TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#memur

memur haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, memur haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Devlet memurlarının bu yıla ilişkin yemek bedelleri belirlendi Haber

Devlet memurlarının bu yıla ilişkin yemek bedelleri belirlendi

Memurlardan bu yıl 7,70-31,41 lira, sözleşmeli personelden 9,37-37,55 lira öğle yemeği bedeli tahsil edilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğle, 2024 yılında öğle yemeği servisinden faydalanacak memurlar ile sözleşmeli personelden alınacak asgari yemek bedellerine ilişkin esaslar belirlendi. Buna göre, yiyecek yardımının gerektirdiği giderler, yemek maliyetlerinin Ankara, İstanbul ve İzmir için üçte ikisini, diğer iller için yarısını aşmamak üzere kurum bütçelerine konulan ödeneklerle karşılanacak. Yemek bedelinin bütçeden karşılanamayan kısmı personelden alınacak. 15 Ocak 2024'ten 14 Ocak 2025'e kadar öğle yemeği servisinden faydalanacak memurlardan günlük 7,70 lira ile 31,41 lira arasında bedel tahsil edilecek. Sözleşmeli personel de aldıkları ücrete göre günlük 9,37 lira ile 37,55 lira arasında öğle yemeği bedeli ödeyecek. Bu kapsamda, günlük öğle yemeği ücreti, 600'e kadar (600 dahil) ek göstergeli görevlerde bulunan memurlardan 7,70 lira, 1700'e kadar (1700 dahil) ek göstergelilerden 13,09 lira, 2 bin 800'e kadar (2 bin 800 dahil) ek göstergelilerden 16,26 lira, 4 bin 200'e kadar (4 bin 200 dahil) ek göstergelilerden 21,07 lira, 5 bin 400'e kadar (5 bin 400 dahil) ek göstergelilerden 28,06 lira ve 5 bin 400'den daha yüksek ek göstergeli görevlerde bulunanlardan 31,41 lira olarak tahsil edilecek. Sözleşmeli personelden aylık brüt sözleşme ücreti 14 bin 870 liraya kadar (bu tutar dahil) olanlardan günlük 9,37 lira, 25 bin 100 liraya kadar (25 bin 100 lira dahil) olanlardan günlük 16,26 lira, 34 bin 675 liraya kadar (34 bin 675 lira dahil) olanlardan günlük 29,51 lira ve 34 bin 675 liranın üzerinde olanlardan günlük 37,55 lira yemek bedeli alınacak. Kuruluşlar, personelin kadro veya pozisyon unvanını, hizmetlerinin özelliğini, yemek maliyetlerini ve yemek servisinin farklı mahallerde daha iyi şartlarda sunulması gibi hususları dikkate alarak belirtilen miktarların üzerinde yemek bedeli tespit edebilecek. Tebliğ, 15 Ocak'ta yürürlüğe girecek.

İzmir’deki grevde 2. gün: Trafik durma noktasına geldi Video Galeri

İzmir’deki grevde 2. gün: Trafik durma noktasına geldi

NE OLMUŞTU? İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş ve İzBB’nin işveren sendikası Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) ile metro ve tramvayda örgütlü olan Demiryol-İş Sendikası arasında gerçekleşen, 625 çalışanı ilgilendiren, TİS görüşmelerinde 11 madde üzerinde uzlaşı sağlanamamış ve dün itibariye işçiler greve gitmişti.Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZULAŞ otobüsleri ile İZDENİZ gemilerinin mevcut sefer sayı ve sıklıklarını artırmıştı. DURAKLARDA İNSAN KALABALIĞI  Grevin ikinci gününde işe gitmek için sabah saatlerinde yollara düşen İzmirliler, otobüs duraklarında uzun sıra kuyrukları oluşturdu. Özellikle kentin en önemli otobüs duraklarından birisi olan Konak’taki Bahri Baba Otobüs Durakları’nda adeta insan seli yaşandı. Dakikalarca bineceği otobüs için sırada beklediğini belirten ve grev hakkında düşüncelerini dile getiren Bayram Ali Develi, “Verdikleri para yeterli. Ne iş yapıyorlar ki 40 bin lira para istiyorlar. Tramvayla gelip tramvayla gidiyorlar” dedi. Grev hakkını sonuna kadar desteklediğini belirten ve duraklarda oluşan insan yoğunluğu ile ilgili de konuşan Musa Özbey, “Hoş bir görüntü değil tabii, insanlar mağdur oluyor ama bu tür şeylerde gerekiyor. Keşke bizde grev yapsak da haklarımızı alabilsek” diye konuştu. VATANDAŞ MAĞDUR Grev nedeniyle vatandaşlar olarak zor duruma düştüklerini kaydeden Türkan Urtekin de, “Vatandaşlar burada duraklarda saatlerce işe gitmek için bekliyor. Zor durumda kaldık, otobüs bizi almadan gitti. Şu anda mağduruz” ifadelerini kullandı. TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ Toplu taşıma araçlarını kullanmak isteyen vatandaşların yanı sıra metro ve tramvayın çalışmaması nedeniyle bazı vatandaşlarda özel araçlarıyla trafiğe çıktı. Hem İzmir Büyükşehir Belediyesinin grev nedeniyle ek otobüs seferleri oluşturması hem de bazı vatandaşların özel araçlarıyla yollara çıkması trafiği adeta durma noktasına getirdi. Kentin en işlek caddelerinden birisi olan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle sürücüler ve yolcu konumunda bulunan vatandaşlar zor anlar yaşadı. TEKLİFİN ÜSTÜNDE BİR RAKAM Yaşanan grevle ilgili dün yazılı bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Teklifimiz, en yüksek giydirilmiş net ücret 25 bin 9 TL, en düşük giydirilmiş net ücret 22 bin 105 TL. En yüksek net ücrette 12 bin 157’den 25 bin 9’a çıkan teklifimizle önerdiğimiz artış oranı yüzde 105’dir. İstenilen en yüksek giydirilmiş net ücret 39 bin 685 TL, en düşük giydirilmiş net ücret 33 bin 813 TL. Bu rakamların içine yol, yemek ve izin ücretleri dahil değildir” ifadelerini kullanmıştı. İHA

Memurun fazla mesai ücreti yükseltilecek Haber

Memurun fazla mesai ücreti yükseltilecek

Devlet memurlarının saat başına fazla mesai ücretleri, yeni yılda 5 lira 40 kuruştan 10 lira 10 kuruşa yükselecek. Derlenilen bilgiye göre, memurların saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda yüzde 87 artacak. 2023 yılında 5 lira 40 kuruş olan saatlik fazla mesai ücreti 1 Ocak 2024'ten itibaren 10 lira 10 kuruşa çıkacak. Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan makam şoförleri dahil tüm personele ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere de 60 saati geçmemek üzere yeni yılda 5 lira 70 kuruş yerine 10 lira 70 kuruş fazla mesai ücreti ödenecek. Her makam için aylık toplam 450 saati geçmemek üzere kurul başkanı (bakanlıklar), genel müdür ve daha üst birim yöneticileri, strateji geliştirme başkanı, vali, general ve amiral rütbesini haiz olmak kaydıyla Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki daire başkanı ve daha üst birimlerin yöneticileri, rektör, büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla birlikte çalışan personele ayda 90 saati geçmemek üzere saat başına 10 lira 70 kuruş ödeme yapılacak. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne ve üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personelden, gerçekleştirdikleri fazla çalışma karşılığında kendilerine izin verilme imkanı bulunmayanlara ayda 90 saati aşmamak üzere saat başına 10 lira 10 kuruş ek ödeme gerçekleştirilecek. Mesleki ve teknik eğitim bölgesinde yer alan meslek yüksekokullarıyla ilişkilendirilen mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarında görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline, yasal çalışma saatinin bitiminden sonra fiilen yaptıkları fazla çalışma süreleri için ayda 100 saati geçmemek üzere saat başına 17 lira 20 kuruş ödenecek. Yurt içi gündelikler Harcırah Kanunu uyarınca verilecek yurt içi gündelik ve tazminat tutarları da yeniden belirlendi. Yeni yılda TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına ödenecek yurt içi gündelik tutarı 270 liradan 500 liraya yükselecek. Anayasa Mahkemesi Başkanı, bakanlar, Genelkurmay Başkanı, milletvekilleri, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, TBMM Genel Sekreteri, orgeneraller, oramiraller, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi ve Sayıştay başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Diyanet İşleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanları ile Kamu Başdenetçisinin yurt içi gündeliği 250 liradan 480 liraya çıkacak. Yurt içi gündelik tutarı, ek göstergesi 8000 ve daha yüksek kadrolarda bulunan memurlar için 465 liraya çıkacak. En alt kademedeki memura ise 400 lira ödenecek. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Memurların mesai saatleri düşüyor mu? Memurlar günde kaç saat çalışacak?

Enflasyon memur maaşlarını buharlaştırdı Haber

Enflasyon memur maaşlarını buharlaştırdı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyon oranları memur ve memur emeklilerinin yüzünü güldürmedi. Yoğun geçen toplu iş sözleşmelerinin (TİS) ardından memurlara 2024 yılı ilk ay için 15, ikinci altı ay yüzde 10 ve 2025 için ise yüzde 6+5 zam yapılması kararlaştırılmıştı. Ayrıca, tüm memurlara 8 bin TL seyyanen zam yapılmasına karar verilmişti.  Yapılan zamların ardından bu hafta açıklanan yüzde 9,09 enflasyon oranı memura yapılan zamların şimdiden erimesine yol açtı. 2023'ün ikinci yarısı için yüzde 6 toplu sözleşme zammı alan memurlar, iki ayda çıkan yüksek enflasyon rakamları nedeniyle mağdur durumda. Enflasyon farkı, şimdiden yüzde 12,68 olarak oluştu. TİS görüşmeleri devam ederken Memur – Sen olarak zamların enflasyon oranlarının altında ezilmemesi için 3’er aylık dilimlerde yapılması gerektiğini savunduklarını dile getiren Memur- Sen İzmir Başkanı Gencer Yılmaz, “Biz yükseliş trendinde olan enflasyonu göz önünde bulundurarak 3’er aylık maaş zamlarının yapılmasının istememizin sebebi buydu. Fakat bu talebimiz maalesef hükümet tarafında karşılık bulmadı. Sonuç böyle olunca da yükselen enflasyon ve döviz kuru sebebiyle memurun ve memur emeklilerinin maaşı her geçen gün daha çok eriyecek” diye konuştu. BİZİM ISRARIMIZ BU YÜZDENDİ TİS masasında ilk olarak değerlendirilmesi gereken konulardan birinin de zamların enflasyon oranlarının altında ezilmemesi için önlemler alınması olduğunu belirten Yılmaz, “Biz yükseliş trendinde olan enflasyonu göz önünde bulundurarak 3’er aylık maaş zamlarının yapılmasının istememizin sebebi buydu. Yapmış olduğumuz başkanlar kurulu toplantısında ve TİS görüşmeleri devam ederken sürekli olarak bunu dile getirdik. Enflasyonu. Bu talebimiz maalesef hükümet tarafında karşılık bulmadı. Hakem heyetinden beklentimiz de bu yöndeydi. En azından zam oranlarını yükseltilmesiyle ilgiliydi ama heyet noter gibi davrandı. Sadece kamu iş vereninin vermiş olduğu teklifi onaylamaktan başka bir şey yapmadı. Sonuç böyle olunca da yükselen enflasyon ve döviz kuru sebebiyle memurun ve memur emeklilerinin maaşı her geçen gün daha çok eriyecek. Bir müddet hem emeklimiz hem memurumuz enflasyonun altında ezilecek gibi duruyor. Umarım bunu kısa sürede çözüm bulunur ve düzeltirler” ifadelerini kullandı. TEKLİFLER RASYONELLİKTEN ÇOK UZAKTA Kamu işverenleri ile yapılan görüşmelerde enflasyon farklıyla ilgili tespitlerinin rasyonellikten çok uzak olduğunu söyleyen Yılmaz, “Memur- Sen olarak Türkiye gerçeklerini göz önünde bulundurarak bir zam talebinde bulunduk. Bunun karşılığında kamu işverenlerinin 2024- 2025 yılına ait bize verdikleri teklifler piyasa gerçeğinin çok ama çok uzağındaydı. Tüm ısrarımıza rağmen hakem heyetine giden kararın ardından böyle bir sonuç ortaya çıktı. Öte yanda, TİS görüşmelerinin ardından sevindirici tek gelişme 4688 sayılı yasada oldu. Tekrar ele alınmasını istemiştik ve bunla ilgili kısmi bir mutabakata varıldı. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde 4688 sayılı yasa yenilenirse o zaman masada hakem heyeti noterlik yapamayacak. Memurun ve memur emeklisinin hakkını koruyacak yasal düzenlemelerin geleceğine inanıyoruz” diye belirtti. MEMURA UMUT OLACAKTI TİS görüşmeleri sırasında sendikalar tarafından verilen teklifler kabul edilseydi memurların enflasyon oranlarının altında bu kadar ezilmeyeceğine dikkat çeken Yılmaz, “Yılda 2 kere verilecek şekilde ayarlanan zam oranları 3’er aylık olarak ayarlansaydı, memura ilk 3 ayda yüzde 15, ikinci dilimde yüzde 15’lik bir zam verilseydi yine bizim taleplerimizden uzak kalacaktı ama memur ve memur emeklimiz 3’er aylık dilimlerde de olsa rahatlatmış olacaktı. Belki yine zamların enflasyon altında kaldığını konuşuyor olacaktık ama en azından memurumuz ve emeklimiz bu kadar ezilmeyecekti. Zamların enflasyon oranına göre 3 ayda bir yapılması en azından memur için bir umut olacaktı. Olmadı o yüzen bir süre kemer sıkmak zorunda kalacağız” dedi BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ÖĞRENİNCE ŞOK OLACAKSINIZ! BU ÜRÜNLER ASLINDA ERKEKLER İÇİN ÜRETİLDİ

Memur-emekli zammında son dakika gelişmesi Haber

Memur-emekli zammında son dakika gelişmesi

Kamu İşveren Heyeti ile yetkili konfederasyon Memur-Sen'in, 1 Ağustos'ta başlayıp 22 Ağustos'ta sona eren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde 2024 ve 2025'teki zam oranında uzlaşamamasının ardından, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başladı. Bunun üzerine Memur-Sen, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na sunulmak üzere başvurusunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na iletti. Memur-Sen başvurusunda, toplu sözleşme masasında uzlaşılan maddelerin lehlerine genişletilmesi kaydıyla uzlaşılamayan taleplerinin Kurul tarafından bağıtlanmasını istedi. Çalışmalarına yarın başlayacak kurulun, kararını vermek için ay sonuna kadar süresi bulunuyor. Kurulun verdiği karar kesin olacak ve karara itiraz edilemeyecek. KURULDA KİMLER YER ALACAK? Başkanlığını Sayıştay Başkanı Metin Yener'in yaptığı kurul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı İsa Atçeken, akademisyenler Prof. Dr. Fatih Uçan ve Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu, Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Öztürk ve Soner Can Tufanoğlu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney ve KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal'dan oluşuyor. HÜKÜMETİN TEKLİFİ Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'taki ilk teklifinde 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam teklif etmiş, 17 Ağustos'ta ise teklifini 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 şeklinde revize etmişti. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Altın fiyatları doların değişimine paralel dalgalı seyir izliyor: Gözler Fed Başkanına çevrildi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.