TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#kitvak

kitvak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, kitvak haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kanser tedavisine sanat desteği Haber

Kanser tedavisine sanat desteği

KEMAL ÖZKURT Kanser hastalarının tedavilerini geliştirmeye yönelik çalışmalarının yanı sıra barınma ve temel ihtiyaçları da karşılamak için faaliyet gösteren Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK)'na bir destek de sanat dünyasından geldi. Sözleri Huriye Öztin'e ait 'Kısmet' isimli parçanın müziğini ve solistliğini Evrim Ateşler ve Merve Cesur birlikte yaptı. Bugün gerçekleştirilen protokolde açılış konuşmasını yapan KİTVAK Başkanı İklil Ulueren, "Bugün burada çok farklı bir amaç için toplandık. Biz her işimizi sevgiyle yapmaya çalışırız ama bugün bir boyut yukarı çıkarak aşkla olsun diyoruz" ifadelerini kullandı. "HER ŞEY AŞK İÇİN OLACAK" KİTVAK'ın çeyrek asrı geçkin onkoloji hastası çocuklara hizmet vermek için var olduğunu dile getiren Ulueren, "KİTVAK, bütün çalışmalarını bağışlarla sürdürmektedir. Şimdiye kadar bu alanda askıda oda projesi başta olmak üzere 4 önemli eser kazandırdık. Bugün burada çok farklı bir olay için bulunuyoruz. Yaptığımız her işte sevgiyle olsun deriz ama bugün bir boyut yukarı çıkarak her şey aşkla olsun diyoruz. Yapacağımız protokol anlaşmasının ardından Türkiye ve İzmir'de bir ilk olan parçamızı sizlerle paylaşacağız. Belki gözleriniz dolacak, belki kalbiniz farklı çarpacak ama her şey aşk için olacak" dedi. "TÜM KURULUŞLARA ÖRNEK OLMASINI İSTİYORUZ" Böylesine kutsal bir amaç uğruna hizmet etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Evrim Ateşler, "30 yılı aşkın bir sahne tecrübem var fakat daha önce böyle anlamlı bir şey yaşamadı. Şarkı sadece bir aşk parçası değil tüm STK'lara örnek olacak nitelikte bir çalışma olmasıdır. Böylelikle vakıf gibi kuruluşlara sadece maddi yardımların değil sanat eserleriyle de yapılabileceğini gördük. Şarkıda ud dışında var olan tüm enstrümanları kendim çaldım. Bunun sebebi ise istediğim duyguyu yaratabilmekti. Çünkü böyle aşk parçalarındaki duygu bütünlüğünü yakalayabilmek için solistin enstrümanlarla bütünleşmesi gerekir. Parçamızı tamamladıktan sonra son işlemler için Amerika'ya gönderdik.  Onlarda bugün itibariyle tüm dijital müzik platformunda yayınladılar. Çalışmamızda amaçladığımı şey mümkün olduğu kadar maksimum seviyede mali giderleri azaltıp şarkının daha fazla bağış toplayabilmesiydi. İnşallah bir gün şarkılarımızı çocukların hiç kanser olmadığı bir dünyaya bırakabiliriz" diye belirtti. "20 YILLIK AŞK HİKAYESİ" Yaklaşık 20 sene önce şimdiki eşine çok âşık olduğunu fakat itiraf edemediği için duygularını kaleme döktüğünü dile getiren şarkının söz yazarı Huriye Öztin, "Bundan 3 sene önce doğum gününde eşime doğum gününde bir sürpriz yapmak istedi. Bu şiirim bestelenebilir mi diye düşünürken böyle muazzam bir şarkı olarak ortaya çıktı. Ben hayatımı hep sevgi ve aşk üzerine kurulmuş bir plan içinde yaşadım. Fakat aşkı ve sevgiyi insan önce kendi bünyesinde yaşaması lazım. Kendi içimizde mutla bir sevgi yaratmalıyız ki bütün dünya cennet olsun. Bu paydada KİTVAK ile birlikte olmak benim için büyük bir onurdur" diye konuştu.

Modanın kalbi depremzedeler için atacak Haber

Modanın kalbi depremzedeler için atacak

NURETTİN BAKİ Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen İzmir Fashion Week 20-21-22 Mart tarihlerinde Hyatt Regency İzmir İstinyePark’ta moda severler ile buluşuyor. Her yıl moda tasarımcılarını sektörle ve moda tutkunlarıyla buluşturan İzmir Fashion Week, bu yıl da dopdolu bir program hazırladı. 3 gün boyunca moda rüzgarları estirecek etkinliğin basın toplantısı gerçekleştirildi. İzmir Ticaret Odası, İzmir Moda Tasarımcıları Derneği, Ege İhracatçı Birlikleri destekleriyle ana sponsoru Aldeg Group, yardımcı sponsoru ABC Bedding, saç makyaj sponsoru Altier Academia olan Rönesans Ajans’ın düzenlediği Harmoni Network ’ün iletişim sponsorluğunda gerçekleşecek.   3 GÜN BOYUNCA MODA RÜZGARI ESECEK 13 farklı marka ve tasarımcının yeni koleksiyonunun tanıtımını yapacağı etkinlik, iş dünyasından ve cemiyet hayatından birçok ismi ağırlayacak. Etkinlik 3 gün boyunca 18.30 – 21.30 saatleri arasında gerçekleşecek. Katılacak firmalar; Ozmoz, İğne İplik, Rinelli, Aldeg, FC Plus, Pecos gibi önemli markalardan oluşuyor. Katılacak tasarımcıların isimleri arasında; Nur Oskay, Taner Tabaklı, Nazlı Terzioğlu, Monvue, Lubi Atelier, Meltem Aybar, Yiğit Eryendi gibi ünlü isimler yer alıyor. KİTVAK İLE SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ İzmir Fashion Week KİTVAK (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) ile işbirliği içinde deprem bölgesinden gelen kanserli çocuklara da yardım eli uzatacak. İzmir Fashion Week’e katılan her marka ve tasarımcının kıyafetleri açık arttırma ile satılarak gelirleri KİTVAk’a bağışlanacak. KKİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı gerçekleştirilecek sosyal sorumluluk projesi hakkında düşüncelerini dile getirdi. YARALARI SARMAK İÇİN KOLLARI SIVADIK Burada bir konuşma gerçekleştiren KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı A. İklil Ulueren “KİTVAK 27 yıldır onkoloji hastası ve hasta yakınlarına destek vermektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor zamanda şimdi de depremzede ailelerin yaralarını sarabilmek için kolları sıvadık. Öncelikle onkoloji hastası çocukları olan depremzede aileleri tespit ederek onlara; barınma, yiyecek, giyecek, eğitim ve iş imkanı konularında maddi manevi yardımlarımızı sürdürmekteyiz. Moda haftası kapsamında çalışmaları ile bizleri büyüleyecek olan değerli tasarımcılar, bağışladıkları koleksiyonlarının vakfımız yararına satılmasıyla da depremzede ailelere destek vermiş olacaklar. Güzel kalplerin bir araya geleceği bu etkinliği heyecan ile bekliyor ve destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.