TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#kar yağışı

kar yağışı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, kar yağışı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Doğu Anadolu'da kar yağışı etkili oluyor Haber

Doğu Anadolu'da kar yağışı etkili oluyor

Erzurum'da dün akşam aralıklarla başlayan karla karışık yağmur, gece saatlerinde kara dönüştü. Sabah saatlerinde kar yağışının etkisi artarak devam etti ve kent beyaza büründü. Belediye ekipleri, karın ardından cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmalarına başladı. Kars'ta dün başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı, şehir merkezini beyaza bürüdü. Özellikle Kars-Digor kara yolunda kar yağışı nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yollarda kar küreme çalışmalarına başladılar. Kentteki tarihi yapılar, beyaz örtüyle güzel bir görüntü oluşturdu. Ayrıca, karla kaplanan arazide yiyecek arayan tilkilerin görüntüleri de kaydedildi. Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde ise 165 santimetreye ulaştı. Kar yağışıyla birlikte ağaçlar ve bitkiler beyaz bir örtüyle kaplandı, bina çatılarında ise buz sarkıtları oluştu. Vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizlerken, bazı esnaflar da yaban kuşlarını besledi. Ağaçlar ve bitkilerin karla kaplanmasıyla birlikte manzara adeta kartpostal görünümünde oldu. Bina çatılarındaki buz sarkıtları ise soğuk hava şartlarının etkisini gösterdi. Esnaf Sergen Kılıç, mart ayında devam eden kar yağışına dikkat çekerek, "Soğuk kış günlerinde yaban kuşları için dükkanlarımızın önüne bulgur, buğday ve ekmek kırıntıları bırakıyoruz." şeklinde konuştu. Ardahan'da da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü.

Ardahan'da yoğun kar yağışı büyük hasara yol açtı Haber

Ardahan'da yoğun kar yağışı büyük hasara yol açtı

Ardahan’da 5 Şubat günü başlayan ve iki gün boyunca devam eden kar yağışı, son yılların en büyük tahribatını yaptı. Fırtına ve çığ yüzünden köylerde 10 konut, 12 ahır çatısı çöktü. Meydana gelen doğal afet sonucu 12 büyükbaş hayvan telef oldu. Yıkılan ev ve ahırlarda inceleme yapan Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, vatandaşların zararının karşılanması için çalışma başlattıklarını söyledi. Doğal afet sonucunda Kent merkezine bağlı Sulakyurt, Ardıçdere ve Bağdeşen köyü, Posof ilçesine bağlı Derindere köyünde ve Damal ilçe merkezinde 10 konutun çatısı ile 12 ahır yıkıldı. Ahırlarda 12 büyükbaş hayvan telef oldu. AFAD ekipleri, zarar gören konut ve ahırlarda inceleme yaparak hasar tespit çalışması başlattı. Vali Çiçek, köyleri ziyaret ederek hasar gören konutlar ile ahırlarda incelemede bulundu. Kar yağışı sonrası devlet kurumlarının harekete geçtiğini ve zararların karşılanacağını ifade eden Vali Çiçek, "Hemen hemen Cumhuriyet tarihinin en büyük kar yağışlarından bir tanesiydi. Kar rahmet ve bereket demek ancak beraberinde yolların kapanmasıyla birlikte çeşitli sıkıntılara sebebiyet verdi. Yağışın hemen akabinde Valilik, Kaymakamlık, İl Özel İdare ve Jandarma canhıraş bir şekilde çalışarak köy yollarını açtı. Yoğun kar ile birlikte Ardahan merkez ile Posof ve Damal ilçelerinde 6 köyümüzde vatandaşlarımızın çatı çökmesi, ahırlarının yıkılması ve ufak çaplı çığ sebebiyle afetler yaşadı. Devletimizin kurumları hemen afete müdahale ettiler. Ahırlarda kurtarılan ve ölen hayvanlar oldu. Şu anki tespitlerimize göre telef olan hayvan sayısı 12. 10 konut ile 12 ahırda hasar meydana gelmiş durumda. Ekiplerimiz gerekli tespitleri yaptılar. İnşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde bu vatandaşlarımızın zararını tazmin etme noktasında gerekenler yapılacak" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.