TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#minibüs

minibüs haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, minibüs haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İzmir'de ihmalin böylesi: Yaşlı kadın kapısı açık minibüsten düştü Haber

İzmir'de ihmalin böylesi: Yaşlı kadın kapısı açık minibüsten düştü

Edinilen bilgiye göre olay, Bestekar Yusuf Nalkesen Caddesi’nde öğle saatlerinde meydana geldi. İddialara göre, 2 çocuk annesi ve evli Yıldız Öçal (61), alışveriş merkezine gitmek üzere Karşıyaka-Şemikler arası çalışan minibüse bindi. Öçal, bir süre sonra kapısı açık şekilde tıka basa dolu halde seyir halinde olan minibüsten dışarı düştü. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Öçal, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan minibüs sürücüsü, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözyaşlarıyla defnedildi Talihsiz kadın, bugün Goncalar Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazını ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye; Öçal’ın eşi Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Öçal, kızları ve yakınları katıldı. Öçal’ın cenazesi Doğançay Mezarlığına defnedildi. "Bunda ihmal olduğunu düşünüyoruz" Talihsiz kadının yeğeni Eren Ayaz ise, “Bunda ihmal olduğunu düşünüyoruz. Ayakta yolcu alınmamalı, kapı kapalı olmalı. Biz olayla ilgili bilgi almakta zorluk yaşıyoruz. Görgü tanığı veya ipucuna ulaşamadık. Olayı görenler, tanık olanlardan rica ediyorum. Bize ulaşın. Tıka basa araçları dolduruyorlar. Şoförlerin sicili temiz olmalı. Denetimlerden geçirilmeleri gerekiyor. Bu şekilde devam edilirse bu ne ilk ne son olur. Başkalarının da canı yanmasın” ifadelerini kullandı. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- İzmir'de barajlar alarm veriyor!

Minibüs kapısı açık şekilde araç kullanan şoföre mahkemeden kötü haber Haber

Minibüs kapısı açık şekilde araç kullanan şoföre mahkemeden kötü haber

İddiaya göre, şehir içi toplu ulaşımda faaliyet gösteren minibüse binen yaşlı adam, koltuğa oturmadan araç hareket etti. Bir anda dengesini kaybeden yaşlı yolcu, açık bırakılan minibüs kapısından aşağıya düştü. Yerde uzun süre takla atan yaşlı adam kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sonrası Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan minibüs şoförü, 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası aldı. Hafif yokuşlu yolda kapıyı açık bırakan şoförü asli kusurlu bulan Mahkeme, cezanın ertelenmesine karar verdi. Kararı taraf avukatları temyiz edince devreye Yargıtay 12. Ceza Dairesi girdi. Minibüs şoförünün, kapıyı kapatmadan hareket etmesini 'bilinçli taksir' olarak değerlendiren Yargıtay, emsal nitelikte bir karara imza attı. Sanık şoförün, savunmasında aracın kapısını kapattıktan sonra aracı hareket ettirdiğini dile getirildiğinin belirtildiği Yargıtay kararında, şoförün çelişkili ifadeler verdiği hatırlatıldı. Kararda şöyle denildi: "Hafif yokuş yukarı yolda, kapıları açık vaziyette, yolcunun yerine oturmasını beklemeden seyreden sanık hakkında bilinçli taksir hükümleri uygulanması gerektiğinin gözetilmemesi yasaya aykırıdır. Suçun işleniş biçimi, sanığın taksirinin yoğunluğu, meydana gelen zararın ağırlığı gibi ölçütler ile cezada orantılılık ilkesi dikkate alınarak asli kusurlu olarak ölüme sebebiyet veren sanık hakkında alt sınırdan makul oranda uzaklaşılarak ceza verilmesi gerektiğinin gözetilmemesi hukuka aykırı bulunmuştur. Mahkeme kararının bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir." BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bursa'da feci kaza: Şoförü yaralandı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.