TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#izmir miting

izmir miting haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, izmir miting haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İki mitinge ev sahipliği yapacak… İzmir’de ‘tarihi’ hafta sonu Haber

İki mitinge ev sahipliği yapacak… İzmir’de ‘tarihi’ hafta sonu

TENZİLE AŞÇI Türkiye “yüzyılın seçimi” olarak adlandırılan 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve28. Dönem Milletvekilliği seçimi için geri sayarken İzmir, bu hafta sonu 2 önemli mitinge ev sahipliği yapacak. Kamuoyunda Cumhurbaşkanlığı seçimi için en güçlü iki aday olarak görülen mevcut Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, birer gün arayla İzmir’de miting düzenleyecek. 29 NİSAN’DA ERDOĞAN GELECEK İzmir ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı misafir edecek. Erdoğan, İzmir ziyareti kapsamında mitingin yanı sıra bazı açılışları da gerçekleştirecek. 17 Şubat tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan ancak 6 Şubat deprem felaketi nedeniyle ertelenen İktisat Kongre açılışını yapacak olan Erdoğan, İzmir programı kapsamında ayrıca açılışı daha önce birçok kez ertelenen Bayraklı Şehir Hastanesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilerek “kültür kompleksi” haline getirilen tarihi Tekel Fabrikası'nın açılışını gerçekleştirecek. Erdoğan’ın 29 Nisan Cumartesi saat 15.00’te Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek programda, birçok açılışı aynı anda yapacağı ifade edilirken Şehir Hastanesi’ne canlı bağlantı yapılacağı belirtildi. Erdoğan’ın miting sonrasında ise Konak’ta bulunan İktisat Kongresi Binası’na geçeceği öğrenildi. 30 NİSAN’DA KILIÇDAROĞLU GELECEK İzmir, Erdoğan’ın ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu misafir edecek. 30 Nisan Pazar günü Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirecek mitingde Kılıçdaroğlu’na 6’lı masanın diğer liderleri olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Bakanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saat Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu eşlik edecek. Mitinge ayrıca, daha önce Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı aday adayları arasında ismi geçen ancak daha sonra Cumhurbaşkanı yardımcıları olmalarına karar verilen Ankara Büyükşehir Belediye Bakanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da gelerek Kılıçdaroğlu’na destek verecek. Pazar günü gerçekleştirilecek mitingde rekor katılım için CHP İzmir İl Başkanlığı’nın çalışmaları tam gaz devam ederken Kılıçdaroğlu’nun mevcut programında sadece mitingin olduğu ancak net programının ve başka programlara katılıp katılmayacağının henüz netleşmediği ifade edildi.

Bilal Saygılı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingine çağrı Haber

Bilal Saygılı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingine çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’de Gündoğdu Meydanı’nda vatandaşlara seslenecek. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da, gerçekleşecek mitinge vatandaşları davet etti, videolu çağrıda bulundu. Saygılı, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve tüm AK Parti hükümetlerinin yıllardır İzmir’e özel katkı ve hizmetler sağladığını söyledi. Saygılı, “Cumhurbaşkanımız İzmir’in en temel sorununa dahi, yerel idarenin işidir demeden elini uzatmış, bu şehrin önünü çok kez açmıştır. Keza bakanlarımız, vekillerimiz de öyle. Yine, büyük açılışlar yapacak, müjdeler verecek. Gündoğdu Meydanı ‘Cumhuriyet’ diyecek, devletin bekası diyecek. Gerçek bir hizmet adamını milletin adamını ağırlayacak. Kendisi, Türkiye’nin dört yanına olduğu gibi, İzmir’e de hiç eli boş gelmedi. Yine öyle olacak. Nasıl 14 Mayıs sandığı eğriyle doğruyu ortaya koyacaksa, mitingimiz de İzmir için hayırlısı ile şerrin ne olduğunu ortaya koyacak. Bu buluşmanın tarihi ve kritik bir önemi olduğunu düşünüyoruz" dedi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, şöyle devam etti: "İzmirlinin genlerinde zaten vatanseverlik vardır; İzmir devletini, bayrağını sever; İzmir Atatürk’ün izindedir. Bugün değil, hep böyleydi. İzmir halkı bu değerlerini siyasetine alet edenlerin, algısını yönetmeye çalışanların da farkındadır. Milletimiz sapla samanı ayırt eder. Çalışanla çalışmayanı, yalancıyla doğrucuyu, bölücüyle birleştireni, ayırt eder. İzmirliler zillet ittifakının pazarlıklarının farkındadır. Derin bir çatlak almanın çok ötesine geçmiştir, darmadağın olmuştur. Bu ittifak artık, teröristle birlikte sandığa giden, teröristten medet uman bir ittifaktır. İttifakında PKK destekçileri vardır. Sonra, İzmir'in dağlarında çiçekler açar, diyorlar. Bölücüyle iş ve saf tutanların yapacağı tek şey, İzmir’in dağlarına terör tohumları ekmek olur. İzmir’in sokaklarını, meydanlarını, dağlarını bu kirli pazarlıkçılara teslim etmeyeceğiz. O gün, vatanını, bayrağını seven, 'istikrar' diyen İzmir halkı kenetlenecek. İnanıyorum ki o gün meydan, icraat siyasetine evet, taş üstüne taş koymamışlara hayır diyenlerle, huzura evet, teröre hayır diyenlerle dolacak. O gün, tüm hemşerilerimizi hep bir ağızdan doğrusu AK Parti demeye bekliyoruz" dedi. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.