TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#muhabbet kuşları

muhabbet kuşları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, muhabbet kuşları haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Depremzede Nane ve Bulut şimdi çok mutlu Video Galeri

Depremzede Nane ve Bulut şimdi çok mutlu

6 Şubat'ta 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından geçen süreye rağmen yeni hayat hikayeleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Evlerinin depremde büyük hasar almasının ardından canlarını zor kurtaran ancak çok sevdikleri Nane ve Bulut isimli muhabbet kuşları ağır hasarlı evde mahsur kalan Malatyalı Hasan-Feride Han çifti, kızları Feyzanur’la birlikte 2 gün sonra kavuştukları kuşlarını da yanlarına alarak Nazilli’deki akrabalarının evine sığındı. Tercihlerinde istediği diş hekimliği fakültesini tutturamadığı için yeniden YKS'ya hazırlanan 21 yaşındaki Feyzanur Han, babası Hasan Han, annesi Feride Han, dedesi Hamza ve ninesi Cemile ile dayısı Celal Günay ve yengesi Ahu Derya Günay’ın Nazilli’deki evlerinde misafir olarak kalıyor. "Nane ve Bulut her şeyim" 6 yaşındaki Bulut ve 3 yaşındaki Nane isimli muhabbet kuşlarına gözü gibi baktığını ve çok sevdiğini, onların her şeyi olduğunu ifade eden Feyzanur Han, “Yaklaşık 5 yıldır Bulut benimle, 3 yıldır da Nane aramızda. İkisi de erkek ve ilk zamanlarda anlaşamamalarına rağmen şu anda aralarındaki bağ çok güçlü. Birbirlerinden asla ayrılmazlar. 6 Şubat'taki depremde biz hayatımızı kurtardık ama evimizin ağır hasar alması nedeniyle 2 gün giremedik. Nane ve Bulut isimli muhabbet kuşlarımız ise kafesleri ile birlikte içeride mahsur kalmıştı. Eve girmemize izin verilmediği için kuşlarımı çok merak ediyordum. Aç ve susuz şekilde geçen iki günün ardından babam ağlamalarıma dayanamayarak her türlü riski göze alıp eve girdi ve kuşlarımı kurtardı. Onlara kavuştuğum için çok mutluyum” dedi. İHA

Muhabbet kuşları kaç yıl yaşar? Haber

Muhabbet kuşları kaç yıl yaşar?

GURBET YAVUKLU Özellikle çocuk yaşlarda muhabbet kuşu beslemiş ya da bir yakınımızın beslediğine şahit olmuşuzdur. Evde evcil hayvan bakmaya izin vermeyen ebeveynleri bile ikna eden muhabbet kuşları güzel ötüşleriyle evlerimizi şenlendirirken, biraz çabayla konuşmaya bile başlayabiliyorlar. İsminden de anlaşıldığı üzere muhabbetlerine doyum olmayan bu kuşlar, evimizin neşe kaynağı oluyor. Peki çok sevdiğimiz muhabbet kuşları hakkında neler biliyoruz? Kaç yıl yaşarlar, ne yerler, depremi gerçekten hissederler mi? Detaylar haberimizde... Muhabbet kuşları kaç yıl yaşar? Birçoğumuz muhabbet kuşlarını sevmek isterken kafesinden kaçmasına neden olmuşuzdur. Bu nedenle muhabbet kuşlarının ne kadar uzun yaşadıklarına tanıklık edememiş olabiliriz.  Muhabbet kuşları 12 aylık oldukları zaman yetişkin olarak sınıflandırılırlar ve sağlıklı bir muhabbet kuşu, doğru ve sürekli bir şekilde bakımı yapıldığı zaman 8 ile 10 yıl arası yaşayabilir. Cinsiyetlerine göre baktığımızda dişi muhabbet kuşları 4 yaşından, erkek muhabbet kuşları ise 6 yaşından itibaren yaşlanmaya başlarlar. Peki muhabbet kuşlarının cinsiyetleri neye göre belirlenir? Muhabbet kuşlarının cinsiyeti nasıl belli olur? Muhabbet kuşlarının cinsiyeti, gagalarının üstünün hangi renk olduğuna göre belirlenir. Burun deliklerinin olduğu "cere" isimli kısım mavi renk ise muhabbet kuşu erkek, kahverengi ise muhabbet kuşu dişidir.  Muhabbet kuşları neler yer? Muhabbet kuşları çoğunlukla onlara özel hazırlanmış olan tahıl yemlerini yerler. Ancak buna alternatif olarak; marul, havuç, semizotu, rendelenmiş yumurta da tercih edilebilir. Muhabbet kuşları depremi önceden hisseder mi? Hayvanların insanlara nazaran güçlü sezgilere sahip olduğu bilinen bir gerçektir. Olası bir deprem anında muhabbet kuşlarının kafeslerinde dört dönmesi tesadüf değildir. Birçok kuş türü ikincil dalgalardan daha hızlı hareket eden birincil dalgaları tespit edebiliyor. Yani insan kulağı tarafından duyulamayan P dalgaları isimli sismik dalgaların ilk turu, muhabbet kuşları tarafından duyulabiliyor. İnsanlar ancak deprem olduktan sonra meydana gelen sismik dalgaların ikinci turu olan S dalgalarını hissedebiliyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.