TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Menemen

Menemen haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Menemen haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Menemen'de yağlı güreşler festival havasında geçti Haber

Menemen'de yağlı güreşler festival havasında geçti

Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen 38. Ulukent Yağlı Güreşleri, Ulukent Futbol Sahası’nda gerçekleştirildi. Toplam 350 pehlivanın katıldığı güreşlerde, ünü ülke sınırlarını aşmış başpehlivanlar da mücadele etti. Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren alanda yerlerini aldı. Cazgırların manileri ve davul-zurna ekibinin ezgileri eşliğinde sahaya giren Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, altın kemer sahibi son başpehlivan Ali Gürbüz ile birlikte vatandaşları selamladı. Selamlama sonrasında başpehlivanlar için kura çekimi yapıldı. Kura çekimi sonrasında başpehlivanlar, ellerinde dev Türk bayrağıyla alanda tur attılar. Ardından Menemen Belediyesi Halk Oyunları ekibinin zeybek gösterisi, izleyenlerden bir kez daha tam not aldı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen güreşlere; siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kura çekimi sonrasında pehlivanlara başarılar dileyen Başkan Pehlivan, “Anadolu ve Türk kültürünün köklü bir geleneği olan yağlı güreş; sadece bir ata sporu değil, aynı zamanda karakterin, azmin ve cesaretin sınavıdır. Pehlivanlık da yine cesaretin, azmin, sabrın ve çalışkanlığın bir göstergesidir. Menemen Belediyesi olarak bizler de, pehlivanların bu özelliklerinden ilham aldık. Daha önce olduğu gibi bugün de ata sporlarımıza sahip çıkmanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 38. Ulukent Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlar minik 1, minik 2, teşvik, teşvik 2, tozkoparan, ayak, deste küçük boy, deste orta boy, deste büyük boy, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde mücadele etti. Zafer Mustafa Batu'nun, ilk turdan itibaren kıyasıya geçen mücadeleler, akşam saatlerine kadar devam etti. Baş kategoride, son anda sakatlık nedeniyle Ali Gürbüz'ün katılamadığı güreşlerde, favori isimlerden Orhan Okulu, İsmail Balaban ve Yusuf Can Zeybek finale çıkamadı. Nefes kesen mücadelelerin ardından finalde Mustafa Batu ile Ertuğrul Dağdeviren karşı karşıya geldi. Mustafa Batu, galip gelerek sezonun ilk şampiyonluğunu kazandı. Finalistlere ödüllerini Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan takdim etti.

AK Parti İzmir Menemen Belediye Başkan aday adayı Aydın Pehlivan kimdir? Aydın Pehlivan kaç yaşında? Haber

AK Parti İzmir Menemen Belediye Başkan aday adayı Aydın Pehlivan kimdir? Aydın Pehlivan kaç yaşında?

Menemen Belediyesi’nde Başkan vekilliği ile göreve getirilen ve yaklaşık 2,5 yıldır görevde olan AK Partili Aydın Pehlivan, 31 Mart 2024 seçimlerinde Menemen’den aday adayı oldu. Menemen’de yaşayan vatandaşlar Aydın Pehlivan kimdir sorusunu arama motorlarına yönelterek cevaplarını aradı. İşte Aydın Pehlivan hakkında merak edilenler haberimizde… AYDIN PEHLİVAN KİMDİR? 31 Temmuz 1977 tarihinde Menemen'de dünyaya gelen Aydın Pehlivan, Selanik göçmeni bir ailenin ikinci çocuğudur. İlkokulu Kubilay İlköğretim Okulu'nda, ortaokulu Menemen Lisesi'nde tamamladıktan sonra lise eğitimini Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi'nde aldı. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 1997 yılında vatani görevini tamamladıktan sonra Menemen Belediyesi'nde işe başladı, ancak 3 ay sonra haksız bir şekilde işten çıkarıldı. Bu zorlu dönemde, kişisel iletişim yeteneği ve ikna kabiliyeti sayesinde kısa sürede büyük bir güvenlik firmasının kurucularından biri olarak 6 bin kişiye iş kapısı açtı. Menemen'e belediye başkanı olma hayalinden hiç vazgeçmeyen Aydın Pehlivan, 13 Ocak 2021 tarihinde başkan vekili olarak göreve başladı. Menemen için önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Filiz Hanım ile evli olan Aydın Pehlivan’ın Ece adında bir kızı bulunmaktadır. AYDIN PEHLİVAN KAÇ YAŞINDA? AK Partili Aydın Pehlivan, 2024 yılında 47 yaşındadır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.