TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kaçak Kazı

Kaçak Kazı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kaçak Kazı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kaçak kazı yapan Rus vatandaşı suçüstü yakalandı Haber

Kaçak kazı yapan Rus vatandaşı suçüstü yakalandı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yapan Rus vatandaşı D.A., jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Şüphelinin evinde yapılan aramalarda çok sayıda tarihi eser değeri olan malzeme ele geçirildi. Aydın İl Jandarma Komutanlığınca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla Kuşadası ilçesi Güzelçamlı Mahallesi’nde gerçekleştirilen devriye faaliyeti esnasında ekipler, orman içerisinde yapılan dinleme ve gözetleme sonucu bir şüpheliyi tespit etti. Yapılan denetimde Rusya Federasyonu vatandaşı olduğu tespit edilen D.A. isimli şüpheli şahıs dedektör ve kürek ile tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yaparken suçüstü yakalandı. Şüpheli şahsın Davutlar Mahallesi’nde ikametinde ve eklentilerinde yapılan aramada 34 adet çeşitli boyut ve şekillerde kabartmalı madeni sikke, 1 adet işlemeli madeni bileklik, 1 adet nal şeklinde nazar boncuklu madeni para, 7 adet metalik işlemeli eşya, 2 adet salyangoz kabuğu, 2 adet madeni işlemeli düğme, 17 adet çeşitli boyut ve işlemelerde taş ve kırık küp parçası, 1 adet üzeri resim işlemeli mermer parçası, 13 adet metal, demir ve cam parçası ele geçirildi. Tarihi eser değeri olduğu değerlendirilen malzemeler incelenmek üzere Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. Gözaltına alınan şüpheli D.A. adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu haber de ilginizi çekebilir: Kuşadası’nda yunus balıklarının tur teknesi ile dansı büyüledi

İzmir’in tarihi kaçak kazılardan çıktı Haber

İzmir’in tarihi kaçak kazılardan çıktı

TENZİLE AŞÇI  Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İzmir’deki arkeolojik sit alanına bir yenisini daha ekledi. Resmî Gazete’de yer alan bilgiye göre; Kiraz ilçesi Çömlekçi Mahallesi Gözlübaba mevkiinde özel mülkiyete kayıtlı tarla vasıflı taşınmazda yapılan kaçak kazıda, M.Ö. 4-5. Yüzyıllara ait olduğu tespit edilen Geç Roman dönemine ait kalıntılar bulunuldu. Tarihi kalıntıların bulunmasının ardından parsellerin bir kısmının 1. derece arkeolojik sit alanı, bir kısmı da 3. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi. Müdürlük tarafından kaçak kazı hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. Alınan karar kapsamında bölgede çıkan Roma dönemine ait taban mozaiği ve etrafında bulunan mimari parçalar dikkate alınarak bölgede daha ayrıntılı çalışma başlatılmasına karar verildi. BİR KALINTI DA ÇEŞME’DE İzmir’de kaçak kazılardan tarihin çıktığı başka bir alan ise tatil cenneti Çeşme oldu. İlçenin Ildırı Mahallesi Banyoz mevkiinde İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planında “Doğal Sit Alanı” sınırı içerisinde ve “Tarım Arazisi” ve “Orman Alanı” kullanımında kalan bölgede Maliye Hazinesi’ne ait taşınmazlarda yapılan kaçak kazıda Helenistik Dönem’e ait sanduka tipi mezarlar ile yapı kalıntıları, seramik ve çatı kiremit parçalarının bulunduğu belirtildi.  Yapılan incelemeler doğrultusunda bölgede mezarların ve yoğun kalıntıların olduğu bölgede 1. Derece arkeolojik sit alanı ilan edilirken diğer alanlar ise 3. Derece Arkeolojik Sit alanı ilan edildi. İMARA KAPATILDI Verilen kararlarla birlikte kalıntıların tespit edildiği bölgeler, yapılaşmaya ve imara kapatılmış oldu.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.