TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#motosiklet

motosiklet haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, motosiklet haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Motosiklet yarışlarının başarılı ismi Toprak Razgatlıoğlu kimdir? Haber

Motosiklet yarışlarının başarılı ismi Toprak Razgatlıoğlu kimdir?

Türk motosiklet yarışçıları arasına adını altın harflerle yazmayı başaran Toprak Razgatlıoğlu kimdir? Küçük yaşlardan itibaren bu alanda kendini yetiştiren Toprak Razgatlıoğlu, kariyeri boyunca birçok önemli başarı elde etti. Toprak Razgatlıoğlu hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik. Toprak Razgatlıoğlu kimdir? Toprak Razgatlıoğlu, 16 Ekim 1996'da Antalya'nın Alanya isimli ilçesinde dünyaya geldi. 17 Kasım 2017'de Antalya'da gerçekleşen bir motosiklet kazasında arka koltukta bulunan kız arkadaşıyla birlikte hayatını kaybeden ünlü Türk motosikletçisi Arif Razgatlıoğlu'nun ikinci oğludur. Toprak Razgatlıoğlu kaç yaşında? 1996 yılında dünyaya gelen Toprak Razgatlıoğlu, 27 yaşındadır. Toprak Razgatlıoğlu’nu kim yetiştirdi? Toprak Razgatlıoğlu’nu dünyaca ünlü motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu yetiştirdi. Toprak Razgatlıoğlu motosiklet yarışlarına nasıl başladı? Motosiklet tutkusuyla genç yaşlarda tanışan Toprak Razgatlıoğlu, babası ünlü Türk dublör motosikletçi "Tek Teker Arif" lakaplı Arif Razgatlıoğlu'nun yönlendirmesiyle 7 yaşında motosiklet sürmeye başladı. Kenan Sofuoğlu'nun da desteğiyle yetişen Razgatlıoğlu, 16 yaşında İstanbul Park'ta pist rekoru kırarak Türkiye Pist Şampiyonu oldu. İlk profesyonel yarış deneyimini 2014 yılında Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda bir Kawasaki ZX-6R ile Magny Cours'da kazanan Razgatlıoğlu, 2015 yılında Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nı kazandı. 2017'de Avrupa Superstock 1000'de ikincilik elde etti, 2019'da ise Superbike Fransa ayağını birincilikle tamamlayarak Türk milli motosikletçisi olarak tarihe geçmeyi başardı. 2020'de PATA Yamaha takımıyla Superbike Dünya Şampiyonası'nda yarışmaya başlayan Toprak Razgatlıoğlu, sezonun ilk galibiyetini Avustralya'da yaşadı. Ancak, en büyük başarısını 2021 yılında elde ederek Superbike Dünya Şampiyonası'nda şampiyon oldu. Yamaha adına Superbike Dünya Şampiyonası'nda yarışan Türk motosiklet yarışçısı Toprak Razgatlıoğlu, 2021 yılında Superbike Dünya Şampiyonası'nı kazanarak, altı yıllık Jonathan Rea'nın hakimiyetini sona erdirdi ve Superbike tarihindeki ilk Türk dünya şampiyonu unvanını elde etti. 2022'de Superbike Dünya Şampiyonası'nda ikinci olan Razgatlıoğlu, 2023'te birinci olarak bu başarısını tekrarladı. Ancak, 2024 WSBK sezonundan itibaren Red Bull sporcusu olmaktan ayrılarak BMW Motorrad Motorsport takımında yarışmaya başladı. Toprak Razgatlıoğlu Instagram hesabının adı nedir? Toprak Razgatlıoğlu, “toprak_tr54” kullanıcı adı ile Instagram hesabını kullanıyor.

Genç yaşta yaşamını yitiren motosiklet yarışçısı Bahattin Sofuoğlu kimdir? Haber

Genç yaşta yaşamını yitiren motosiklet yarışçısı Bahattin Sofuoğlu kimdir?

Türk motosiklet yarışlarının bir döneme damgasını vuran ismi Bahattin Sofuoğlu kimdir? Motosiklet yarışlarında gösterdiği performanslar ile adından söz ettiren ve hayatına ilişkin detaylarla birçok insanın merak ettiği bir isim haline Bahattin Sofuoğlu ile ilgili bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik. Bahattin Sofuoğlu kimdir? Bahattin Sofuoğlu, 1978 yılında Adapazarı'nda dünyaya gelmiş olan Türk motosiklet yarışçısıdır. Bahattin Sofuoğlu Kenan Sofuoğlu’nun neyi? Bahattin Sofuoğlu, ünlü motosiklet yarışçıları Sinan ve Kenan Sofuoğlu'nun ağabeyidir. Bahattin Sofuoğlu motosiklet kariyerine nasıl başladı? Motosiklet tutkusuyla genç yaşlarda tanışan Bahattin Sofuoğlu, bir motosiklet dükkanı sahibinin çocuğu olarak, 1997 yılında 19 yaşında motosiklet drag yarışlarına katılmaya başladı. Kendisi gibi başarılı motosiklet yarışçıları olan kardeşleri Sinan ve Kenan Sofuoğlu ile birlikte motorsporları dünyasına adım attı. Ancak, hayatı trajik bir olayla gölgelendi. 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminde Adapazarı'nda bulunan evleri yıkılan Sofuoğlu ailesi, göçük altında kaldı ve yaşam mücadelesi verdi. Bahattin Sofuoğlu bu felaketten kardeşleriyle birlikte sağ çıkmayı başarsı, ancak aileleri evlerinde yaşamını yitirdi. Kendi yeteneğiyle Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası'nda 1999, 2000 ve 2001 yıllarında Superstok 600cc A sınıfı şampiyonluğu elde eden Bahattin Sofuoğlu, 2001 Balkan Motosiklet Pist Şampiyonası'nda da başarılı bir performans sergileyerek üçüncü oldu. Ancak, maddi zorluklar ve sponsor bulma konusundaki sıkıntılar nedeniyle kardeşi Kenan'ın Avrupa'daki yarışlara katılmasına destek olmak adına kendi yarış kariyerine son verme kararı aldı. Bahattin Sofuoğlu neden öldü? Bahattin Sofuoğlu yarış kariyerinin henüz zirvesindeyken yaşanan bir kaza sonucu, 25 Ekim 2002 tarihinde henüz 24 yaşındayken hayatını kaybetti. Kendi dükkanlarının önündeki caddede bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kardeşi Kenan Sofuoğlu, uluslararası yarışlarda abisinin anısını yaşatmak için kaskında Bahattin Sofuoğlu'nun ismini taşımaya devam etmektedir.

Dünyaca ünlü Türk motosiklet sporcusu Kenan Sofuoğlu kimdir? Haber

Dünyaca ünlü Türk motosiklet sporcusu Kenan Sofuoğlu kimdir?

Türk motosiklet sporunun uluslararası alandaki en başarılı isimlerinden biri olan Kenan Sofuoğlu kimdir? Uluslararası arenada kazandığı başarılar ile ülkemizi tüm dünyada en iyi şekilde temsil eden Kenan Sofuoğlu hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik. Kenan Sofuoğlu kimdir? Kenan Sofuoğlu, 25 Temmuz 1983 tarihinde Adapazarı Akyazı'da dünyaya geldi. Trabzon kökenli olan Sofuoğlu, motor sporlarına olan ilgisini ailesinden aldı. Babası İrfan Sofuoğlu, motor tamircisi olarak çalışmaktadır ve ailede motor yarışçıları olarak bilinir. Kenan Sofuoğlu'nun Bahattin ve Sinan isminde iki ağabeyi, ayrıca bir kız kardeşi vardır. Annesinin adı ise Nuray Sofuoğlu'dur. Kenan Sofuoğlu motor yarışlarına ne zaman başladı? Kenan Sofuoğlu, motor sporlarıyla 1996 yılında Türkiye şampiyonasında izleyerek tanıştı. 2000 yılında abisi Sinan'ın bir yarışta ayağını kırması sonucu boş kalan motoruyla, özel izin alarak sadece 16 yaşında yarışlara katılmaya başladı ve ağabeyinin motoruyla yaptığı ilk drag yarışını kazandı. 2006 yılında Supersport Dünya Şampiyonası'na katıldı, ancak sponsorluk sorunları nedeniyle Yamaha Almanya takımından ayrılmak zorunda kaldı. Şans eseri, İsviçre'de yaşayan gizli bir Türk iş adamı tarafından desteklenerek Ten Kate'nin Honda takımına katıldı ve Supersport Dünya Şampiyonası'nda 2006 sezonunu üçüncü sırada tamamladı. Kenan Sofuoğlu, kariyerinde birçok başarı elde etti. 2016 yılında Supersport Dünya Şampiyonluğu'nu kazanarak beşinci kez dünya şampiyonu oldu. Toplamda 38 zafer elde ederek, 2007, 2010, 2012 ve 2015 yıllarının ardından beş kez Supersport şampiyonu olma başarısını gösterdi. Kenan Sofuoğlu siyasi hayatına hangi parti ile başladı? Spor kariyerinin yanı sıra, Kenan Sofuoğlu, siyasi alanda da yer aldı. Ak Parti'nin (Adalet ve Kalkınma Partisi) 27. dönem Sakarya 3. sıra milletvekili adayı oldu. Hem motor sporlarındaki başarıları hem de siyasi kariyeriyle dikkat çeken Kenan Sofuoğlu, Türk sporuna ve siyasetine önemli katkılarda bulunmuştur. Kenan Sofuoğlu kaç yarış kazandı? Kenan Sofuoğlu, toplam 44 yarışta galibiyet elde etti. Kenan Sofuoğlu serveti nereden geldi? Kenan Sofuoğlu serveti hakkındaki bilgiler pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda Kenan Sofuoğlu’nun servetini kazandığı yarışlar ve çeşitli sponsorluk anlaşmalarından kazandığı biliniyor. Kenan Sofuoğlu kaç çocuğu var? Kenan Sofuoğlu, 2014 yılından bu yana Julia Looman ile evlidir. Çiftin Hamza, Lila ve Rayen Sofuoğlu isminde üç çocuğu vardır.

Motosikletliye vurmuştu: O ‘çanta’ silah sayıldı Haber

Motosikletliye vurmuştu: O ‘çanta’ silah sayıldı

İzmir’in Urla ilçesinde, Bülent Baratalı Bulvarı'nda geçtiğimiz yıl 22 Kasım saat 08.30 sıralarında motosikletle giden Cem Kayacan (19) ile arkasındaki Meken Akan'a (18) otobüs durağının önünden geçerken, kaldırımdan inen üzerinde fosforlu pantolon bulunan kişi elindeki çantayla vurdu. Kayacan’ın kontrolünü kaybettiği motosiklet, önündeki otomobile çarptı. Kayacan ve arkasındaki arkadaşı Akan, çarpmanın etkisiyle devrilen motosikletle metrelerce sürüklendi. İki arkadaş yaralanırken, şüpheli ise uzaklaştı. O anlar güvenlik kameralarına yansımıştı Beyin travması geçiren, kaburgası başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan kasklı Kayacan ile kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Akan, ambulanslarla İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay anı ise yakındaki bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, sebepsiz yere motosikletteki 2 gence çantayla vuran kişiye duraktakilerin engel olmak için hiçbir müdahalede bulunmadığı da dikkat çekti. “Motosikleti serseri gibi kullanıyorlardı” Polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinin yanı sıra bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinden, şüphelinin Gaziemir ilçesinde yaşayan ve asansör tamir işiyle uğraşan Cumali Meşe olduğunu belirledi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan Meşe gözaltına alındı. Meşe, polisteki ilk ifadesinde, "Durakta otobüs bekliyordum. Motosikleti serseri gibi kullanıyorlardı. Çarpacaklar diye korktum. Onları korkutmak için çantayı rastgele savurdum" dedi. Meşe, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Şüpheli Meşe, soruşturma sürerken 2 ay tutuklu kaldığı cezaevinden tahliye edildi. Soruşturmanın ardından Urla Cumhuriyet Savcısı Rümeysa Çakar, iddianamede Meşe hakkında her kişiye yönelik eyleminden dolayı 'kasten yarayama' ve 'basit yaralama' suçlarından 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası istedi. İddianamede, şüpheli Meşe'nin 'silah sayılacak' çanta ile seyir halindeki motosikletteki şikayetçilere vurup, 'silahla kasten yaralama' suçunu ayrı ayrı işlediği anlaşıldığına da yer verildi. Urla 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Cumali Meşe'nin ifadesine de yer verildi. Meşe'nin ifadesinde, "Bankanın önünde iş yerine gitmek için belediye otobüsü bekliyordum. Karşıda bulunan diğer banka şubesine para çekmek için geçmek istediğim sırada, sol tarafımdan süratli ve gürültülü bir şekilde gelen motosikleti gördüm. Motosikletin bana çarpacağını düşünerek, refleks olarak omuzumdaki çantamı elime alarak sola doğru savurdum. Evrak çantam motosiklet sürücüsüne isabet etti. Sürücü dengesini kaybedip, motosikleti ile önündeki otomobilin tamponuna çarptı. Çarpmanın etkisiyle ikisi de yere düştü. Yardım etmek için yanlarına gittim. Ambulans çağırmak için telefon ettim. Ancak 112 Acil Servis telefonu meşguldü. Ambulansa bindirilene kadar orada bekledim. Amacım kimseyi yaralamak ya da trafik kazasına sebebiyet vermek değildi. Yaralanmaya sebep olduğum için çok pişmanım "dedi. Olayda yaralanan Cem Kayacan'ın avukatı Veysel Gül, müvekkilinin bir haftaya yakın zaman hastanede tedavi gördüğünü, kazadan dolayı halen psikolojik destek aldığını belirtip, "Dava her ne kadar Urla Asliye Ceza Mahkemesi tarafından açılmış ise de müvekkilim ağır bir şekilde yaralanmış ve beyin kanaması geçirmiştir. Bu nedenle, işlenen suç 'öldürmeye teşebbüs' fiili kapsamına girmektedir. Davanın ağır ceza mahkemesinde görülmesini talep edeceğiz" ifadelerini kullandı. Öte yandan, Cumali Meşe, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir'de kaçakçılık operasyonu: 12 kişi yakalandı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.