TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kütahya

Kütahya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kütahya haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kütahya'da oyların sayımına yeniden başlandı Haber

Kütahya'da oyların sayımına yeniden başlandı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında MHP İl Başkanlığının itirazını değerlendiren Kütahya İl Seçim Kurulu, Belediye Başkanlığı için geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Buna karşılık, CHP tarafından bu kararın iptali talebiyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulunuldu. YSK, CHP'nin itirazını reddettikten sonra oyların sayım süreci başladı. Kütahya Adliyesi'nde her iki partiden temsilcilerin katılımıyla başlayan geçersiz oyların yeniden sayım işlemi devam ediyor. MHP ve CHP'nin il ve merkez ilçe yöneticileri ile partililer, adliye binasının dışında sayım sürecinin gelişmelerini izliyor. Seçim sonuçlarına göre, kesin olmayan verilere göre 137 bin 111 oy geçerli sayılırken, 5 bin 659 oy geçersiz sayıldı. CHP adayı Eyüp Kahveci 40 bin 712 oy alırken, MHP adayı Alim Işık ise 40 bin 110 oy aldı. Seçim sonucu değişmedi    Merkez İlçe Seçim Kurulu, MHP İl Başkanlığı'nın itirazını değerlendirdi ve 142 bin 770 seçmenin oy kullandığı 549 sandıktaki geçersiz 5 bin 659 oyun yeniden sayılmasına karar verdi. Yaklaşık 13 saat süren yeniden sayımın sonucunda, CHP adayı Eyüp Kahveci'nin oyu 40 bin 739'a, MHP adayı Alim Işık'ın oyu 40 bin 168'e, AK Parti'nin adayı Kamil Saraçoğlu'nun ise oyu 38 bin 146'ya yükseldi. Bu sonuçlarla birlikte CHP adayı Kahveci ile MHP adayı Işık arasındaki fark 602'den 571'e düştü. Yeniden sayılan geçersiz oylarda AK Parti'nin adayı Kamil Saraçoğlu'nun oyu 154, Alim Işık'ın oyu 58, CHP'nin adayı Eyüp Kahveci'nin oyu 27 arttı ancak sonuçları değiştirmedi. Kütahya'daki 31 Mart yerel seçimlerinde 137 bin 111 oyun geçerli, 5 bin 659 oyun geçersiz sayıldığı kentte CHP adayı Eyüp Kahveci 40 bin 712, MHP adayı Alim Işık 40 bin 110 , AK Parti adayı Kamil Saraçoğlu 37 bin 992 oy almıştı.

YSK, itiraz edilen yerler hakkında kararını verdi Haber

YSK, itiraz edilen yerler hakkında kararını verdi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK); Kütahya, Tokat Zile, Yozgat Kadışehri, Isparta Atabey, Samsun Veziköprü, Samsun Bafra, Siirt Eruh, Kayseri Pınarbaşı, Zonguldak Nebioğlu, Zonguldak Elvanpazarcık ve Siirt’in Atabağ olmak üzere toplamda 1 il 7 ilçe ve 3 belde seçimlerinde daha yapılan itirazlar için karar verdi. 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından siyasi partilerin itirazları Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) değerlendirilmeye devam ediyor. İtiraz süreci çerçevesinde yüksek seçim kurulu saat 14.00’te siyasi partilerin yapmış olduğu seçim itirazlarını değerlendirdi. Yaklaşık 2 saattir devam eden kurul toplantısında 1 il 7 ilçe ve 3 belde seçimlerine ilişkin yapılan itirazlarda karara varıldı. Değerlendirilen il ilçe ve beldeler de şu şekilde: “Zonguldak Nebioğlu Beldesi’nde CHP’nin yapmış olduğu ‘oyların tamamının yeniden sayılması’ talebi reddedildi. Zonguldak Elvanpazarcık Beldesi’nde CHP’nin yapmış olduğu ‘sandıkların yeniden sayılması’ talebi reddedildi. Tokat’ın Zile ilçesinde MHP’nin yapmış olduğu ‘oyların yeniden sayılması’ talebi reddedildi. Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde AK Parti’nin ‘oyların yeniden sayılması’ istemi reddedildi. Isparta’nın Atabey ilçesinde MHP’nin ‘ilçe belediye başkanlığı seçiminin iptaline karar verilmesi’ talebi reddedildi. Samsun Vezirköprü ilçesinde Yeniden Refah Partisi’nin ‘ilçe belediye başkanına verilen mazbatanın geri alınması istemi’ reddedildi. İYİ Parti’nin Samsun’un Bafra ilçesinde ‘seçimin iptal edilmesi’ istemi reddedildi. Siirt’in Eruh ilçesinde DEM Parti’nin ‘seçimlerin yenilenmesi ve oyların yeniden sayılması kararının verilmesi’ istemi reddedildi. Siirt’in Atabağ beldesinde DEM Parti’nin ‘seçimlerin yenilenmesine ve oyların yeniden sayılmasına karar verilmesi’ talebi reddedildi. Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde CHP’nin ‘belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimlerinin iptali ile yenilenmesine karar verildiği ve kararların kaldırılması’ talebi reddedildi. Kütahya’da CHP’nin ‘belediye Başkanlığı seçimine ilişkin geçersiz oyların yeniden sayılması yönünde kararın kaldırılması’ talebi reddedildi.

MHP Kütahya'da seçimlerin iptal edilmesi için başvuruda bulundu Haber

MHP Kütahya'da seçimlerin iptal edilmesi için başvuruda bulundu

Kütahya MHP İl Başkanlığı, belediye başkanlığı seçiminin iptali ya da sandıklardan çıkan tüm oyların yeniden sayılması için Merkez İlçe Seçim Kuruluna başvurdu. Kesin olmayan sonuçlara göre 137 bin 111 geçerli oyun kullanıldığı kent merkezinde CHP adayı Eyüp Kahveci 40 bin 712, MHP adayı Alim Işık ise 40 bin 110 oy aldı. MHP İl Başkanlığı, CHP adayı Eyüp Kahveci'nin kesin olmayan sonuçlara göre 602 oy farkla kazandığı seçim sonuçlarına itiraz etti. Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvuran parti ilgilileri, Kütahya'daki belediye seçiminin iptali ya da 549 sandıktaki tüm oyların yeniden sayımını talep etti. Kütahya Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan adayı Alim Işık, oy kullanma ve sayımlarla ilgili mevzuata aykırı durumlara ve yanlış değerlendirilebilecek sonuçlara itirazda bulunduklarını söyledi. Seçimin iptalini gerektirecek ihlaller olduğunu iddia eden Işık, şunları kaydetti: "Seçimlerin öncelikli iptalini ve ardından da olmuyorsa tüm sandıkların tekrar sayılmasını gerektiren bulgularımız var. Oy kullanılan 549 sandığın yaklaşık yüzde 65'inde delilli eksikler tespit ettik. Birden fazla işaretlenme, boş ve çift oy, çift mühür, çift pusula, boş pusula, çoklu oy, fazla mühür, çift işaret, yanlış oy, çift tercih ve çok damga basma gibi nedenlerle geçersiz sayılan oyların tamamının kontrol edilerek tekrar sayılıp değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çok da önemli bir diğer husus da seçmen olamayacağı açıkça hüküm altına alınan, kısıtlı bulunan kişilerin oy kullandığı tespit edilmiştir. "

Kütahyalılar dikkat mumlarınızı almayı unutmayın! 1 Nisan Kütahya elektrik kesintisi için saat verildi Haber

Kütahyalılar dikkat mumlarınızı almayı unutmayın! 1 Nisan Kütahya elektrik kesintisi için saat verildi

OEDAŞ elektrik kesintisi listesi! Kütahya'da elektrik ne zaman gelecek? 1 Nisan 2024 Pazartesi günü Kütahya'nın farklı ilçelerinde elektrik kesintileri yaşanacak. 1 Nisan 2024 Pazartesi günü Kütahya'nın hangi ilçelerinde elektrik kesintisi yaşanacak? Peki, Kütahya elektrik kesintisi kaç saat sürecek? Kütahya elektrik kesintisi ve detayları… Elektrik kesintisi yüzünden mağduriyet yaşayan vatandaşlar Kütahya'da elektriklerin ne zaman geleceği ile ilgili Kütahya elektrik kesintisi ve Kesinti listesi araştırmaları yapıyor. OEDAŞ Elektrik Dağıtım şirketinden yapılan açıklamaya göre 1 Nisan 2024 Pazartesi günü Kütahya'nın bazı ilçelerinde farklı sürelerde elektrik kesintileri yaşanacak. İşte Kütahya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler ve Kütahya'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleler. Kütahya'da hangi ilçelerde elektrik kesilecek, Kütahya'ya elektrik ne zaman gelecek? İşte detaylar haberimizde! Kütahya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler ve Kütahya'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleler için BURADAN sorgulama yapabilirsiniz. ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDİR? Elektrik kesintisi, modern yaşamın önemli bir parçası olan elektrik akışının beklenmedik şekilde kesilmesi durumudur. Bu kesintiler birçok farklı nedenle meydana gelebilir. En yaygın nedenler arasında doğal afetler, bakım çalışmaları, teknik arızalar ve aşırı yüklenme gibi durumlar yer alır. ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDEN OLUR? Elektrik arızasının planlı mı yoksa plansız mı olduğunu bilmek, tüketicilerin bu duruma hazırlıklı olmaları açısından büyük önem taşır. Planlı kesintiler genellikle bakım çalışmaları veya sistem iyileştirmeleri gibi belirli bir zamanda ve sürede önceden duyurulur. Bu durumda, tüketiciler alternatif enerji kaynaklarına veya planlı bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayacakları başka bir çözüme başvurabilirler. Ancak plansız kesintiler, genellikle acil durumlar veya beklenmedik teknik arızalar nedeniyle meydana gelir. Bu durumda, tüketicilerin elektrik kesintisine hazırlıklı olmaları ve güvenlik önlemlerini alarak olası sorunlara karşı önlem almaları önemlidir. ELEKTRİK KESİLİNCE NE YAPILIR? Elektrik kesintileri planlı olduğu ve çoğunlukla önceden bilindiği için önlem almak hayatınızın kolaylaşması açısından faydalı olacaktır. Elektrik kesildiğinde evde ve iş yerlerinde elektrikle kullanılan aletler konusunda dikkatli olmak, kontrol etmek gerekir. Özellikle elektrikle devamlılığını sağlayan büyük iş yerleri, fabrika ve atölyelerde ise ekstra güç tarzında daha farklı bir çözüm üretmek önemli olacaktır.

Kütahyalılar dikkat mumlarınızı almayı unutmayın! 31 Mart Kütahya elektrik kesintisi için saat verildi Haber

Kütahyalılar dikkat mumlarınızı almayı unutmayın! 31 Mart Kütahya elektrik kesintisi için saat verildi

OEDAŞ elektrik kesintisi listesi! Kütahya'da elektrik ne zaman gelecek? 31 Mart 2024 Pazar günü Kütahya'nın farklı ilçelerinde elektrik kesintileri yaşanacak. 31 Mart 2024 Pazar günü Kütahya'nın hangi ilçelerinde elektrik kesintisi yaşanacak? Peki, Kütahya elektrik kesintisi kaç saat sürecek? Kütahya elektrik kesintisi ve detayları… Elektrik kesintisi yüzünden mağduriyet yaşayan vatandaşlar Kütahya'da elektriklerin ne zaman geleceği ile ilgili Kütahya elektrik kesintisi ve Kesinti listesi araştırmaları yapıyor. OEDAŞ Elektrik Dağıtım şirketinden yapılan açıklamaya göre 31 Mart 2024 Pazar günü Kütahya'nın bazı ilçelerinde farklı sürelerde elektrik kesintileri yaşanacak. İşte Kütahya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler ve Kütahya'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleler. Kütahya'da hangi ilçelerde elektrik kesilecek, Kütahya'ya elektrik ne zaman gelecek? İşte detaylar haberimizde! Kütahya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler ve Kütahya'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleler için BURADAN sorgulama yapabilirsiniz. ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDİR? Elektrik kesintisi, modern yaşamın önemli bir parçası olan elektrik akışının beklenmedik şekilde kesilmesi durumudur. Bu kesintiler birçok farklı nedenle meydana gelebilir. En yaygın nedenler arasında doğal afetler, bakım çalışmaları, teknik arızalar ve aşırı yüklenme gibi durumlar yer alır. ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDEN OLUR? Elektrik arızasının planlı mı yoksa plansız mı olduğunu bilmek, tüketicilerin bu duruma hazırlıklı olmaları açısından büyük önem taşır. Planlı kesintiler genellikle bakım çalışmaları veya sistem iyileştirmeleri gibi belirli bir zamanda ve sürede önceden duyurulur. Bu durumda, tüketiciler alternatif enerji kaynaklarına veya planlı bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayacakları başka bir çözüme başvurabilirler. Ancak plansız kesintiler, genellikle acil durumlar veya beklenmedik teknik arızalar nedeniyle meydana gelir. Bu durumda, tüketicilerin elektrik kesintisine hazırlıklı olmaları ve güvenlik önlemlerini alarak olası sorunlara karşı önlem almaları önemlidir. ELEKTRİK KESİLİNCE NE YAPILIR? Elektrik kesintileri planlı olduğu ve çoğunlukla önceden bilindiği için önlem almak hayatınızın kolaylaşması açısından faydalı olacaktır. Elektrik kesildiğinde evde ve iş yerlerinde elektrikle kullanılan aletler konusunda dikkatli olmak, kontrol etmek gerekir. Özellikle elektrikle devamlılığını sağlayan büyük iş yerleri, fabrika ve atölyelerde ise ekstra güç tarzında daha farklı bir çözüm üretmek önemli olacaktır.

Kütahya’da soğuklar geri mi geliyor? İşte Kütahya hava durumu Haber

Kütahya’da soğuklar geri mi geliyor? İşte Kütahya hava durumu

Kütahya'da bugün hava nasıl olacak? İşte Kütahya için saatlik ve anlık hava durumu tahminleri. Kütahya hava durumu; sıcaklık, nem ve rüzgar tahmini detayları haberimizde... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan saatlik hava durumu tahminlerine göre Kütahya'da bugün hava nasıl olacak? Kütahya'da nem oranı en yüksek ne zaman olacak? ve Kütahya'da rüzgar hangi yönden esecek? gibi soruların cevabı haberimizde. İşte Kütahya hava durumu ile ilgili detaylar… Saat 09.00 ile 12.00 saatleri arasında Kütahya'da parçalı bulutlu bir hava etkili olacak. Hava sıcaklığı 21 derece olmakla birlikte hissedilen sıcaklık da 37 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 43 olacak. Rüzgar güney yönünden esecek. 12.00 ile 15.00 saatleri arasında parçalı bulutlu bir hava görünecek olup, hava sıcaklığı 24 dereceye yükselecek. Hissedilen sıcaklık ise 24 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 24 olacak. Rüzgar güney yönünden esecek. Saat 15.00 ile 18.00 saatleri arasında parçalı bulutlu bir hava görünecek olup, hava sıcaklığı 22 dereceye düşecek. Hissedilen sıcaklık da 22 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 34 olacak. Rüzgar güney yönünden esecek. Saat 18.00 ile 21.00’da ise hava sıcaklığı 17 derece olacak. Hissedilen sıcaklık ise 17 derece olacak. Akşam saatlerinde nem oranı yüzde 53 olarak kaydedilecek. Rüzgar güneybatı yönünden esecek. Gece saatlerinde ise saat 21.00 ile 24.00 arasında hava sıcaklığı 14 derece olacak. Hissedilen sıcaklık da 14 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 62 olarak kaydedilecek. Rüzgar güneybatı yönünden esecek. KIŞ NEDİR? 21 Aralık’ta başlayıp 21 Mart’ta biten ve sonbahar ile yaz arasında olan mevsim kıştır. Bu mevsimde havalar soğuk ve yağışlıdır. Ülkemizde kış, doğu illerinde daha erken, batı illerinde ise daha geç başlar. Ege Bölgesi’nde kış ayları, ülkenin diğer illerine göre daha yumuşak geçer. Sık sık yağış görülebilmektedir ancak kar yüksek kesimler dışında şehir merkezinde çok fazla görülmez. KIŞ HASTA EDER Mİ? Güneşin insana mutluluk ve huzur verdiği daha önce çokça kez yapışan testlerle tespit edilmiştir. Kışın gelmesiyle birlikte havalar genellikle soğuk ve karanlık olduğu için kişilerde depresif bir ruh hali ortaya çıkabilir. Böylece kışın gelişiyle birlikte kişilerde; halsizlik, uykusuzluk, yorgunluk gibi şikayetler görülebilir. Bu belirtileri gördüğünüzde bunun bir hastalık değil mevsimsel olduğunu unutmayın ve telaşa kapılmayın. Yine de hasta olduğunuzu düşünüyorsanız bir uzman yardımı alın. YAĞMUR NEDİR? Yağmur, bulutlardan yeryüzüne su formunda dökülür. Hava kütlelerinin içinde yer alan su buharı yani nemin su taneciklerine dönüşmesiyle oluşur. Hava kütlelerinin içinde yer alan nem, yüzde 100'ü geçtiği anda su buharı yağmur olarak bize gelir. Sonbahar, yağmurlu havaların sık sık yaşandığı bir mevsimdir. ŞEMSİYE NEDİR? NE İŞE YARAR? Şemsiye, esnek tellere bir sapın üzerinde gerilmiş, kullanan kişinin kontrolüyle açılıp kapanabilen, genellikle yağmur, bazen ise güneşten korunmak için kullanılan bir eşyadır. Su geçirmez kumaştan yapılan şemsiye taşınabilir. Büyük ve uzun şemsiyeler olduğu gibi küçük, katlanabilen ve çantaya sığan şemsiyeler de vardır.  İlk şemsiye kullanımına Mezopotamya'da rastlanmıştır. Antik Mısır'da da koruyucu bir niteliği olduğuna inanılan şemsiyeler, Roma kültürüne de Mısır'dan geçmiştir.

Kütahya Şehir Hastanesi faaliyete geçti Haber

Kütahya Şehir Hastanesi faaliyete geçti

Hastanenin ilk kabul gününde ziyaret ve incelemelerde bulunan Kütahya Valisi Musa Işın, hastanenin Kütahya’ya kazandırılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. “Modern bir tesis inşa edildi. Cihazların test süreci tamamlandı ve bugün itibarıyla hasta kabulüne başladık” bilgisini veren Vali Işın, “Şimdiye kadar 500 hastayı kabul ettik. Polikliniklerimizin çoğu artık faal durumda. Kütahya halkı büyük sabır gösterdi. Sabırları için teşekkür ederiz. Kütahya’mıza ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz bünyesinde 600 yataklı ikinci bir hastane daha inşa edeceğiz.” diye konuştu. Hastanenin teknik özellikleri ve kapasitesi halkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç, “Tesisimiz 510 yatak kapasitesine sahip olup Yoncalı’da fizik tedavi için ayrıca 100 yatağımız mevcut. 180 bin m2 kapalı alana sahibiz. 122 poliklinik, müştemilatıyla birlikte 180 odamız bulunmakta. 510 yatak içerisinde 79’u yoğun bakım yatağıdır. 20 ameliyathanemiz ile hizmet vermekteyiz” diye konuştu. Başhekim Dr. Hasan Emre Aydın ise hastanenin cerrahi ve dahili branşlarda hizmet vereceğini, planlanan ameliyatların gün içinde gerçekleştirileceğini belirtti. Vali Işın, hastanedeki vatandaşlarla da görüşerek sağlık durumları hakkında bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.