TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

TCG Anadolu ziyaretçi sayısı ile dikkat çekti Haber

TCG Anadolu ziyaretçi sayısı ile dikkat çekti

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla, Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük savaş gemisi, yerli ve milli üretim TCG Anadolu'yu uğurladı. Geminin İstanbul'un ardından İzmir'de ziyarete açıldığını hatırlatan Köşger, "149 bin 865 vatandaşımızın ziyaret ederek yoğun ilgi gösterdiği iftihar ve gurur abidemiz TCG Anadolu, planlı bir tatbikata katılmak üzere İzmir'den ayrıldı. Pruvası neta, dümeni viya, rüzgarı kolayına olsun." ifadelerini kullandı. TCG Anadolu 3 Mayıs'ta Alsancak Limanı'na demirlemiş, dün de römorkörler ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botların eşliğinde planlı bir tatbikata katılmak üzere limandan hareket etmişti. İÇERİSİNDE NELER VAR? Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde inşa edilen TCG Anadolu, 230 metre uzunluk, 32 metre genişlik ve 9 bin 200 metrekare büyüklüğe sahip. Uçuş güvertesinin yer aldığı gemiye aynı anda 6 helikopter iniş ve kalkış yaparken SİHA'lar da konuşlanabiliyor. 1200 askeri personelin bulunduğu TCG Anadolu'da, 30 yataklı hastane ve 2 ameliyathane yer alıyor. TCG Anadolu, amfibi harekat ve hava harekatı başta olmak üzere insani yardım ve kontrol gemisi görevlerinde de kullanılabilecek. 27 bin 500 ton deplasmanı ile Türk donanmasının en büyük savaş gemisi olma özelliğine sahip gemide 11 güverte, 6 stoplu uçuş platformu, hangar, hafif ve ağır güvertelerine 4 mekanize çıkarma gemisi konuşlanabilecek havuz bulunuyor. Askeri gemi, ağır ve hafif araç güvertelerinde 13 tank, 27 zırhlı amfibi hücum aracı (ZAHA), 6 zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), 15 römork ve 33 muhtelif araç taşıyabilme özelliğine sahip. TCG Anadolu, yakıt ikmali yapmaksızın Türkiye'den Japonya ya da Avustralya'ya intikal edebiliyor. AA

İzmirli kadın derneklerinden Vali Köşger’e ziyaret Haber

İzmirli kadın derneklerinden Vali Köşger’e ziyaret

İzmir’de bünyesinde 90’a yakın kadın derneğini barındıran İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’ne (İKKB) üye derneklerin temsilcileri, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret ederek projelerine destek istedi. Sivil Toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerini makamında kabul eden Vali Köşger, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi. STK temsilcileriyle tek tek tanışarak bir süre sohbet eden Vali Köşger, yapılan çalışmalar konusunda bilgi aldı. STK’LARA KAPIMIZ AÇIK, DESTEĞİMİZ SONSUZ Birlik ve beraberliğin sağlanmasında STK’lara çok büyük görevler düştüğünü ifade eden Vali Yavuz Selim Köşger, her zaman sivil toplum kuruluşlarına proje ve etkinlik bazında destek olduklarını söyledi. Sivil Toplum Kuruluşları’nın bir ülkenin demokratik gelişiminde çok önemli rol oynadığını kaydeden Vali Köşger,” Halkımıza gönülden destek veren, devletle elele çalışan sivil toplum kuruluşlarının başımızın üzerinde yeri var. Her zaman kapımız açık, desteğimiz sonsuzdur”dedi. DİL YARASI PROJESİNE DESTEK Ziyarette İzmir’de yürüttükleri çalışmalar ve projeler konusunda Vali Yavuz Selim Köşger’e bilgi veren İKKB Dönem Sözcüsü Gülsen Özkan da bünyelerinde bulunan derneklerle birlikte bu dönem arka sokaklarda yaşayan kadın ve çocuklara hizmet verdiklerini söyledi. Özkan, “Onlara sağlık, hukuk, istihdam ve eğitim konularında destek oluyoruz. Şefkat elimizi uzatıyoruz, kucaklaşıyoruz” dedi.   Birlik olarak halk ve devlet yararına yaptıkları projelere onay verilmesini de isteyen Özkan, şiddeti önleyen ve tetikleyen dilin kullanıldığı 5 ayrı bölümden oluşan “Dil Yarası” adlı tiyatro gösterisine yönelik hazırladıkları projeyi Vali Köşger’e sundu.   Ziyarette, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Ege Bölge Temsilcisi Engin Demir, Türk Kadınlar Birliği İzmir Şube Başkanı Sevtap Şirin, Karadenizli Kadınlar Derneği Başkanı Lütfiye Ceviz, İzmir İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Belkıs Üner, Kalpten Kalbe Derneği Başkanı Dilek Yaltı, Dernek üyeleri Fulya Peynirci ve Güler Bilgen hazır bulundu.  

Vali Köşger’den adres kaydı çağrısı Haber

Vali Köşger’den adres kaydı çağrısı

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından yaralar sarılmaya devam ederken afetin, depremzedelerin hayatındaki artçıları devam ediyor. Doğrudan 13,5 milyon vatandaşın etkilendiği depremde milyonlarca vatandaş evsiz kalırken birçoğu farklı illere göç etmek zorunda kalmıştı. Depremin hemen ardından merkezi idare depremzede iller ile diğer illeri eşleştirirken İzmir’in sorumlu olduğu kent ise Kahramanmaraş olmuştu. Depremin hemen ardından İzmir’e yaklaşık 40 bin depremzede gelirken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İLKSES’e yaptığı açıklamada son duruma ilişkin bilgi verirken konteynır kent tartışmalarına da kısaca değindi. Köşger ayrıca, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek genel seçimde İzmir’de oy kullanacak depremzedelere de çağrıda bulundu. KONTEYNIR KENTE YERLEŞTİRİLECEKLER Kentte misafir edilen depremzede raporuna ilişkin bilgi veren Vali Köşger, konteynır kenti işaret etti ve “Bugün itibariyle illimize 69 bin 540 depremzede var. Bunların yaklaşık 7 binin biz kamu misafirhanelerinde ya da otellerde misafir ediyoruz. Geri kanaların bir kısmı eş dost yanına ya da kendi imkanlarıyla yerleşmiş olanlar, Turizm sezonu yaklaştığı için otellere yerleşen depremzedeler çıkarılacaklar. Çünkü oteller ize turizm sezonuna izin vermişlerdi. Kamu misafirhaneleri de son limitine kadar kullanıldı. Bu nedenle bazı depremzedelerimizi konteynır kentte misafir edeceğiz. Biz boş konteynırlarımızı deprem bölgesine gönderdik konteynır kent için hayırseverler 200 tane konteyner yapıyorlar. Konteynır kenttekiler tahliye edildikten sonra oraya afet bölgesinden gelen depremzedelerin yerleştireceğiz. Konteynır kentin mevcut kapasitesi 600 kişi. 200 konteynır ilave edeceğiz. Konteynır kentte toplada bini aşkın depremzedeyi misafir edip konutları yapılıncaya kadar barındıracağız” dedi. BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZ SAHADALAR 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçime ilişkin de açıklama yapan Köşer, İzmir’e gelen depremzedeler için dört koldan seçim çalışması başlattıklarını söyledi. Köşer, depremzedelere çağrıda bulundu ve “Depremzedelerin seçimlerde oy kullanmalarını teminen bütün arkadaşlarımız sahadalar. Birinci adres kayıtlarını buraya almaları yönünde çalışa yürütüyoruz. Ayın 16 ‘sına kadar birinci adreslerini buraya taşımaları lazım depremzedelerin. Bu işlem e-devlet üzerinden, ilçe nüfus müdürlüklerinden yapılabilir. Yoğun olan ilçelerde muhtarlıklarda da önlem alıyoruz ve muhtarlıklar nezdinde birer memur görevlendireceğiz ve gelen depremzede adresini buraya aldırmak için oradan e-devlet üzerinden işlem yapabilecekler. Depremzedeler konusunda ilimize yerleşen vatandaşlarımızın almaları gereken hakları, yapılması gereken hakları, çocukların okula gitmesini, sınava hazırlanan çocukların dershanelerini hepsini hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Soyer’den Köşger’e ‘SMS’ çağrısı Haber

Soyer’den Köşger’e ‘SMS’ çağrısı

Türkiye’yi ve dünyayı derinden sarsan deprem felaketlerinin ardından bir yandan enkaz çalışmaları diğer yandan da depremzedelerin yaşam mücadelesi devam ediyor. Depremin ardından tüm ülke depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olurken geçtiğimiz günlerde 8 kanalın ortak yayınıyla AFAD ve Kızılay için bağış kampanyası düzenlenmişti. Yaklaşık 115 milyar liranın toplandığı kampanyanın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim depreminden sonra hayata geçirdiği ve Maraş ile Hatay depremlerinin ardından daha geniş bir formatla yeniden faaliyete sokulan Bir Kira Bir Yuva Kampanyası için bağış yayını yapacak. Kampanya hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, SMS izni için İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e çağrıda bulundu. “DEVLETTEN DEVLETE DEĞİL MİLLETEN MİLLETE” Büyükşehir’in kampanyada sadece aracı olduğunu belirten Soyer, kampanyaya çadır ve konteynır opsiyonlarının da eklendiğini belirtti ve “Devletten devlete değil milletten millete bir dayanışma kampanyası örgütlüyoruz. O yüzden büyük rakamların havada uçuştuğu bir gece olmayacak. Bu memleketin vicdan sahibi insanlarıyla el ele vererek büyük felaketin yaralarını birlikte saracağız. Kimseyle yarışma gibi bir gayemiz yok. Bir Kira Bir Yuva dediğimiz bir kampanyamız var. 30 Ekim depreminden sonra başlattığımız bir kampanya. Aynı kampanyayı tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Başlattık. Şu an itibariyle 20 milyonun üzerinde kaynak yaratıldı ve 2 binin üzerinde depremzedeye nakit bağış yapıldı. Biz burada bağışçıyla depremzedeyi buluşturuyoruz. Sadece aracı oluyoruz. Çağrı merkezimiz var. Bağışçı arıyor ne kadar bağış yapmak istediğini söylüyor. Merkezde ayrıca depremzedelerden yapılan başvurular var. Başvurularla bağışları buluşturuyoruz. Milletten millete dediğim şu. İnsanların çok ihtiyacı var buna. Ayrıca çadır ve konteynır kampanyasını da ekledik buna. 1 metre konteynır için bin lira, 1 metre çadır için 100 lira olarak Bir Kira Bir Yuva kampanyasına ekledik” dedi. “BUGÜN BANA YARIN SANA” Yardımların sürekliliğinin gerekliliğine vurgu yapan Soyer, “Biz alanda muazzam bir koordinasyonsuzluk gördük. Ondan sonra nasıl bir koordinasyon yapıp bu sahipsizliği ortadan kaldırırız diye düşündük. İzmir’de STK’larla üç büyük toplantı yaptık. Oraya gidecek yardımları tek elden yapalım dedim. İyi koordine etmezseniz hem yokluğu hem dağınıklığı yaşıyorsunuz. Biz bunu koordine ettik. Bu yardımlar sadece acıların taze olduğu bu dönemle sınırlı kalmamalı. Bizim bu dayanışma ilişkisini ileriye taşıyacak çözümler üretmemiz lazım. Bugün bana yarın sana. Barınma ihtiyacı Büyükşehir’in İzmir’de iyi çözdüğü bir mesele ve oraya taşımalıyız dedik. Biz hala çadır meselesini çözememiş durumdayız. Çadır inanılmaz büyük bir talep ve inanılmaz büyük bir çözümsüzlükle karşı karşıya. Yapılacak kampanyayla çadır konusunda da bağış toplayacağız” diye konuştu. “RAKAMLAR UÇUŞMAYACAK SAAT SIFIRLANACAK” SMS için İzmir Valiliğine izin çağrısında da bulunan Soyer, “Arkadaşlarım SMS izni için uğraşıyor. Ancak Valilikten hala izin alamadık. İnsanlarımız SMS’le 50 lirayla da insanların katkısını almamız mümkün olacak. Buna çok ihtiyacımız var. Bütün kurumsal kapasitemizi bu kampanyanın düzgün yürümesi için seferber ediyoruz. Bizde rakamlar uçuşmayacak. Bizde bir saat olacak. 29 bin küsur depremzede mi var. Biz bütün akşam boyunca o sayıyı sıfırlamaya çalışacağız. Her bir bağışçımız oradaki bir aileye dokunmuş olacak yükselen rakamlar üzerinden değil eksilen aile ihtiyaçları üzerinden bir kampanya yürütmüş olacağız. Orada da SMS’lere ihtiyacımız var. SMS’ler birikiyor ve bir aileye dokunuyor. Dayanışmadır bu. Bizim şu an ihtiyacımız olan tek şey dayanışma. Bizi kurtaracak ve depremzedenin acılarını azaltacak olan dayanışmadır” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

İzmir'de 8 okulun tahliyesi başladı Haber

İzmir'de 8 okulun tahliyesi başladı

Türkiye, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük deprem ve dün Hatay merkezli iki depremin ardından yaraları sarmaya çalışıyor. Yıkıcı depremlerin ardından yüksek derecede deprem riski altındaki İzmir'de de eğitim kurumlarına yönelik önlemler uygulamaya konuldu. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte depremsellik testlerinin ardından risk altındaki 8 okulun tedbiren tahliye edilmesine karar verildiğini, sosyal medyadan açıkladı. Açıklamaya göre, “26 derslik ve 797 öğrenci kapasiteli Aliağa Şehit Oğuz Özgür Anadolu Lisesi’nin Şehit Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne, 6 derslik 110 öğrenci kapasiteli Aliağa Hasbi Şengül İlkokulu’nun (A Blok) Hasbi Şengül İlkokulu’na (B Blok), 9 derslik 336 öğrenci kapasiteli Çiğli Sasalı İlkokul/Ortaokulu’nun Kaklıç İlkokulu/Ortaokulu’na, 13 derslik 309 öğrenci kapasiteli Foça Reha Necla Midilli Ortaokulu’nun Reha Necla Midilli İlkokulu’na, 17 derslik 470 öğrenci kapasiteli Kemalpaşa Armutlu Ortaokulu’nun Veli Üzümcü İlkokulu ve Armutlu İlkokulu’na” taşınacağını, “10 derslik 150 öğrencili Kemalpaşa Halilbeyli Hatice Ali Katrancı İlkokulu’nun Aliya İzzetbegoviç Ortaokulu’na, 10 derslik 833 öğrencili Kemalpaşa Faruk Ergüden Mesleki Eğitim Merkezi’nin İbrahim Polat - Ege Seramik Meslek Lisesi ve Teknik Anadolu Lisesi’ne taşındığı ve 8 derslik 22 öğrenci kapasiteli Esrar Koman Sümen Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun (1-2 Kademe) Urla Ayşe Hafsa Sultan Özel Eğitim Anaokulu’na” taşınacağı belirtildi. Tahliyeler başladı Öte yandan yayımlanan kararın ardından İzmir'de deprem riski taşıyan okulların bugün itibarı ile tahliyelerinin başladığı öğrenildi. Kemalpaşa ilçesinde bulunan Armutlu Ortaokulu boşaltılırken, okuldaki eğitim ve öğretimin Veli Üzümcü İlkokulu ve Armutlu İlkokulu’nda süreceği bildirildi. İzmir depremi sonrası okulların durumu İzmir’de 2020 yılında yaşanan deprem öncesi Milli Eğitim Bakanlığının merkezden yürüttüğü depremsel incelemeler sonucunda 83 okul yıkım çerçevesine alındı. Akabinde 83 okul tahliye edilerek yapım ihale işleri hemen başlatıldı. Deprem sonrasında 30 okulda hasar kaydı tespit edildi. Bu okullarda da gerekli incelemeler yapılarak tahliye işlemleri gerçekleştirildi. Ayrıca 15 okulda daha üniversitelerce yapılan incelemeler sonucunda yıkım kararı alındı. Yıkım çerçevesindeki toplam 128 okuldan 36 okulun yapımı tamamlanarak eğitim öğretime kazandırıldı. 47 okulun yapımı ise devam ediyor. Geriye kalan 45 okuldan 20 okulun projelendirme işlemleri tamamlanırken, ihale süreçlerine başlandı. Kalan 25 okulun proje çalışmaları ise sürüyor. Yıkılıp yeniden yapılacaklar haricinde de 64 okul 2017-2022 yılları arasında eğitime kazandırıldı. Yine yık-yap muhteviyatı haricinde 15 okulun yapımına devam ediliyor. 7 okulu projelendirme işlemleri de tamamlanmak üzere. Güçlendirme çerçevesinde ise 15 okulun güçlendirme işlemleri tamamlandı. 29 okulun güçlendirme inşaatları ise devam ediyor. Hayırsever vatandaşların katkıları ile yapılan 2 okul ile beraber İzmir’de 64 okulun yapımı sürüyor. İHA

Deprem göçü başladı Haber

Deprem göçü başladı

NURETTİN BAKİ-ÖZEL HABER Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler sonrası bölge halkı göç etmeye başladı. Depremin büyük bir bölgeyi etkilemesi ve yıkımın ağır olması nedeniyle deprem illerinde yeniden inşa sürecinin uzun süreceği öngörülüyor. Bölgede depremden sağ kurtulan ancak evleri kullanılacak durumda olmayan depremzedeler, barınma ihtiyaçlarını uzun süre karşılamayacakları için bölgeden ayrılmanın yollarını arıyor. Henüz resmî bir tahliye çalışması başlatılmamış olsa da depremzedelerin kendi imkânları ile şehirleri terk etmeye başlamasının büyük bir iç göçün öncüsü olacağı görülüyor. Resmî rakamlara yansıması zaman alacak bu göç dalgasının sonuçlarının önümüzdeki süreçte görülmesi bekleniyor. DEPREMZEDE MÜLTECİLERE DE GÖÇ İZNİ ÇIKTI Göç İdaresi Başkanlığı’ndan depremzede mültecilere geçiş izni verildi. Göç İdaresi Başkanlığı, mültecilere İstanbul hariç olmak üzere gittikleri kentlerde, il göç idaresi müdürlüklerince kendilerine 90 gün süreli yol izin belgesi düzenlenmesi hakkında genelge yayımladı. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı, yayımladığı ‘Deprem Mağduru Yabancıların Yol İzni Talepleri Hakkında’ konulu genelgeyle, kent dışına çıkmak isteyen mültecilere yol izin belgesine gerek olmadan çıkış izni verdiğini duyurdu. İZMİR VALİLİĞİ DUYURMUŞTU İzmir Valiliği, Kahramanmaraş’ın merkez üssü olduğu ve bölgedeki birçok ili etkilediği şiddetli depremlerin ardından evleri yıkılan depremzedeler için barınma çözümleri üretilmeye başlandığını duyurdu. Tüm Türkiye’yi üzüntüye boğan deprem sonrası evsiz kalan bölge halkının belirlenen illerde misafir edileceği belirtilen açıklamada, 2020 yılında deprem yaşayan ve sürece dair acı bir tecrübe atlatan İzmir’in konuğunun Gaziantepli depremzedelerin olacağı aktarıldı. Açıklamada, “İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 06.02.2023 tarihli emriyle 10 ilimizde meydana gelen deprem afeti nedeniyle afet bölgesinde bulunan ve tahliye talebinde bulunan vatandaşlarımızın afet bölgesinden tahliye edilmesine karar verildi. Bu kapsamda Gaziantep’teki deprem kriz merkezince İzmir’e yönlendirilecek olan vatandaşlar için kentte 4 bin kişilik kapasiteyle konaklama imkânı oluşturuldu. İzmir’deki kamu kurumlarının misafirhanelerinde, çeşitli otellerde ve konteyner kentte Gaziantep’ten kente gelen depremzedeler misafir edilecek” ifadelerine yer verdi. Asrın en büyük felaketlerinden biri olarak nitelendirilen deprem sonrası İzmir’de birlik ve beraberlik içinde hızlıca yol alındığının altını çizen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Gaziantep Deprem Kriz Merkezi ile koordine halinde 4 bin depremzede vatandaşımızı ilk etapta İzmir’de misafir etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda devletimizin imkânlarını seferber ettik” dedi. ‘MİSAFİRİMOL’ KAMPANYASI Sosyal medya platformlarında depremzedeleri ağırlayabileceklerini belirten birçok kişi evlerini açtı. Türkiye’nin dört bir yanından ev ve konaklama işletmesi sahipleri, depremzedelerin konaklaması için konutlarını tahsis etmeye gönüllü olduklarını bildirdi. Depremin ardından evini kaybetmiş vatandaşlar ile evinde misafir edecek ya da boş durumda olan evini kullanıma açmak isteyen vatandaşları buluşturmak için yapılan bir dayanışma kampanyası başlatıldı. MisafirimOl Kampanyası ile deprem bölgelerinden ailelerin kayıt yapılarak misafir edilmesi için bir sistem kuruldu. http://misafirimol.trair.com.tr sitesi üzerinden Türkiye genelinden kontenjanları ve iletişim bilgileriyle beraber eşleştirilme yapılıyor. Kampanyaların yanı sıra ev sahipleri tarafından oluşturulan bireysel ilanlar da sosyal medyadan paylaşılmaya devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.