TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#LGS

LGS haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, LGS haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

LGS başvurusu nasıl yapılabilir? LGS başvuruları ne zamana kadar yapılabilecek? Haber

LGS başvurusu nasıl yapılabilir? LGS başvuruları ne zamana kadar yapılabilecek?

2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları başladı. Başvurular, 29 Mart'ta kadar "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı yapılacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na göre, resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınav, 2 Haziran'da uygulanacak. Merkezi sınav başvuruları, bugünden itibaren 29 Mart'a kadar "e-Okul" üzerinden gerçekleştirilecek. Sınava katılım isteğe bağlı olacak, katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını elektronik ortam üzerinden ücretsiz yapabilecek. Okul müdürlükleri başvuru işlemleriyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024'e kadar okul müdürlüklerince onaylanacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacak. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecek. Sınavın kapsamı Her alan için 8'inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak, öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacak. Giriş belgeleri, 24 Mayıs'tan itibaren açıklanacak Sınav, il ve ilçelerde belirlenen okullarda yapılacak. Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamdan okul müdürlüklerince alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrenciler, sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleriyle geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracak. Sonuçlar, 28 Haziran'da açıklanacak Sınavın birinci oturumu saat 9.30'da, ikinci oturumu ise 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

Öğrencilere Müjde! Şartlar Sağlandığı Sürece Her Ay 3000 TL Verilecek Olan Burs Haber

Öğrencilere Müjde! Şartlar Sağlandığı Sürece Her Ay 3000 TL Verilecek Olan Burs

Haziran ayında yapılması planlanan LGS sınavına aylar kaldı. Aylar sonra gerçekleştirilecek olan LGS sınavı sebebiyle devletten öğrencilere destek yardım müjdesi geldi. Vali Davut Gül’den Tam Puan Alanlara Adeta İkramiye Gibi Burs Müjdesi İstanbul valisi Davut Gül, Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS sınavına hazırlanan öğrencilere güzel haberler verdi. Eğer öğrenci LGS sınavında tam puan almayı başarırsa, o öğrenciye her ay 3000 TL verileceğini açıklayan Vali Davut Gül, 388 öğrenciye bu yardımın yapılacağını belirtti. LGS adına düzenlenmiş olan programa katılım gösteren Vali Davut Gül, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile birlikteydi. Vermiş oldukları kararları paylaşan Davut Gül ve Mahinur Özdemir Göktaş, LGS sınavından tam puan almış olan öğrencilere her ay 3000 TL burs verileceğini açıkladı. Bunun yanında, bursun 388 öğrenciye verileceğini ve birtakım dezavantajlara sahip olan öğrencilerin burs konusunda daha öncelikli olduğunu, bunun yanında yetenekleri ile öne çıkan öğrencilerin de burs konusunda öncelik kazandığını belirtti. Öğrenciler ve öğretmenlere övgüler sunan ve teşekkürlerde bulunan Vali Davut Gül, en yakın zamanda öğrencileri ve öğretmenleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşturma arzusunda olduğunu belirtti. Öğrencilere gelecekleri hakkında güzel ve umut dolu temennilerde bulunan Vali Davut Gül, öğrencilerden tek bir isteklerinin olduğunu belirtti. Davut Gül, öğrencilerden tek isteklerinin hayatlarını dünyanın neresinde ve nasıl şekillerde geçiriyor olurlarsa olsunlar Türkiye’yi hiçbir zaman bırakmamaları gerektiğini, bir ayaklarının mutlaka Türkiye’de kalması gerektiğini, beklentilerinin ve isteklerinin sadece bu olacağını söyleyerek öğrencilere olumlu temennilerde bulundu. Dünyada nereye giderlerse gitsinler kalplerinden Türkiye’yi eksik etmemeleri gerektiğini öğrencilere aktaran Davut Gül, tam puan yapan öğrencilere verilmesi kararlaştırılan bursun detaylarını paylaşmakla birlikte gelecek günler ve yıllarda öğrencilerin eğitimi adına yapmış oldukları planların ayrıntılarını paylaştı.

Öğrenciler sınavda, veliler dışarıda ter döktü Video Galeri

Öğrenciler sınavda, veliler dışarıda ter döktü

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Proje Okulları ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Anadolu Teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, Aydın’da 17 ilçede 235 okulda, 965 salonda, 13 bin 717 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. 2 bin 755 salon görevlisinin gözetiminde yapılacak olan LGS sınavı saat 09.30 ve 11.30 olmak üzere iki oturum halinde gerçekleştirilirken, öğrenciler aileleriyle birlikte 1 saat öncesinde sınav merkezlerine geldi. Sınav merkezleri önünde görevlilerce karşılanan öğrenciler salonlara yönlendirildi. Birçok öğrenci sınav esnasında ter dökerken aileler de okul önlerinde ter döktü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sınav merkezleri önündeki manzara değişmedi. Çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen bazı veliler sınav merkezleri önünde bekleyerek Kur'an-ı Kerim okuyup dua ederken, bazı veliler ise öğrenciler kadar dışarıda heyecan yaşadı. "ONLAR İÇERDE BİZ DIŞARDA SINAVDAYIZ" Öğrencilerle beraber ailelerin de dışarıda sınav verdiğini ifade eden velilerden Hasan Basri Çetin, “Evladımız sınava girdi. Rabbim emeklerini zayi etmesin. Allah başarılı eylesin bütün evlatlarımıza. İnşallah umdukları yerlere girebilirler. Allah nasip etsin inşallah, dua ediyoruz. Onlar orada sınavda biz burada sınavdayız” dedi. Bütün çocukların emeklerinin karşılığını bulmasını temenni eden velilerden Said Kırkaş ise, "Bütün aileler de olduğu gibi biz de evladımızı bekliyoruz. Onlar içerde biz dışarda sınavdayız. Rabbim bütün herkesin evladının emeklerinin karşılığını verir, umdukları yere inşallah gelirler. 4 sene boyunca, ortaokul yılları boyunca çalıştılar. İyi bir liseye gitmek için ellerinden geldiğince çaba gösterdiler. İnşallah hak ettikleri yere gelsinler. Temennimiz o. Bizler de burada evlatlarımızı bekliyoruz sabırla. Onlar içerde ter döküyor, biz de burada ter döküyoruz” dedi. İHA

Mersin'de LGS kurs merkezleri aileleri bilgilendirdi   Haber

Mersin'de LGS kurs merkezleri aileleri bilgilendirdi  

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren 18 LGS kurs merkezinde Liselere Geçiş Sistemi'ne (LGS) hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin yanı sıra 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin de faydalandığı kurs merkezlerinde, tüm branş öğretmenleri ile veliler hem tanışmak hem de bilgi alış verişinde bulunmak için bir araya geldi. Halkkent LGS kurs Merkezinde öğretmenler, çocukların sınıf içi başarı durumları ve gelişim süreçleriyle ilgili bilgiler aktarırken, velilere ayrıca okul ve kurs sonrası çocukların yapması gerekenler hakkında da bilgi aktarıldı. “Bizler velilerimizle iletişim halinde olmaktan mutluluk duyuyoruz” Toplantıya katılan velilerin çok ilgili olduğunu ifade eden Halkkent LGS Kurs Merkezinde görev yapan rehber öğretmen Jiyan Akbalık, “Kursumuza gelen 6,7 ve 8. sınıflarımızın veli toplantısını gerçekleştirdik. Yoğun bir katılımımız var. Öğrencilerimiz de kurs merkezlerimize severek geliyor. Bizler hem öğrencilerimizin durumunu paylaşmaktan hem de velilerimizle iletişim halinde olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Toplantıda velilere aktarılan bilgilere de değinen Akbalık, velilerle olan iletişime çok önem verdiklerini dile getirerek, “Öğrencilerimizin buradaki sınav sonuçlarını veya devamsızlık bilgilerini, velilerimize mesaj ya da arama yoluyla iletiyoruz. Öğrencilerimize kaynak kitap desteğinde bulunuyor ve haftalık deneme sınavları yapıyoruz. Bilgi eksikliklerini göz önüne alıp, birebir etüt desteği de sağlıyoruz. Velilerimiz de bu durumdan gayet memnunlar. Bu şekilde iyi bir veli-öğretmen ilişkisi sağlamış oluyoruz” diye konuştu. Öğrenciler ile hem okul hem de sınav başarılarını artırmaya yönelik konuşmalar yaptıklarını ve bu süreçte onların kitap okuma alışkanlıklarını da geliştirdiklerini belirten Akbalık, okul çıkışı kurs merkezinden faydalanan öğrencilerin, öğle yemeklerini de ücretsiz bir şekilde kurs merkezinden karşıladıklarını ifade etti. Akbalık, öğrencilere yıl içinde motivasyon etkinlikleri de düzenlediklerini ve bu sene de benzer etkinliklerin yapılacağını belirtti. Öğrencilerin evdeki çalışma ortamını görmek, daha düzenli bir ders çalışma disiplini oluşturmak ve öğretmen ile veli iletişimini korumak adına, yeni dönemde de ev ziyaretlerine başladıklarını söyleyen Akbalık, “Velilerimizin izni dâhilinde, ev ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Öğretmenler ve veliler iletişim halinde oldukça, öğrencilerimiz de takip edildiğini hissediyor. Bu sayede, sorumluluklarının daha fazla farkına vardıklarını gözlemledik. İletişim kanallarımızın canlı olması, öğrencinin akademik başarısına da olumlu katkı sağlıyor” şeklinde konuştu. Veliler çocuklarının gelişim süreçleriyle ilgili öğretmenlerden bilgi aldı Bu sene LGS’ye hazırlanan kızını Mersin Büyükşehir Belediyesinin kurs merkezine yazdırdığını ve kurumun sunduğu imkânların çok iyi olduğunu vurgulayan velilerden Ali Çağanay, “Büyükşehir Belediyesinin kurs merkezlerini açıp öğrencilere destek olması iyi bir şey. Çocuğum ilk defa bu kurs merkezine geliyor. Hem sosyal medyadan hem de çevremden burayı duydum. Merak edip hocalarımızla görüşmeye geldim. Öğretmenlerin kalitesi çok iyi” dedi. Veli bilgilendirme toplantılarının yapılmasını da faydalı bulduğunu ifade eden Çağanay, “Öğretmenleri tanıyoruz, ne kadar ilgili olduklarını ve çocuklarımızın başarı durumunu görüyoruz” ifadelerini kullandı. Kurs merkezindeki öğretmenleri oldukça ilgili bulduğunu söyleyen bir başka veli Rukiye Varlı ise “Veli toplantıları, çocuklarımızın başarı durumunu daha iyi takip etmemizi ve bilgilenmemizi sağlıyor. Hangi derste daha iyiler, hangi derste daha gerideler onları öğrenip üzerinde durmamıza yarıyor” dedi. Kendisinin 4 çocuk okuttuğunu ve 2 çocuğunun üniversite eğitimi aldığını söyleyen Varlı, kurs hizmetinin büyük bir kolaylık sağladığını ifade ederek, “Bizim için gerçekten çok güzel bir hizmet. Bütçemize katkı sağlıyor. Ben mesela çocuğumu bu kursa göndermeseydim, belki de çocuğum derslerinden daha geri kalacaktı. O yüzden burası bize çok büyük bir nimet” diye konuştu. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Mersin'de tefeci operasyonu yapıldı

Aydın'da LGS'de derece elde eden ilk 3 öğrenciye ödül Haber

Aydın'da LGS'de derece elde eden ilk 3 öğrenciye ödül

Aydın'ın Nazilli ilçesinde eğitim veren Beşeylül Ortaokulu'nda bu yıl Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) başarı elde eden ilk 3 öğrencisi ödüllendirildi. Törende konuşan Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, başarılarından dolayı öğrencileri kutlayarak "Çok başarılı öğrencilerimiz var. Nazilli bir eğitim şehri. Aileler ve öğretmenler çok bilgili. Bu da başarı olarak yansıyor. Bugün burada Nazilli’nin köklü okullarından Beşeylül Ortaokulumuzun ödül törenindeyiz. LGS’de alınan başarıyı duyunca çok gururlandım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Öğrencilerimize de yeni eğitim hayatlarında başarılar dilerim” dedi.   Öğrencileriyle gurur duyduğunu ifade eden Nazilli Beşeylül Ortaokulu Müdürü Hüsamettin Yılmaz ise “Bu başarıda emeği olan herkesi kutlarım. Teşekkürün en büyüğü öğrencilerimize, çok çalıştılar ve bu başarıları elde ettiler. Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Şimşek’e teşekkür ederiz. İnşallah bu sene daha büyük başarılar elde ederiz” ifadelerini kullandı. Sınavda 1 yanlış yapan İhsan Mahir Demir, İzmir Fen Lisesi, 1 yanlış ve 1 boş yapan Arda Erdoğmuş, İzmir Atatürk Anadolu Lisesi ve Hatice Soğukpınar ise Aydın Fen Lisesi'ne gitmeye hak kazandı. Öğrencilere ödül olarak altın hediye edildi. Okul bahçesinde düzenlenen ödül törenine Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, öğrenciler, aileleri ve öğretmenler katıldı. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Aydın’da binlerce öğrenci ders başı yapacak  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.