TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#kart

kart haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, kart haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sivasspor maçlarında görev alan hakemlerin kartlarından koleksiyon yaptı Haber

Sivasspor maçlarında görev alan hakemlerin kartlarından koleksiyon yaptı

Sivasspor'un Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda ev sahibi olduğu maçlarda görev alan hakemlerin sarı ve kırmızı kartlarını toplayarak koleksiyon oluşturan Çağlayan, Cüneyt Çakır, Mete Kalkavan, Halil Umut Meler, Zorbay Küçük, Fırat Aydınus, Halis Özkahya ve Ali Palabıyık gibi 30 hakemden kartlar aldı ve bunları hakemlerden imzalattı. Kemal Çağlayan, yaptığı açıklamada, hakemlerin imzaladığı kartlarla birlikte müsabakanın esame listesini de toplamaya başladığını belirtti. Çağlayan, 46 yıllık gazetecilik deneyimi içerisinde çeşitli sosyal sorumluluk projelerine katıldığını ancak hakemlere yönelik bu projenin önemli bir adım olduğunu ifade etti. Türkiye Spor Yazarlar Derneği Genel Başkanı Oğuz Tongsir ile yaptığı görüşmenin ardından hakemlere yönelik bir proje geliştirmek istediğini belirten Çağlayan, hakemlerin müsabakalarda kullandığı kartları, hakem triyosuyla birlikte imzalayarak TSYD Sivas şubesinde sergilemeyi planladığını dile getirdi. Hakemlerin, böyle bir teklifle ilk kez karşılaştığını ve projenin önemine vurgu yaptığını söyleyen Çağlayan, Türkiye'de bu tarz bir örnek projeye imza atmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. "Hakemler Çalışmadan Çok Memnun Kaldılar" Kemal Çağlayan, 30 hakemin kartının bulunduğu koleksiyon hakkında konuşarak, "Bu kartlar arasında hakemlik mesleğini bırakan hakemlerimiz de bulunuyor. Onların anılarını yaşatmak ve hakemliği bırakanları belirli aralıklarla Sivas'a davet ederek, bu kartlarla birlikte yaptıkları çalışmaları genç gazetecilere, İletişim Meslek Liselerine ve gazetecilik okuyan üniversite öğrencilerine örnek niteliğinde bir ders vermek istedik. Bu nedenle böyle bir çalışma yaptık. Şu anda elimizde, Cüneyt Çakır, Halil Umut Meler, Mete Kalkavan, Fırat Aydınus gibi Türkiye'de görev yapan ve halen devam eden hakemlerin kartları bulunuyor. Yeni hakemlerimiz Sivas'a geldiklerinde sarı ve kırmızı kartlarını alıp müzede sergilemek istiyoruz. Hakemlerimizin bu bakış açısını çok olumlu karşıladıklarını gördük. Bize verilen değeri ilk kez Sivas'ta böyle bir projeyle gördüklerini belirttiler. Bizi davet etmekten memnuniyet duyacaklarını ifade ettiler. Bu çalışmamız giderek büyümeye başladı ve sarı-kırmızı kart koleksiyonuna dönüştü. Bu koleksiyonu sergileyerek gelecek nesillere miras bırakmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. "Kartları Görenlerde Büyük Heyecan" Çağlayan, kartları görenlerin büyük heyecan yaşadığını belirterek, "Arada sırada kartları görmek isteyen arkadaşlarımız oluyor. Özellikle müsabaka sırasında sporculara verilen kartlarda yazan dakikalar ilgi görüyor. En yakın zamanda Cüneyt Çakır'a bir teklifte bulunduk. Sivas'a gelerek gençlere mesleği anlatmak ve duygularını paylaşmak istediğini belirtti. Tüm hakem camiasına benzer tekliflerde bulunduk. Merkez Hakem Kurulu ile iletişim halindeyiz. Kartları gören veya duyanlar büyük heyecan yaşıyorlar" dedi.

İZBAN kullananlara kart müjdesi! Haber

İZBAN kullananlara kart müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, pilot uygulaması Konya’da tamamlanan Türkiye Kart Projesi'nin 81 ilde yaygın hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “İlk adımı Konya’da attık. Kayseri, Yozgat ve Gümüşhane’de belediyeler ile sözleşme süreçleri de tamamlandı” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart Projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Uraloğlu, tüm ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemden faydalanma imkanı sunan Türkiye Kart ile ilgili olarak , “Proje kapsamında amacımız şehir içi toplu taşıma hizmetlerinin sunulduğu ulaşım sektöründeki tüm paydaşların dahil olacağı bir takas, switch, mahsuplaşma ve operasyon merkezinin kurulması ile Türkiye Kart’ı her alanda devreye sokmak. Türkiye Kart’ın ulaşım araçları, para transferleri, alışveriş ve birçok ihtiyaçlarda tek kart olarak kullanılabilmesini sağlamak” diye konuştu. “İstanbul'da yeni havalimanı metro hattı entegrasyonu da hazır” Bakan Uraloğlu, Konya’da teknik altyapı süreçlerinin tamamlandığını ifade ederek, “İstanbul'da yeni havalimanı metro hattı entegrasyonu da hazır. Kayseri Büyükşehir, Yozgat ve Gümüşhane Belediyeleri ile sözleşme süreci bitti. Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı doğrultusunda 2023 yılı sonuna kadar hedefimiz 6 ilde projeyi devreye sokmak. TCDD ve TCDD Taşımacılık tarafından işletilen tüm raylı sistemlerde Türkiye Kart'ın devreye alınmasına yönelik çatı sözleşme süreçleri de devam ediyor. GAZİRAY, BAŞKENTRAY ve İZBAN hatlarında sözleşme sonrası entegrasyon süreçleri başlatılacak. İlerleyen süreçte diğer belediyeler ve operatörler sisteme dahil edilerek, projenin yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Türkiye Kart Projesi ulaşım sektörüne önemli bir dönüşüm getirecek. Vatandaşlarımız daha kolay, hızlı ve etkili bir şekilde ulaşım ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecek” diye konuştu. Türkiye Kart’ın özellikleri Yılsonunda 6 ilde kullanılmaya başlanacak olan Türkiye Kart, toplu ulaşım ile birlikte POS ve ATM cihazlarında, belediye harçları ve vergi ödemeleri, otopark ödemeleri, anlaşmalı iş yerleri, taksi ödemeleri, yiyecek ve içecek otomatlarında kullanılabilecek. Ayrıca PTT kanalları, bankalar ve devlet kurumları, çevrimiçi kanallar, mobil uygulama ve anlaşmalı iş yerleri üzerinden yükleme işlemi yapılabilecek. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İZBAN’a kredi kartıyla binilir mi? İzmir’de hangi toplu ulaşım araçlarına kredi kartı ile binilir?

Denizli Öğrenci Kart’ta vize dönemi! Haber

Denizli Öğrenci Kart’ta vize dönemi!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin şehir içi otobüs ulaşımında kullanıma sunduğu Denizli Öğrenci Kartlarında vize dönemi bugün itibariyle başladı. 2023-2024 yılı eğitim-öğretim yılı dolayısıyla Denizli Öğrenci Kartlarının vizesinin mutlak suretle yapılması gerektiği, vizesi yapılmayan kartların kullanılamayacağı açıklandı. Bu çerçevede vize süreci başlayan Denizli Öğrenci Kartları’nın son vize tarihinin ise 30 Eylül 2023 olduğu ifade edildi. Vizesi yapılmayan Denizli Öğrenci Kartlarının 1 Ekim 2023 tarihinden sonra ise geçersiz kart olacağına dikkat çekildi. Ayrıca resmi ve özel örgün eğitim kurumlarından kayıtlı olup eğitim alan öğrenciler, Üniversite öğrencileri, Yüksek Lisans Öğrencileri Lisansüstü ve Doktora öğrencileri, Mesleki Eğitim Müdürlükleri, Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri, Mesleki Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri, Askeri Lise Öğrencileri, Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri ve ayrıca 2023 yılında mezun olan lise öğrencileri de 1 sene daha yararlanabilecekler. Ayrıca, açık öğretim lise ve açık ilköğretim öğrencilerinin SGK kaydı olmadığını gösteren belge ile öğrenci haklarından yararlanabileceği ifade edildi. Vatandaşların vize işlemlerini Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’ye ait eski Özel İdare Binası karşısında bulunan Valilik Kart Dolum Merkezi, Bayramyeri Meydanı Kart Dolum Merkezi, Pamukkale Üniversitesi Kart Dolum Merkezi ve Çınar Kart Dolum Merkezi’nde yaptırabilecekleri belirtildi.   BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Denizli’de servis ücretleri belli oldu

ATM'ye kartını kaptıranlara kötü haber  Haber

ATM'ye kartını kaptıranlara kötü haber 

Yargıtay, bankamatik arızası yaşayan müşterileri ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Banka kartının ATM cihazında sıkışıp iade alınamamasından sonra zamanında bankaya bildirimde bulunmayan kart sahibi, ortaya çıkacak zarardan sorumludur" dedi. İçtihat bülteninden edinilen bilgiye göre, “Davacı L.Ö. para çekmek için müşterisi olduğu banka kartını bir başka bankanın ATM cihazına yerleştirdi, ancak kart ATM içine girdikten sonra ekran arızası kodu verdi. Cihaz tarafından karta el konuldu. Rahatsız olan eşini hastaneye yetiştirmesi gereken L.Ö. kartını iade alamayıp, kartına el konulmasıyla iptal işlemine ilişkin olarak bankaya herhangi bir bildirimde yapamadı. 2 gün sonra internet hesabına giren L.Ö. kartından 10 bin 500 TL nakit çekim ile 8 bin 660 TL harcama olmak üzere toplam 19 bin 160 TL'nin iradesi dışında çekildiğini fark etti. Bunun üzerine bankayla irtibata geçen L.Ö. Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulundu. L.Ö.'nün avukatı aracılığıyla davalı bankaya ihtarname gönderilse de banka tarafından herhangi bir ödeme yapılmadığından; davalı banka aleyhine İstanbul 32. İcra Müdürlüğünün 2012/38.4 E. sayılı dosyası ile icra takibi başlatıldı. Davalının haksız itiraz etmesi üzerine takibin durduğunu ileri sürerek itirazın iptali ile takibin devamına, davalının alacağın yüzde 40'ı oranında icra inkâr tazminatına mahkûm edilmesine karar verilmesini” talep ve dava etti. Davalı bankanın avukatı cevap dilekçesinde; “ATM cihazına sıkışan kartı L.Ö.'nün iade alamadığı ifade edilse de şifrenin diğer şahısların eline geçmeden kartın kullanılmasının mümkün olmadığını, davacının 17.01.2012 tarihinde kartın kapatılması için başvurduğunu ve müvekkili banka tarafından kartın hemen kapatıldığını, hatanın davacıdan kaynaklandığını, kart ve şifrenin birlikte kullanılması nedeniyle nakit işlemlerdeki sorumluluğun davacı kart hamiline ait olduğunu belirterek davanın reddini” savundu. Asliye Ticaret Mahkemesi her iki tarafı eşit kusurlu saydı İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesi, “08.05.2015 tarihli ve 2014/816 E., 2015/340 K. sayılı kararı ile; taraflar arasında imzalanan sözleşmenin 75. maddesine göre davacının söz konusu durumu vakit geçirmeksizin bankaya bildirmekle yükümlü olduğu, bu madde ile 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun 16. maddesi birlikte değerlendirildiğinde, davacının vakit geçirmeksizin davalı bankayı durumdan haberdar etmemesinin ve ayrıca kart şifresini gereği gibi muhafaza etmemesinin davacı yönünden müterafik kusur teşkil edeceği, davalı bankanın ise ATM cihazında yeterli önlem ve tedbir alınmayarak banka kartının kötü niyetli kişilerin elde etmesine ve kullanmasına imkan vermesiyle davacı hesabından nakit para çekilmesi ve alışveriş yapılmasında kusurunun bulunduğu, ortaya çıkan zarardan sorumluluğunun doğacağı, olayın oluşumuna göre davacı ile davalı bankanın müterafik kusurlu görüldükleri, tarafların müterafik kusur oranları yüzde 50 kabul edilerek karar verilmesinin hakkaniyete uygun olacağı, bu nedenle davalı bankanın icra takibine yaptığı itirazın kısmen iptalinin gerektiği, alacak likit olmadığından, varlığı ve miktarı yargılamayı gerektirdiğinden davacı lehine icra inkâr tazminatına hükmedilemeyeceği gerekçesiyle davanın kısmen kabulüne” karar verdi. Mahkemenin kararına karşı süresi içinde davalı banka vekili ve katılma yoluyla davacı vekili temyiz isteminde bulundu. Yargıtay 19'uncu Hukuk Dairesi (kapatılan) kararı bozdu Yargıtay 19. Hukuk Dairesi, “Dava, bankanın kusuru nedeniyle banka kartı harcamalarının davalıdan tahsili için başlatılan icra takibine itirazın iptaline ilişkindir. Olayda banka kartının ATM' de sıkışması nedeniyle davacı kartın elinden iradesi dışında çıktığını, harcama yapıldığını belirterek zararının tazminini istemiştir. Ancak kartın elinden çıkmasından sonra hemen bankaya ihbarda bulunmamış, 3 gün sonra ihbarda bulunmuştur. Harcamada bu 3 günlük süre içerisinde yapılmıştır. Davacı tam kusurlu kabul edilerek bankaya herhangi bir kusur izafe edilemeyeceğinden davanın reddine karar verilmesi gerekirken, yazılı şekilde karar verilmesi doğru olmamış,” gerekçesiyle kararı bozdu. İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesi, “20.09.2019 tarihli ve 2019/163 E., 2019/532 K. sayılı kararı ile; önceki karar gerekçesi yanında, davacının ATM'de sıkışan kartını bulunduğu yerden çıkartıp ilgili bankaya teslim edecek olan ATM'nin sahibi olan T.İ. Bankası çalışanları olduğu, davacının kartının ATM'de sıkışmasından üç gün sonra durumun davalı bankaya bildirmiş olmasının yapılan limit dışı harcamalarda davalı bankanın kart sahibine bilgi verme yükümlülüğünü ortadan kaldırmadığı ve bu durum da davalı bankanın meydana gelen zararda hukukî sorumluluğunun en az davacı kadar bulunduğu” gerekçesiyle direnme kararı verdi. Direnme kararı süresi içinde taraf vekilleri tarafından temyiz edildi. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu: "Bankaya bildirimde bulunmadığı için kart sahibi sorumludur" Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, “L.Ö. kartın elinden çıkmasından sonra hemen bankaya ihbarda bulunmamış, üç gün sonra ihbarda bulunmuş ve belirtilen harcamalarda bu üç günlük süre içerisinde kredi kartı limiti dahilinde yapılmıştır. Oysa ki taraflar arasında imzalanan sözleşmenin 75. maddesine göre davacı söz konusu durumu vakit geçirmeksizin bankaya bildirmekle yükümlüdür. Bu madde ile birlikte 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun “Bildirim zorunluluğu” başlıklı 16. maddesindeki; "Kart hamili, kendisine tevdi edilen kartı ve kartın kullanılması bir kod numarası, şifre veya kimliği belirleyici başka bir yöntemin kullanılmasını gerektiriyorsa bu bilgileri güvenli bir şekilde korumak ve başkaları tarafından kullanılmasına engel olacak önlemleri almak, kartın kaybolması, çalınması veya iradesi dışında gerçekleşmiş herhangi bir işlemi öğrenmesi halinde kart çıkaran kuruluşu derhal haberdar etmek zorundadır" hükmü birlikte değerlendirildiğinde davacı kart hamili eldeki davada ağır kusurlu olup, davalı bankayı sorumlu tutmak mümkün değildir. Zira; 5464 sayılı Kanun'un 15. ve 16. maddelerine göre, banka kartının ve banka kartına ait şifrenin korunması yükümlülüğü kart hamiline yüklenmiştir. Kart hamili kart ve şifre ile hesabı üzerinde belirlenen limit dahilinde işlem yapabilecek ve tasarrufa bulunabilecektir. Her ne kadar bir güven kurumu olması nedeniyle en hafif kusurundan dahi sorumlu tutulan bankanın ATM cihazında yeterli önlemi almadığından kusurlu olduğu ve doğan zarardan sorumlu tutulması gerektiği düşünülse bile, olayda şifrenin üçüncü kişilerce ele geçirilmesinde davacı kart hamilinin ağır kusuru bulunduğundan, davalı banka bakımından doğan zarar ile kusur arasında bağ kesilmiş olup davanın reddine karar verilmesi gerekir” diyerek yerel mahkemenin direnme kararını bozdu. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.