TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kuru Otlar Üstüne

Kuru Otlar Üstüne haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kuru Otlar Üstüne haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kuru Otlar Üstüne vizyona giriyor… İşte haftanın vizyona girecek filmler Haber

Kuru Otlar Üstüne vizyona giriyor… İşte haftanın vizyona girecek filmler

Sinema salonlarında bu hafta beşi yerli toplam 9 film vizyona girerek izleyicileri ile buluşacak. Vizyonda yer alan filmlerin yanı sıra, Kuru Otlar Üstüne, Her Şeye Rağmen, Emeklilik Planı, Kalp Estetiği, Yaratıcı, Godless: Şeytan Tohumu, Melanet, Paw Patrol ve Kare Takımı: Gizemli Ada gibi filmler sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. KURU OTLAR ÜSTÜNE Ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın ödüllü filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’, ücra bir kasabada zorunlu hizmetini yapan ve dört gözle tayinini bekleyen bir resim öğretmeninin yaşadıklarını sinema ekranlarına taşıyacak. Nuri Bilge Ceylan'ın Ebru Ceylan ve Akın Aksu ile senaryosunu yazdığı filmin başrollerinde Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu ve Musab Ekici oynadı. Dizdar, filmde canlandırdığı karakterle Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü almıştı. EMEKLİLİK PLANI Nicolas Cage, Ashley Greene ve Ron Perlman'ın başrollerini paylaştığı "Emeklilik Planı" aksiyon ve komedi karışımı bir hikâyeyi beyaz perdeye taşıyacak. Tim Brown'un yönetmen koltuğunda oturduğu filmin konusunda, Cayman sahillerinde mütevazı bir emekli hayatı yaşayan Matt'i bu hayattan çekip çıkaracak tek bir şey vardır o da kızı ve torununu, peşlerine düşen suç örgütünün pençesinden kurtarmak. Ne yazık ki birbirine kavuşan ailenin saadeti, çete liderinin izlerini sürmesiyle yarım kalır. Bu yüksek aksiyon kovalamaca Ashley'e babasının gizli geçmişine dair gerçekleri de gösterecek. HER ŞEYE RAĞMEN İş adamı İlhan Doğan'ın hayat hikayesini anlatan ‘Her Şeye Rağmen’ adlı filmde, başrolleri Erkan Petekkaya, Sinan Akdeniz ve Nihan Büyükağaç paylaştı. Hayatta aşılamayacak engel olmadığını gözler önüne seren filmin yönetmenliğini Erdal Murat Aktaş üstlendi.   KALP ESTETİĞİ Haydar Işık'ın yönettiği, Evliya Aykan, Ersin Korkut ve Müge Boz'un rol aldığı "Kalp Estetiği", yerli komedi meraklılarının ilgisini çekecek türde bir film. GODLESS: ŞEYTAN TOHUMU Nick Kozakis'in yönettiği Avustralya yapımı gerilim ve korku filmi "Godless: Şeytan Tohumu", gördüğü korkutucu halüsinasyonlar sonrası hayatındaki her şey kötüye giden genç bir kızın ruhunun şeytan tarafından ele geçirilmesini işliyor. MELANET Kemal Danacı'nın çektiği haftanın yerli korku filmi "Melanet", maden araştırması için Zonguldak'a giden iki gencin kendilerini içerisinde bulduğu sıra dışı olaylar etrafında dönüyor. YARATICI Yönetmen koltuğunda Gareth Edwards oturduğu John David Washington, Gemma Chan, Allison Janney ve Ken Watanabe'nin rol aldığı "Yaratıcı", insan ırkı ile yapay zeka güçleri arasında gelecekteki bir savaşın ortasında geçiyor. PAW PATROL: SÜPER FİLM Çocukların ilgisini çekecek Cal Brunker yönetmenliğindeki "Paw Patrol: Süper Film", süper köpekçiklerin Macera Şehri'nin güvenliğini sağlamak için içerisine girdikleri mücadeleyi konu alıyor. KARE TAKIMI: GİZEMLİ ADA "Kare Takımı: Gizemli Ada" ise müzik yarışmasına hazırlanırken bir anda ortadan kaybolan aile üyelerinin peşine düşen Çayırlar ve Misketler'in hikayesini anlatıyor.

Kuru Otlar Üstüne’den ilk fragman: “Çok heyecanlıyız” Haber

Kuru Otlar Üstüne’den ilk fragman: “Çok heyecanlıyız”

SULTAN GÜMÜŞ KAYA Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, 76'ncı Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan ve başroldeki Merve Dizdar'a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran ‘Kuru Otlar Üstüne’ filminden ilk fragman yayınlandı. ÇOK HEYECANLIYIZ Filmin Türkiye dağıtımını üstlenen BirFilm, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “ ‘Geldiğim ilk dakikadan beri aklımda sadece gitmek var.’ 76. Cannes Film Festivali'nde Merve Dizdar'a En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandıran Kuru Otlar Üstüne çok yakında Bir Film dağıtımıyla sinemalarda. Çok heyecanlıyız!” ifadelerini kullandı. Filmden paylaşılan ilk kesitte Merve Dizdar'ın hayat verdiği Nuray karakteri ve Deniz Celiloğlu'nun canlandırdığı Samet karakteri yer alıyor. KADRODA USTA İSİMLER Musab Ekici'nin Kenan rolüyle dahil olduğu oyuncu kadrosunda ayrıca Erdem Şenocak, Münir Can Cindoruk, Ferhat Akgün, Yüksel Aksu, Cengiz Bozkurt, Ece Bağcı, Elit Andaç Çam, Onur Berk Arslanoğlu gibi isimler de bulunuyor.  Filmin Türkiye vizyon tarihi ise henüz belli değil. KURU OTLAR ÜSTÜNE Samet, Doğu Anadolu'nun ücra bir köyünde dört yıl zorunlu görev yaptıktan sonra İstanbul'a tayin edilme hayali kuran ve meslektaşı Kenan ile aynı evi paylaşan genç bir resim öğretmenidir. Samet'in öğrencileri arasında yakın olduğu 14 yaşındaki Sevim de vardır. Sevim'in defterinde Samet'e hitaben yazılmış kalplerle bezeli bir aşk mektubu başka bir personel tarafından bulununca hem Samet hem de Sevim küçük düşer. Samet'in mektubu yok etme konusunda yalan söylediğini fark eden Sevim öfkelendikten sonra Samet'in hayalleri, Kenan'la birlikte bir cinsel istismar suçlamasının hedefi hâline gelmesiyle yıkılır. Samet asıl hedefin Kenan olduğundan şüphelenir ve arkadaşlıkları giderek bozulur. Yaşadığı sıkıntıların üstesinden gelmesine yardımcı olabilecek başka bir öğretmen olan Nuray ile tanışınca işler değişir.

Cannes Film Festivali'nde  Merve Dizdar’a ödül Haber

Cannes Film Festivali'nde Merve Dizdar’a ödül

Fransa’da düzenlenen 76’ncı Cannes Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Festivalde bir ödül de Türk oyuncuya verildi. Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği Kuru Otlar Üzerine filminde rol alan Merve Dizdar, “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünün sahibi oldu. Ödülü kazandığı sırada şaşkınlığını gizleyemeyen ünlü oyuncu ödülü aldığı sırada gerçekleştirdiği konuşmasında “A’dan Z’ye herkese ama en önemlisi bu karakteri güvenip bana verdiği için ve onunla çalışmak bir ayrıcalık olduğu için Nuri Bilge Ceylan’a çok teşekkür ediyorum” dedi. Ödülü Türkiye’deki tüm kız kardeşleri adına aldığını belirten Dizdar, “Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray’ın ve Nurayların duygusunu doğduğu günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Bu ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için ve bu ödülü kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen güzel tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum“ ifadelerini kullandı. DAKİKALARCA ALKIŞLANMIŞTI Dünyaca ünlü aktörler, Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üzerine” filminin gösterimi sonrası 76’ncı Cannes Film Festivali’nde Ceylan’ı dakikalarca ayakta alkışlamış, Ceylan, film ekibine ve filmde rol alan oyunculara teker teker teşekkür ederek mutluluğunu paylaşmıştı. Doğu Anadolu'nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet'in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olayları konu edinen filmin çekimi yaklaşık 2 yıl sürmüştü. Filmin Türkiye’de ne zaman vizyona gireceği henüz bilinmiyor. İHA

10 dakika ayakta alkışlattı: ‘Kuru Otlar Üstüne’ Haber

10 dakika ayakta alkışlattı: ‘Kuru Otlar Üstüne’

SULTAN GÜMÜŞ KAYA Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’, 16-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 76'ncı Cannes Film Festivali'nin Ana Yarışma'sında yarışıyor. Dünya prömiyerini dün Cannes'da yapan filmin oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici yer alıyor. ‘Kış Uykusu’ filmiyle 2014 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye Ödülü'ne değer görülen Ceylan'ın yeni filmi, Doğu Anadolu'nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet'in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olaylara odaklanıyor. FİLM 197 DAKİKA SÜRDÜ Ceylan, dün gerçekleşen gösterime film ekibiyle birlikte katıldı. Yönetmen, 197 dakika süren ve izlendikten sonra 10 dakika ayakta alkışlanan filmin gösteriminin ardından izleyicilere yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Çok teşekkür ederim, teşekkür ederim… Ne diyeceğimi bilmiyorum. Üç saatlik bir filmi izlemek bugünlerde artık zor. Bugün burada bizimle olduğunuz için teşekkür etmek istiyorum. Uzun konuşmak istemiyorum çünkü film uzundu. Ama lütfen size birkaç kişiyi tanıtmama izin verin. Sanırım oyuncuları zaten tanıyorsunuz. Ekipten bazılarını tanıtayım… Senaryoyu Akın (Aksu) ve Ebru (Ceylan) ile birlikte yazdık. Kısmen onun notlarından ve günlüklerinden ilham aldık. Gerçek bir öğretmen… Aynı zamanda iki kişiye daha teşekkür etmek istiyorum. Uygulayıcı yapımcımız Oğuz, yapımcılarımızdan Alexandre Mallet-Guy, Almanya’dan Janine’i görüyorum, üçüncü sırada ise tüm yapımcıları görüyorsunuz. Bu kadar. Teşekkür ederim.” İZLEYİCİLERDEN GELEN YORUMLAR Film hakkındaki ilk eleştiriler de yayınlanmaya başladı. Variety yazarı Guy Lodge, ‘Nuri Bilge Ceylan, mizantropinin ayrıntılarını geniş, büyüleyici bir tuvale resmediyor’ başlıklı yazısında şunları yazdı: “Yoğun bir okul dramı, kışkırtıcı bir etik dersi, acı bir şekilde çatışan bir aşk üçgeni ve sıradan bir insan düşmanının acımasız anatomisi. Film Ceylan’ın yeteneğini 2011’deki ‘Bir Zamanlar Anadolu’dan bu yana en iyi şekilde gösteriyor.” Next Best Picture yayın yönetmeni Matt Neglia da yaptığı sosyal medya paylaşımında şöyle konuştu: “Nuri Bilge Ceylan’ın bugüne kadarki en karmaşık ve en iyi filmi olabilir. Üç saatlik film sabır gerektiriyor ancak sonuçlar ödüllendirici ve hayranlık uyandırıcı. İnsanın bencilliği ve davranışları neyin yönlendirdiği üzerine ustaca bir eser. Harika yazım, yönetim ve performanslar!” Hollywood yazarı Leslie Felperin ise film hakkında şu ifadeleri kullandı: “Nuri Bilge Ceylan, uzak bir kırsal topluluktaki öğretmenleri konu alan, Cannes’da yarışan son filmi 'Kuru Otlar Üstüne'de memleketinin (kentli/kırsal, laiklik/inanç, bireysellik/gelenek gibi) bereketli ikiliklerini keşfetmeye devam ediyor. Kendisinden beklendiği gibi bu son işi bugünün Anadolu'sunda geçse de 20. yüzyılın ortalarında varoluşçuların sevdiği ve Ceylan yeni bir amaçla hayata döndürene kadar unutulmuş olan, kayıp ve ağır bir 19. yüzyıl Rus romanlarının adaptasyonu gibi duruyor.” 12 Temmuz'da Fransa'da vizyona girecek filmin, Türkiye vizyon tarihi henüz bilinmiyor.  NURİ BİLGE CEYLAN KİMDİR? Yönetmen ve yapımcı. Uzak, Üç Maymun ve Bir Zamanlar Anadolu'da gibi filmleriyle yurtdışındaki çok önemli festivallerde ödüller kazanmıştır. Ceylan İstanbul'da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi’nde iki yıl sinema eğitimi gördü. 1980'lerde kimi portfolyoları Gergedan gibi dönemin nitelikli kültür ve sanat dergilerinde yayınlandı. Sinemaya ‘Koza’ adlı kısa filmiyle adımını atan Ceylan bu filmiyle, Cannes Film Festivali'nin ilgili bölümüne katılma başarısını gösterdi. Ceylan 1997'de ilk uzun metrajlı filmi olan ve başta Berlin Film Festivali olmak üzere pek çok dünya festivalinde gösterilen üç bölümlü, otobiyografik ve pastoral ‘Kasaba’ filmini, 1999 yılında da bir meta-film olan ve ilk iki filmdeki otobiyografik izleği sürdüren ve büyük başarı kazanan ‘Mayıs Sıkıntısı’nı çekti. Film, Berlin Film Festivali'nin yarışmalı bölümünde gösterilmişti. 56. Cannes Film Festivali’nde yarışan ve favori filmler arasında gösterilen Nuri Bilge Ceylan’ın 2002 yapımlı dram filmi ‘Uzak’, Altın Palmiye’den sonra festivalin ikinci önemli ödülü olan ‘Büyük Jüri Ödülü’nü (‘Grand Prix’) aldı. Ceylan'ın dördüncü uzun metrajı ‘İklimler’, 2006 Cannes Film Festivali'nin yarışma bölümüne kabul edildi. 2008 yapımı ‘Üç Maymun’ filmi ise Cannes Film Festivali’nde, ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü getirdi. 2010'da çektiği ve Türkiye'de de çok olumlu eleştiriler alan ‘Bir Zamanlar Anadolu'da’ filmiyle yine Cannes film festivalinde Büyük Jüri Ödülü'nü Le Gamin au Vélo filmiyle paylaştı. 4 yıl aradan sonra sinemaya ‘Kış Uykusu’ filmi ile dönen Ceylan, Bir Zamanlar Anadolu'da filmine benzer bir mekanda çektiği ve 3 saati aşan uzunluğuyla dikkat çeken bu filmle, kariyerinde ilk kez Altın Palmiye Ödülü'nün sahibi oldu. Jüri başkanı Jane Campion'un büyük övgülerde bulunduğu bu filmiyle Ceylan, 1982'de ‘Yol’ ile Altın Palmiye alan Yılmaz Güney'in ardından bu önemli ödülü kazanan ikinci Türkiyeli yönetmen oldu. Filmlerinde yakaladığı başarılı karelerle bilinen Ceylan, bu yönüyle ünlü Sovyet yönetmen Andrey Tarkovski'yle benzerlikler taşımaktadır. Ceylan, yaptığı filmlerin genellikle yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını aynı anda üstlenmektedir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.