TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#jimnastik

jimnastik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, jimnastik haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Jimnastik sporunun dünyaca tanınan ismi Ferhat Arıcan kimdir? Haber

Jimnastik sporunun dünyaca tanınan ismi Ferhat Arıcan kimdir?

Çocuk yaşta başladığı jimnastik sporunda dünya çapında başarı elde eden Ferhat Arıcan kimdir? Jimnastiğe olan yeteneği ve disiplinli çalışma temposu ile kariyerinde birçok önemli başarıya imza atan ve ilkleri gerçekleştiren Ferhat Arıcan hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik. Ferhat Arıcan kimdir? Ferhat Arıcan, 28 Temmuz 1993 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. 10 yaşındayken jimnastik sporu yapmaya başlayan Arıcan, bu spor dalına ilkokulda beden eğitimi öğretmeninin teşvikiyle adım attı. 2010 Gençlik Olimpiyatları'nda Singapur'da, atlama masasında Moğol rakibi Ganbatyn Erdenebold'u geçerek gümüş madalya kazandı. 2013 Akdeniz Oyunları'nda Mersin'de paralel bara çıkarak bronz madalyanın sahibi oldu. Ferhat Arıcan 2008'de paralel aleti, 2013'te atlama masasında ve 2014'te Çin'de düzenlenen 45. Artistik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda gerçekleştirdiği 3 hareketi kendi adına tescil ettirdi. Bu başarı, dünya jimnastik literatüründe kendi adına tescilli 3 hareketi olan ilk sporcu olma unvanını kazandırdı. 2014 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Rio 2016 Olimpiyatları için desteklediği 16 "altın" çocuk arasında Arıcan'ı da belirledi. 2016 Yaz Olimpiyatları kota müsabakalarında yer alan Ferhat Arıcan, toplam 86,131 puanla 11. sırada yer alarak Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı. Aleko Mulos'tan sonra Türkiye adına Olimpiyatlar'da mücadele eden ikinci erkek jimnastikçi oldu. 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları'nda ise paralel bar dalında Alman sporcu Lukas Dauser'in ardında kalarak bronz madalya kazandı ve Türkiye adına artistik jimnastikte madalya kazanan ilk sporcu unvanını elde etti. 2019 yılında Göztepe'ye transfer olan Ferhat Arıcan, Cezayir'in Vahran kentinde düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları'nda paralel bar kategorisinde altın, kulplu beygirde bronz madalya kazandı. Artistik jimnastik erkek millî takımıyla birlikte, Türkiye'ye tarihindeki ilk altın madalyayı kazandırdı. Antalya'da düzenlenen 10. Avrupa Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda Arıcan; Adem Asil, Ahmet Önder, Mehmet Ayberk Koşak, Kerem Şener ve Hasan Bulut'tan oluşan Artistik Jimnastik Erkek Milli Takımı ile takım finallerinde gümüş madalya kazandı. Ayrıca paralel bar finalinde 14.933 puanla gümüş madalya elde etti. Ferhat Arıcan hangi takımlı? Ferhat Arıcan, Göztepe bünyesinde spor yaşamını sürdürmektedir. Ferhat Arıcan Instagram hesabının adı ne? Ferhat Arıcan, “ferhataricann” kullanıcı adı ile Instagram hesabını kullanıyor.

Uzmanı açıkladı: Yetişkinler de jimnastik yapabilir Haber

Uzmanı açıkladı: Yetişkinler de jimnastik yapabilir

Gymnastics Plus’ın kurucusu Mukaddes Ekim, Jimnastiğe başlamak için en uygun zamanın çocukluk çağı olduğunu, Ancak bu, yetişkinlerin jimnastik yapamayacağı anlamına gelmediğini söyleyerek, Jimnastiğe her yaşta başlanabileceğini söyledi. Sloganlarının ‘jimnastiğe başlamak için hiçbir zaman geç değil’ olduğunu vurgulayan Ekim, herkes için uygun bir seçenek olan yetişkin jimnastiğinin bedensel ve zihinsel sağlığı desteklemek için harika bir yol olduğunun altını çizdi. Profesyonel jimnastik kulübü Gymnastics Plus’ın kurucusu Mukaddes Ekim, “Jimnastiğe yalnızca çocukken başlanabileceği, yaygın bir yanlış inançtır. Her yaştan bireyin jimnastiğe başlayabilir. Yetişkinler de jimnastik yapabilir ve bu alanda gelişim gösterebilir. Yetişkin jimnastiği global olarak yeni bir branş, biz bu konsepti 2 yıldır Türkiye’de yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Sloganımız, “jimnastiğe başlamak için hiçbir zaman geç değil.” Herkes için uygun bir seçenek olan yetişkin jimnastiği, bedensel ve zihinsel sağlığı desteklemek için harika bir yol” dedi. “Esnekliği artırıyor, enerji seviyesini yükseltiyor” Gymnastics Plus Baş Antrenörü Yassin Boulayoun, yetişkin jimnastiğinin faydalarını anlatarak, “Bu aktivite, esneklik, denge, güç ve koordinasyonun geliştirilmesine yardımcı olur. Temel jimnastik hareketleri esnekliğini artırır, kasları güçlendirir. Aynı zamanda stres atmaya ve enerji seviyesini yükseltmeye faydalıdır. Yetişkin öğrencilerimizin birçoğu, jimnastiğin çok eğlenceli ve aktif bir spor deneyimi olduğunu ifade ediyor. Sınıflarımızda her seviyeden yetişkin var. Herkese kendi hızında ilerleyebilecekleri bir ortam sunuyoruz. Ayrıca yoga, fitness, dans branşlarıyla ilgilenenler de jimnastiğe başlayarak ilgilendikleri sporu daha da ileriye taşıyabiliyorlar” şeklinde konuştu. “En çok kimler ilgi gösteriyor” Mukaddes Ekim, “Yetişkin jimnastik gruplarımızda aktif spor yapan birçok öğrencimiz var. Sportif hedeflerine yaklaşmak için jimnastiği tercih ediyorlar. Bedensel hareket kabiliyetini daha ileriye taşımak için gelen birçok dansçı öğrencimiz var. Aktif spor yapmıyor olsa da çocukluk hayali jimnastik olan, ancak buna fırsat bulamamış yetişkin öğrencilerimiz de var. Bizimle birlikte jimnastiğe başlayıp 30 yaşında salto yapabilenlerle bile karşılaşıyoruz. Çocuğu temel eğitim gruplarımızda eğitim alan bazı anne babalar da onunla birlikte çember yapabilmek için yetişkin jimnastiğine başlıyorlar. Sıradan spor salonlarında sıradan aletlerle çalışmaktan sıkılmış ve yorulmuş olanlar da yetişkin jimnastik sınıflarımızda keyifle eğitim alıyorlar” diye konuştu. Bu haber de ilginizi çekebilir: 59 sene sonra okudukları okulda buluştular

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.