TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Manisa BBSK

Manisa BBSK haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Manisa BBSK haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Potanın Tarzanları, play-off'u garantiledi Haber

Potanın Tarzanları, play-off'u garantiledi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde büyük heyecan devam ediyor. Birbirinden heyecanlı ve keyifli maçlar oynanırken kalite, rekabet artıyor. Sezonun 28.haftasında Manisa BBSK, Muradiye Spor Salonunda Büyükçekmece Basketbol takımını misafir etti. Potanın Tarzanları, rakibini 94-93'lük skorla mağlup ederek play-off oynamayı garantiledi. Manisa ekibi oynadığı 28 müsabakada 15 galibiyet, 13 mağlubiyet alarak 5.sırada yer alıyor. Yeşil siyahlılar bu sezun Avrupa'da ülkemizi başarılı bir şekilde temsil ederken ligde play-off oynamayı garantiledi. PAKO CRUZ 28 SAYI Potanın Tarzanlarında; Fatts Russell 22 sayı (4/10 üçlük), 5 ribaund, 8 asist ile galibiyette önemli rol oynadı. Pako Cruz 28 sayı, 4 ribaund, 5 asistlik performansıyla maçın en değerli oyuncusu oldu. Ryan Luther 14 sayı, 11 ribaund, 2 asist, Ayberk Olmaz 14 sayı (3/3 üçlük), 2 ribaund ile takımına katkı verdi. ONVO Büyükçekmece; Marquise Reed 20 sayı, 3 ribaund, 3 asist, Alex Perez 13 sayı, 3 ribaund, 6 asist, Evan Bruinsma 14 sayı (3/7 üçlük), 3 ribaund, Yannick Frankie 18 sayı (4/10 üçlük), 2 ribaund, 3 asist ile mücadele etti. HAKAN DEMİR: ÖNEMLİ BAŞARI Manisa BBSK- Büyükçekmece Basketbol maçının ardından konuşan başantrenör Hakan Demir,"Öncelikle çok zor bir maç oldu. Onvo Büyükçekmece Basketbol, bu ligin en formda takımlarından bir tanesi. Maçı kazanmış olsalardı ciddi bir play-off şansları olabilirdi. Bizim de play-off şansımız ciddi ölçüde azalmış olacaktı ama sonuna kadar mücadele edip maçı kazandık. Bu sonuçla birlikte play-off şansımız bir hayli yüksek. Takımımı tebrik ediyorum. Eksik oyuncularımız olmasına rağmen sonuna kadar mücadele ettiler. Dört yabancı ile oynuyoruz. Bu takım BSL’deki ikinci sezonunda play-off noktasına geldi. Bu çok önemli bir başarı. Bir yönetim değişikliği yaşandı. Bu noktaya gelmemizde emeği olan hem eski yönetimimize hem göreve geldiklerinden bu yana ilgilerini bize gösteren yeni yönetimimize, tüm oyuncularıma ve tüm kulübe teşekkür ediyorum ve kendilerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Potanın Tarzanları, Türk Telekom deplasmanında Haber

Potanın Tarzanları, Türk Telekom deplasmanında

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'de büyük heyecan devam ediyor. Birbirinden heyecanlı ve keyifli maçlar oynanırken kalite ve rekabet artıyor. Manisa BBSK, sezonun 25.haftasında Türk Telekom ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma 30 Mart Cumartesi günü saat 13:00'da Ankara Spor Salonunda oynanacak. Büyük heyecana sahne olacak mücadele beIN Sporrs Ekranlarından yayınlanacak. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından karşılaşmanın hakemleri; Kerem Baki, Mehmet Şahin olarak belirlendi. TARZANLAR KRİTİK MAÇA ÇIKIYOR Potanın Tarzanları, oynadığı 24 müsabakada 12 galibiyet, 12 mağlubiyetle 7.sırada yer alıyor. Türk Telekom ise 24 maçta 11 galibiyet, 13 mağlubiyetle 9.sırada mücadele ediyor. Manisa BBSK, play off hedefini sürüdürüken Türk Telekom'da play off potasında yer alıyor. Her iki takım için de kritik maç olacak. Hakan Demirli yeşil siyahlılar, en son oynadığı müsabakada Anadolu Efes'e 76-81'lik skorla kaybetti. Türk Telekom ise Merkezefendi Belediyesi takımına 95-81'lik skorla mağlup oldu. RUSSEL FORMDA Daron Russel, Ryan Luther, Emanuel Tery üstün performansıyla dikkat çekiyor. Basketbol BKT Avrupa Kupası 8'li final turunda Türk Telekom, İngiliz temsilcisi London Lions'a deplasmanda mağlup olarak turnuvaya veda etti. Avrupa'ya veda edem Türk Telekom, Süper Lig'e odaklanıyor. İlk devrede oynanan karşılaşmayı yeşil-beyazlı takım 81-67’lik skorla kazanmıştı.

Potada Ege derbisi: Aliağa Petkimspor- Manisa BBSK maçı ne zaman? Hangi kanalda? Haber

Potada Ege derbisi: Aliağa Petkimspor- Manisa BBSK maçı ne zaman? Hangi kanalda?

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde büyük heyecan devam ediyor. Birbirinden heyecanlı ve keyifli maçlar oynanırken kalite ve rekabet her geçen yıl artıyor. Sezonun 7.haftasında İzmir temsilcisi Aliağa Petkimspor, Enka Spor Salonunda Manisa BBSK takımını misafir edecek. Aliağa Petkimspor-Manisa BBSK maçı, 12 Kasım günü 15:30'da başlayacak. Büyük heyecana sahne olacak olan Ege derbisi Beın Sports ekranlarından yayınlanacak. Sezona iddialı başlayan iki Ege takımı kozlarını paylaşacak. Aliağa Petkimspor, oynadığı 6 maçtan 4 galibiyet, 2 mağlubiyet alarak 5.sırada mücadele ediyor. Manisa BBSK ise 4 galibiyet, 2 mağlubiyetle 3.sırada yer alıyor. TARZANLARIN KİMYASI TUTTU Geçen sezon Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ne yükselen Potanın Tarzanları, 2023-2024 sezonunda Ahmet Kandemir yönetiminde ilk kez FIBA Europe Cup'ta mücadele ediyor. Manisa BBSK hem Türkiye Ligi'nde hem de Avrupa'da iddialı bir kadro ile savaşıyor. Emanuel Terry, James Anderson,Ryan Luther transferleriyle kadrosunu güçlendiren Manisa ekibi Pako Cruz liderliğinde üst sıraları hedefliyor. Takım kimyasını tutturan Potanın Tarzanları, ilk haftalarda aldığı galibiyetlerle gümbür gümbür yoluna devam ediyor. KUZEYİN RÜZGARLARI SERT ESİYOR 2023-2024 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden İzmir ekibi Aliağa Petkimspor, bu sezon üst üste elde ettiği galibiyetlerle fırtına gibi esiyor. Kuzeyin rüzgarları sezona iyi başlangıç yaparken istikrarlı bir şekilde üst sıralarda play off hedefiyle yoluna devam ediyor. Aliağalı basketbolseverlerin yakından takip ettiği maçlarda seyirci rekoru kırılıyor. Kuzeyin Rüzgarları rakiplerine karşı sert esiyor. Kuzey ekibi Süper Lig tarihinde en başarılı sezonunu geçiriyor. İzmir ekibi bu sezon antrenör Burak Gören yönetiminde Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde emin adımlarla ilerliyor. Zoriks, Khyri Thomas, Efianayi ve Aldridge harika işlere imza atarken yerli oyunculardan Yunus Emre, Mağir Ağva ve Yavuz Gültekin takıma önemli katkı veriyor. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Spordan sonra ne yenir?

Potanın Tarzanları Avrupa'da ilk galibiyetini aldı Haber

Potanın Tarzanları Avrupa'da ilk galibiyetini aldı

Potanın Tarzanları, FIBA Europe Cup grubu ilk maçında Danimarka temsilcisi Bakken Bears ile kozlarını paylaştı. Temsilcimiz Manisa BBSK, Bakken Bears’ın konuğu oldu. Potanın Tarzanları rakibini 82-76'lık skorla yendi. Bu sonuçla Manisa BBSK tarihinde ilk kez katıldığı Europe Cup’ta E Grubu’na galibiyetle başladı. Manisa bu hafta Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde pazar günü Tofaş ile mücadele edecek. Manisa BBSK-  Bakken Bears maçını Başkan Bora Çaylan ve yönetim kurulu üyeleri takip etti. Maça hızlı ve tempolu başlayan Manisa ilk çeyreği önde bitirdi. İkinci çeyrekte skor üstünlüğünü elinde tutan Tarzanlar ilk yarıyı 43-42 önde kapatttı. Emanuel Terry 17 sayısı ile soyunma odasında giderek maça damga vurdu. EMANUEL TERRY 21 SAYI İkinci yarıya etkili başlayan Manisa hızlı hücumlardan ve geçiş hücumlarından skor üretirken savunmada sert ve agresif oynadı. Tarzanlar final periyoduna önde girdi. Ev sahibi takım oyun disiplininden kopmadı. Maçın son anlarında hata yapmayan Fatts Russell ile Manisa BBSK, Danimarka temsilcisi Bakken Bears’ı 82-76'lık skorla mağlup etti. Manisa'da Emanuel Terry 21 sayı, 7 ribaund ile maçın en değerli oyuncusu oldu. James Anderson 14 sayı, Daron Fatts Russell 12 sayı, Pako Cruz 10 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı.  Ryan Luther 9 sayı, John Roberson 7 sayı, Ayberk Olmaz 5 sayı, Dorukhan Engindeniz 2 sayı ile mücadele etti. Bakken Bears’ta Malik Parsons 21 sayı, 4 ribaund, Michel Diouf 17 sayı, 7 ribaund, Darko Jukic ve Gustav Knudsen 10, DeAndre Pinckney 7 sayıyla oynadı. Çeyrek skorları: 1. çeyrek: 20-21 2. çeyrek: 42-43 3. çeyrek: 60-61 4. çeyrek: 76-82 BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Pınar Karşıyaka-Türk Telekom maçı ne zaman? Nerede? Hangi kanalda?

Bora Çaylan: Ülkemizi Avrupa’da temsil etmenin gurunu yaşıyoruz Haber

Bora Çaylan: Ülkemizi Avrupa’da temsil etmenin gurunu yaşıyoruz

İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Hüseyin Demir ile Fair Play programının konuğu, Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nün Başkanı Bora Çaylan oldu. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden, FIBA Europe Cup’ta ülkemizi temsil eden Manisa BBSK’nın Başkanı Çaylan, Potanın Tarzanları'nın 2’nci Lig’den Süper Lig’e uzanan serüvenini ilk kez Fair Play’de anlattı. Manisa’nın sportif faaliyetlerini, yerel yönetimlerin spora olan katkısını, spor organizasyonlarının şehre kattığı sosyal, ekonomik ve kültürel değerlere dair Başkan Çaylan özel açıklamalarda bulundu. BAŞKANIMIZ SPORU SEVİYOR Manisa’nın TB2L’den Süper Lig’e uzanan başarı hikâyesini ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün spora sağladığı desteği anlatan Bora Çaylan,”6 yıl önce Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nde göreve geldiğimizde salon sporlarında sadece kadın voleybol ve erkek futbol takımımız vardı. Daha önceden Manisa’da Vestel ile basketbol sevgisi oluştuğu için bu basketbol kitlesini tekrardan ayağa kaldırarak 2. Lig’den Süper Lig’e çıkaracağımızı Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ilettik. Başkanımız da sporu seven ve spor yöneticiliğini gayet iyi bildiğinden dolayı gerekli yatırımları ve destekleri yaptı. TB2L’den Ceyhun Cabadak yönetiminde bir üst lige çıktık, Türkiye Basketbol Ligi’nde 4 yıl içinde kademe kademe yükselerek en sonunda şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmayı başardık. Ceyhun hoca döneminde iki kupa alarak Süper Lig’e adımızı yazdırdık. Organizasyonumuzun büyümesinde emeği geçen Ceyhun hocamıza teşekkür ediyorum. Süper Lig’de rekabet ve kalite çok üst düzey olduğu için geçen sezon istediğimiz gibi başlayamadık. Daha sonra Hakan Demir hocamız ile devam ettik. Bütün otoriterlerin Manisa’ya küme düşer dediği takımımız Süper Lig'i 10. sırada tamamladı. Bu sezonda Manisa’yı ilk kez Avrupa’da ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi. MANİSA SPOR ŞEHRİ Manisa’nın ilk kez Avrupa’da olmasından mutlu olduklarını ve Manisa’nın bir spor şehri olduğunu ifade eden Başkan Bora Çaylan, "Yönetici olarak sahada maçı kazanmak bizi mutlu etse de salonumuzda tribünleri coşkulu ve heyecanlı bir şekilde görmek bizi daha çok mutlu ediyor. Manisa tarihinde bir ilki gerçekleştirerek ülkemizi Avrupa’da temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Porto maçında evimizde tarihi bir gece yaşadık. Bundan sonra hedefimiz Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gitmek…  Manisa spor şehri olduğu için buradaki Spor Bilimleri Fakültesi spora büyük değer katıyor. Spor camiasında bile bugün birçok Spor Bilimleri Fakültesi'nden çok değerli antrenör ve yönetici var… Yerel yönetimler açısından çok şanslı bir kulüp olduğumuzu söyleyebilirim. Manisalı basketbol severlerin her maçta ilgisi artmaya devam ediyor. Lig’de kalıcı olduğumuzda kemikleşen bir taraftar grubu ile onların desteğini her zaman bekliyoruz. Seyircilerimiz takımımızı daha çok sahiplendiğinde daha başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu. YEREL YÖNETİMLERDE ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ Yerel yönetimlerin spora olan katkısını, salon ve tesisleşmede önemli projelere imza atacaklarını belirten Manisa BBSK Başkanı Bora Çaylan, "Türkiye’de yerel yönetimlerde başka bir belediyenin bu kadar destek verdiğini açıkçası ben bilmiyorum. 15 spor branşımız ile kadın voleybol takımımız 2.Lig’de mücadele ediyor. Aynı zamanda bireysel sporlarda yetiştirdiğimiz milli sporcular ülkemizin büyük gururu olmaya devam ediyor. Yerel yönetimlerde spor organizasyonlarında projemizi büyüterek daha geniş çapta Türkiye’de örnek olmak istiyoruz. FIBA’da aldığımız teşekkür mektubu bizi motive etti. Uluslararası spor organizasyonlarında ev sahibi olmak isteriz. Su topuna ev sahipliği yaptığımız organizasyonda kentin ekonomisine ve turizmine büyük değer kattı. Aynı şekilde basketbolda ve diğer sporlarda öncü olmak istiyoruz. Futbol takımımızı da tekrardan Süper Lig’e çıkarmayı hedefliyoruz. Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün sporda tesisleşme anlamında çok değerli çalışmaları var. Gerekli yerlere tesis yapılacak. Muradiye Spor Salonumuz FIBA tarafından fiziki olarak şartları sağlıyor. Olimpik kapalı havuz çalışmaları olacak. Basketbol maçlarımız için salona ücretsiz otobüsleri kaldırıyoruz. Üniversiteli ve liseli öğrencilerin basketbol maçlarına ayrıca bir ilgisi var. Taraftarlarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Bizi daha yukarıya çıkaracak olan Manisalı spor severlerin desteğiyle hep beraber daha güzel günlerin bizi bekleyeceğinden eminim” şeklinde konuştu. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Manisa BAL'da haftanın görünümü

Potanın Tarzanları Avrupa'yı hedefliyor Haber

Potanın Tarzanları Avrupa'yı hedefliyor

Potanın Tarzanları, FIBA Europe Cup’taki eleme maçlarında ilk mücadelesinde sahaya çıktığı Avrupa Kupası maçında Nevezis-Optibet’i 98-88 mağlup etti. John Roberson attığı 25 sayı ile maça damga vurdu. Misafir takım maça rakip takım iyi başlarken ilk periyot 2-12’lik skorla Nevezis üstünlüğüyle sona erdi. İkinci çeyrekte Potanın Tarzanları muhteşem geri dönüşüyle farkı eritti. İlk yarı 45-42’lik skorla misafir takımın üstünlüğüyle bitti. Manisa BBSK ikinci yarı maça hızlı ve tempolu başlarken misafir takım skor üretmekte zorlandı. Oyunun kontrolünü ele geçiren Potanın Tarzanları geçiş hücumlarından ve hızlı hüücumlardan sayı bulmaya devam etti. Potanın Tarzanları, Daron Fatts Russell ve Ryan Luther’in sayılarıyla farkı açarak çeyreği 75-70 üstün tamamladı. Final periyoduna fırtına gibi başlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, John Roberson ve Fatts Russell’ın verimli oyunuyla son 5 dakikasına 89-78 önde girdiği müsabakadan 98-88 galip ayrıldı. ROBERSON 25 SAYI Manisa'da; John Roberson 25 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı. Daron Fatts Russell ve Emanuel Terry 16  sayı, Ryan Luther 15 sayı, Pako Cruz 11 sayı, James Anderson 10 sayı ile galibiyette payı oldu.Nevezis’te ise Brevin Galloway 20 sayı, 6 ribaund, 5 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı. Zane Waterman 15 sayı, 4 ribaund, Viny Okouo 15 sayı, 4 ribaund, Sean McNeil 13 sayı ile oynadıKarşılaşmayı Karşılaşmayı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker takip etti. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Pınar Karşıyaka, 4 sezon sonra kaybetti

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.