyal medya platformu X'teki sayfasında yer veren Filistin Gençlik Hareketinin paylaşımında, MoMA'yı geçici süreliğine işgal eden aktivistlerin yaklaşık 800 kişi olduğunu belirtilerek, İsrail'in Gazze'de 1 milyondan fazla mültecinin sığındığı Refah'a karşı operasyona hazırlandığı vurgulandı.

New York'ta bir binaya kaçak tünel darbesi... Tahliye edildi Haber

New York'ta bir binaya kaçak tünel darbesi... Tahliye edildi

New York Belediyesi yetkilileri, bina temelinin zarar gördüğü gerekçesiyle sinagogun yanındaki bina sakinlerinin tahliyesini gerçekleştirildi. Brooklyn'in Crown Heights isimli Yahudi mahallesinde bulunan Chabad Lubavitch adlı Yahudi kuruluşa ait sinagogun bitişiğindeki binanın kapısına, belediyenin tahliye bildirisi asıldı. New York Polis Teşkilatına bağlı ekipler, sinagog ve çevresinde nöbet tutarak boşaltma kararı alınan binaya girmek isteyenlere izin vermedi. İşçiler, tahliye edilen yan binada açılan tünelleri doldurmak ve zemin kattaki tahribatı tamir etmek için çalıştı. Ayrıca yetkililer, kaçak tüneli kazanların tahliye edilen binanın yanında geçit kapısı olarak kullandıkları mazgalın kesik parmaklıklarını kaynakla kapattı. Polisin soruşturması sürerken Yahudi ibadethanesinin altında gizlice kazılan tünellerin neden yapıldığıyla ilgili sorular halen cevaplanmadı. Tüneli kapatmak için çimento kamyonu getirilince arbede yaşanmıştı Brooklyn Crown Heights 770 Eastern Parkway'de bulunan ve Yahudilerin yoğun olarak kullandığı "Chabad-Lubavitch World Headquarters" adlı sinagoga yapılan polis baskınında, binanın altında yasa dışı inşa edilmiş geçitler olduğu tespit edilmişti. Pazartesi günü sinagog yönetiminin, açılan mahzeni kapatmak için çimento kamyonu getirdiğini gören öğrenciler, beton harcını döktürmemek için işçilerin tünele girmesini engellemişti. Sinagogun bulunduğu mekanı kutsal alan olarak gören ve bu alanı genişletmek için mahzen kazdıklarını öne süren grup, yönetimi protesto ederek sinagogun ahşap kaplamalarını sökmüş ve polise teslim olmamak için uzun süre direnmişti. Sosyal medya hesaplarında, tünellerin Kovid-19 salgını döneminde gizlice ibadet edebilmek amacıyla veya kadınların gizlice içeri girebilmesi için kazıldığı gibi iddialar yer alırken polis olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. Medyaya yansıyan görüntülerde kazı yapılan bazı bölümlerde kirli ve eski yataklar ile ahşap kaplama bölümler dikkati çekmiş, polisten kaçmaya çalışırken mazgal demirlerine sıkışan Yahudi gencin görüntüleri sosyal medyada gündem olmuştu. Gözaltına alınan öğrenciler, Brooklyn Ceza Mahkemesindeki duruşmada suçlarını kabul etmezken kefaletsiz serbest bırakılmalarına hükmedilmişti.

New York'ta su baskınları nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi Haber

New York'ta su baskınları nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

New York Valisi Kathy Hochul, geçen haftayı genel olarak yağışlı geçiren New York'ta, şiddetini artıran ve bazı hatlarda metro ulaşımını engelleyen yağmur sularıyla mücadele etmek için olağanüstü hal kararı alındığını açıkladı. Brooklyn bölgesinde yaşanan su baskını nedeniyle 4 metro hattında seferler aksarken, New York Büyükşehir Ulaşım İdaresi (MTA) "metro hizmetinin son derece sınırlı olduğunu, bazı istasyonlardaki seferlerin durdurulabileceğini" duyurdu. New York şehir bölgesi Acil Durum Yönetim Komiseri Zach Iscol yaptığı açıklamada, "Seyahat etmeniz gerekiyorsa toplu taşımayı tercih edin. Su basmış yollara girmeyin. Bodrum katında yaşıyorsanız, daha yüksek bir yere taşınmaya hazır olun." şeklinde uyarılarda bulundu. Hava tahmin raporlarına göre, cumartesi gününe kadar yağışlar sürecek. Yer yer 20 santimetreyi bulması beklenen şiddetli yağmur nedeniyle New York'un şehir bölgesindeki bazı kesimler için ani sel uyarısı yapıldı. Kötü hava şartları nedeniyle hava ulaşımının da olumsuz etkilendiği New York'ta, LaGuardia Havalimanı'nın bir terminaline (Terminal A) tüm erişimin kapandığını, eyaletteki 3 havalimanında aksamaların yaşandığı bildirildi.Ayrıca, daha önce yağan yağmurlar nedeniyle zeminin suyla dolu olmasının sel baskın ihtimalini güçlendirdiği bilgisine yer verildi. Komşu eyaletler de sel tehlikesi altında Diğer taraftan New York'un dışında, geçen haftanın 4 gününü sağanak yağışla geçiren New Jersey ve Connecticut eyaletlerinin çoğu ilçesi için de sel baskınına karşı sakinler uyarıldı. New Jersey Valisi Phil Murphy bölge sakinlerini dikkatli olmaları, su basmış yollarda asla araç kullanmamaları veya yürümemeleri konusunda uyardı. Eyaletin özellikle rakımın su seviyesine yakın olduğu orta ve güney bölgelerinde kıyı taşmalarının olabileceği kaydedildi. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Pakistan'da bombalı saldırının görüntüsü ortaya çıktı

Times Meydanı'ndaki dijital panolarda "Invest in Türkiye" mesajı dikkat çekti Haber

Times Meydanı'ndaki dijital panolarda "Invest in Türkiye" mesajı dikkat çekti

Türkiye'nin küresel tedarik zincirindeki konumunu sağlamlaştırarak ileriye taşıyacak, katma değerli ve teknoloji odaklı yatırımları çekmeyi hedefleyen Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, ülkenin potansiyelini tanıtmak amacıyla yaptığı çalışmalarına yenisini ekledi. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin "Türkiye: Dayanıklı Yatırım Ortağınız" ve "Invest in Türkiye" mesajları, New York'un dünyaca ünlü Times Meydanı'ndaki dijital panolarda yayımlandı. Mesajlar, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu dolayısıyla şehrin dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerini ağırladığı haftada 3 gün boyunca düzenli aralıklarla gösterildi. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, söz konusu ifadelerle, dayanıklı ve hızlı büyüyen ekonomisiyle Türkiye'nin, sürdürülebilir uluslararası doğrudan yatırımları çekmek için yatırımcı dostu politikalar ve geniş yetenek havuzunun yanı sıra Avrupa, Asya ve Afrika'nın kesiştiği noktada küresel pazarlara erişim sunduğu mesajını vermeyi amaçlıyor. Güçlü, dayanıklı ve hızlı büyüyen bir ekonomiye sahip Türkiye, yatırım süreçlerini kolaylaştırıcı reformları kararlılıkla hayata geçiriyor, derin, yetenekli ve rekabetçi bir yetenek havuzu sunmasının yanı sıra, Avrupa, Asya ve Afrika’nın kesiştiği noktadaki stratejik konumuyla küresel pazarlara erişim sağlıyor. Uluslararası yatırımcıların Türkiye'yi coğrafi komşularından ayırmasında, ülkenin genç, nitelikli, rekabetçi, teknolojiyi yakından takip eden ve girişimci iş kültürüne sahip yetenek havuzu öne çıkıyor. Türkiye'de e-mobilite, yaşam bilimleri, enerji depolama, kimya, bilgi ve iletişim teknolojileri, makine, ileri üretim, savunma, havacılık ve tarım desteklenen öncelikli sektörler arasında yer alıyor. Son 20 yılda ortalama yüzde 5,4 büyüyen Türkiye, G20 ülkeleri arasında Çin ve Hindistan'ın ardından dünyanın en hızlı büyüyen 3'üncü ekonomisi konumunda bulunuyor. Kovid-19 salgını ve küresel ekonomik şoklara rağmen dayanıklılığını kanıtlayan Türkiye, son 20 yılda güçlü bir sürdürülebilir kalkınma modeli ortaya koyuyor. Türkiye'nin 2002 yılında 36 milyar dolar olan ihracatı, 2022'de 255 milyar dolar oldu. Ülkenin küresel ihracattan alınan pay yüzde 1’in üzerine çıktı. İhracat tutarı 1 milyar dolar ve üzerinde olan ürünlerin sayısı 2002'de 9 iken 2022'de 53’e ulaştı. Ülkeye uluslararası doğrudan yatırım girişi, 1980-2002 yılları arasında 15 milyar dolar seviyesindeyken, bu rakam 2003-2023 yılları arasında 256 milyar doları geçti. 2002'ye kadar yüzde 0,2 olan Türkiye'nin küresel uluslararası doğrudan yatırımlardan aldığı pay, bugün yüzde 1'in üzerine çıktı. Uluslararası sermayeli şirketlerin sayısı son 20 yılda 10 kattan fazla artış göstererek 6 binden 80 bine yükseldi. Bu haber de ilginizi çekebilir: Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan açıklama

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.