TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#keçi

keçi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, keçi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Çengel boynuzlu dağ keçileri böyle görüntülendi Haber

Çengel boynuzlu dağ keçileri böyle görüntülendi

Uzmanların 600 metreden 3 bin 331 metreye kadar oluşan rakım farkı, Türkiye’de görülen üç iklim türünden ikisi olan karasal ve Karadeniz ikliminin görülmesi nedeniyle enteresan ve sıradışı coğrafya olarak nitelendirdiği Gümüşhane coğrafyası bir kez daha bu kavramı doğrular nitelikte görüntü verdi. Türkiye’de görüldüğü yüksek zirvelere göre en düşük rakımda Gümüşhane’de görüntülenen koruma altındaki Çengel Boynuzlu Dağ Keçilerine Şamua da deniliyor. Sayıları 2 bini aşan dağ keçilerinin yanında çengel boynuzlu dağ keçilerine de ev sahipliği yapan Gümüşhane coğrafyasının süsü olan bu hayvanların rengi kışın siyah, yazın ise açık soluk veya turuncuya yakın kahverengiye bürünüyor. Tırnaklarının altı kalın olduğu için sarp kayalıklarda rahatça hareket edebilen ve yükseklerde yaşamak için sağlam bir kalbi bulunan çengel boynuzlu dağ keçisinin 3 bin 500 metre yüksekliğe uyum için alyuvar yapısı da normalin çok üzerinde olmasının yanında çok iyi bir koşucu, tırmanıcı ve gözlemci olmasıyla biliniyor. Gümüşhane’de av koruma faaliyetleri ve bölge halkının da sahiplenmesiyle Şamuaların sayısı istikrarlı bir şekilde artarken Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) de şamuaların dronla çekilmiş görüntülerini sosyal medya hesaplarından “En sarp kayaların, en dar patikaların, en sık ormanların gözü pek keçisi” notuyla paylaştı. DKMP Gümüşhane Şube Müdürlüğünün son teknoloji dronlarıyla hem av koruma hem de bu tür yaban hayatının güzelliklerini kayıt aldığı ve Genel Müdürlük tarafından paylaşılan o anlar çok fazla beğeni ve yorum aldı. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Gümüşhane sironu Kanada’ya ihraç ediliyor

Yavru yaban keçisi süt annesinden ayrılıyor Haber

Yavru yaban keçisi süt annesinden ayrılıyor

Geçtiğimiz aylarda Irak sınırında görev yapan Mehmetçik tarafından yaban keçisi yavrusu bitkin ve aç halde bulunmuştu. Bulunan yavru yaban keçisi daha sonra Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezine teslim edildi. Yaban keçisinin sağlıklı bir şekilde büyümesi için Halep ırkı bir keçi ise süt annelik yaptı. Burada rehabilitasyonu tamamlanan yavru dağ keçisi, yakın zamanda süt annesinden ayrılarak doğaya salınacak. “Doğada yaşaması için bir fırsat tanıyacağız” Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, Van Gölü Havzası’ndaki tüm yaban hayvanların sorunlarıyla ilgilendiklerini belirtti. Dağlık alanda yeni doğan ve daha göbek bağı bile kurumamış olarak bulunan yaban keçisi yavrusunun merkezlerine getirildiğini ifade eden Prof. Dr. Aslan, “Yavru yaban keçisini özel diyetler ile besledik. Diğer taraftan kendisine bir süt annesi de bulduk. Merkezin bahçesinde oluşturduğumuz alanda gençlik çağına geldi. Yavru yaban keçisinin rehabilitasyonu tamamlandı ve sağlığı gayet iyi durumda. DKMP Şube Müdürlüğü ile doğaya bırakacağız. Bu kontrollü bir bırakma olacak. Sürüye adapte olur ve insanlarla teması azalırsa doğada yaşaması için ona bir fırsat tanıyacağız. Doğaya salınımını en kısa sürede gerçekleştireceğiz” dedi. Tabiatın bütün canlıların ortak yaşam alanı olduğunu dile getiren Aslan, böylece yaralı ve güçten düşmüş tüm yaban hayvanlarının yaşaması için çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Dünyanın en şaşırtıcı ölüm kazaları… Bu insanların nasıl öldüğüne inanamayacaksınız!

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.