TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#liyakat

liyakat haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, liyakat haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Liyakat ne demek? Liyakat ilkesi nedir? Haber

Liyakat ne demek? Liyakat ilkesi nedir?

Yazılı basın ve televizyonda sık sık karşımıza çıkan liyakat kelimesinin anlamı merak ediliyor. Liyakat nedir ve Devlette liyakat ne demek? soruları arama motorlarında sürekli aratılıyor. Peki liyakat ne demek ve Liyakat esasları nedir? İşte detaylar… Liyakat Ne Demek? Arapça kökenli bir kelime olan liyakatın anlamı layık olmak demektir. Türkçe’de ise yakışmak uygun olmak ve yaraşmak anlamını taşır. Bu kelime televizyonda ve yazılı basında sıkça karşımıza çıkar. Liyakat sahibi olmaksa bir duruma veya konuma layık olmak ve hak etmek anlamına gelir. En çok kullanıldığı alanlar ise bir şirket veya devlet içindeki alanlardır. Liyakatın TDK sözlük anlamı Liyakat kelimesinin Türk Dil Kurumu’nun sözlüğüne göre anlamı ise bir işin ehli olmak, iş bilmek ve değerli demektir. Liyakat aynı zamanda bir kişinin sahip olduğu işe yeterli olduğunu ve uygunluğunu ifade eden kelimedir. Liyakat sahibi ne demek? Liyakat sahibi olmak ise bir kişinin bulunduğu konuma layık olduğunu ifade eder. Liyakat göstermek ise yapılan bir işte başarılı olmak ve o işin üstesinden gelmek anlamını taşır. Liyakat ilkesi nedir Liyakat ilkesi, Türkiye’de Anayasa ve kanunlarla koruma altında olup T.C. Anayasası’nın 70. maddesine göre, “her Türk, kamu hizmetlerine girme hakkına sahiptir. Hizmete alınmada, görevin gerektirdiği niteliklerden başka hiçbir ayırım gözetilemez.” ifadelerine yer verir.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan deprem bölgesi Hatay'da açıklamalar Haber

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan deprem bölgesi Hatay'da açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen Hatay’da gerçekleşen partisinin Merkez Yönetim Kurulu Toplantısına başkanlık etti. Toplantıya CHP MYK üyeleri ve CHP’li belediye başkanları katıldı. Toplantı öncesinde basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, süreç boyunca makam aracı kullanmadığını belirterek, “Ben, belediye başkanı arkadaşlarım, milletvekili arkadaşlarım büyük bir midibüs ile bütün bu gezileri tamamladık. Arabadan inip halkın dertlerini dinlediğimizde emin olun, hepimizin gözleri doldu. Zor bir sürecin özellikle akşam saatlerinde sıcaklığın eksi derecelere düştüğü bir ortamda, insanların yıkılan enkazın altındaki yakınlarını beklediklerini gördükçe dramın bir parçası oluyorsunuz” ifadelerini kullandı. “Liyakatin devlet yönetiminde ne kadar önemli bir kavram olduğunu her gittiğim yerde söyledim” Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Liyakatin devlet yönetiminde ne kadar önemli bir kavram olduğunu her gittiğim yerde söyledim. Devlette yükselmek sıradan bir olay değildir. Önce deneyim kazanırsınız, sorunları görürsünüz. Dolayısıyla devlet memuriyetinden başlayıp yükseldiğiniz her süre içerisinde deneyimi ve birikimi beraberinde taşırsınız. Devlette liyakati yok ettiğiniz zaman devlette çürüme başlar. Çünkü tepeden getirdiğiniz bir kişi aşağıda bürokrasiyi de dağıtıyorsa ülke sorunlarına kilitlenemez ve sorunların olduğunu bilemez ve bir sorunla karşılaştığında o sorunu nasıl çözeceğini de bilemez.” “Bugün bu felaket bize devlette çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi” Kılıçdaroğlu kendisine yöneltilen eleştirilere ise, “Devlette çürüme var dediğim zaman bazı çevreler kızdılar, öfkelendiler. Bugün bu felaket bize devlette çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi. Kurtarılması gereken hayatlar kurtarılamadı. Zamanında talimatların verilmediğini gördük. Devlet nefes almazsa sorunları çözemez. Devletimiz büyük, evet devletimiz büyük. Devletimiz güçlü, evet devletimiz güçlü ama o güçlü devletin nefes alması lazım. Talimat gelmeden ben iş yapamam kavramı yoktur devlet yönetiminde” diyerek cevap verdi. “Yediğiniz ekmeğin fiyatını belirleyen siyasettir” ‘Siyaset yapıyorsun’ eleştirilerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Şimdi siyaset zamanı mıdır diyenler oldu. Yediğiniz ekmeğin fiyatını belirleyen siyasettir. İçtiğimiz sudan tutun aldığınız ekmeğe kadar her şeyi siyaset belirliyorsa ve bir sorun var ve bu sorunu halk yaşıyor. Halk benim derdimi kim dillendirecek diye gelip benim yakama yapışıyorsa ben onun sesi olmak zorundayım. Aksi halde ben niye siyaset yapıyorum. Siyaset halka hizmet etmek demektir. İnsanların oturduğu konutu insanlara mezar ettiler bir de üstüne para aldılar bu mudur siyaset? İnsanın evini dayanıklı hale getirmek, o evde insanın canlı oturabilmesini sağlamak siyasetin konusu değil midir” diye konuştu. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.