TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#izmir ilkses

izmir ilkses haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, izmir ilkses haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İzmir'de feribot deniz ortasında kaldı! Haber

İzmir'de feribot deniz ortasında kaldı!

ŞÜKRAN ŞEYMANUR ARSLAN İzmir'de Bostanlı-Üçkuyular seferi yapan arabalı feribot, denizin ortasında kaldı. Yolcular, kısa süre içerisinde tahliye edildi. İZDENİZ A.Ş. konuyla ilgili açıklama yaptı.  İZDENİZ'E ait Bostanlı - Üçkuyular seferi yapan Fetih Sekin isimli arabalı vapur, iskeleden ayrıldıktan kısa bir süre sonra karaya oturdu. Olay öğlen saatlerinde Bostanlı - Üçkuyular Feribot İskelesi arasına meydana geldi. Fethi Sekin isimli arabalıvapur kalkışından kısa bir süre sonra, bölgede bulunan diğer küçük teknelere çarpmamak için manevra yaptığı esnada, rüzgarın da etkisiyle rotadan çıkarak karaya oturdu. İZDENİZ A.Ş.'den yapılan açıklamada gemi kendi imkanlarıyla oturuğu yerden kurtularak rıhtıma yanaştığı bildirildi. Öte yandan, yaşanan olayda can kaybı yaşanmadığı ediniilen bilgiler arasında. İZDENİZ'DEN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA Olayın ardından İZDENİZ'den yapılan açıklama ise şu şekilde; "Sayın Yolcularımız. 8 Haziran 2023 Saat: 11:10 civarında Bostanlı iskelesinde yolcu ve araç tahliyesini tamamlayıp, shifting ( yer değiştirme) için boş olarak yanaştığı nhtımdan hareket eden Fethi Sekin' isimli Arabali Vapur manevra sahasında bulunan çok sayıda küçük tekne ile çatışma yaşamamak amacıyla manevra yaptığı sırada şiddetli rüzgara (W) tabi kalmış ve yanaşma rıhtımının yaklaşık 400 metre açığındaki sığ bölgede monevra hâkimiyetini kaybetmiştir. Şiddetli rüzgâr nedeniyle bulunduğu konumdan daha kötü bir duruma düşmemesi için İZDENİZ filosunda yer alan tekneden gemiye halat verilmiş ve gemi kendi imkânlan ile kurtarma çalışmalarına başlamıştır. Kısa sürede kendi imkânları ile bulunduğu pozisyondan ayrılan gemi kendi makine gücü ile rihtima yanaşmıştır. Olay sırasında herhangi bir can kaybı, yaralanma veya çevre kirliliği oluşmamış olup, düzenli sefer programında da herhangi bir aksaklık yaşanmamıştır. Gerek gemide gerekse karinasında yapılan ilk kontrollerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamış olup, yetkili klas kuruluşun yapacağı ayrıntılı denetim sonrası gemi düzenli seferlerine devam edecektir. Saygılarımızla."

Tunç Soyer: Güler yüzle el ele yaşayacağız Haber

Tunç Soyer: Güler yüzle el ele yaşayacağız

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen, Alaçatı Ot Festivali başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önemli dünya festivalleri arasında yer alan Alaçatı Ot Festivali'nde vatandaşlar ve esnafla buluştu. Başkan Soyer'e Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ile eşi Nuriş Oran, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen de eşlik etti.   SOYER, DEPREMZEDE STANTLARINI GEZDİ Başkan Soyer, beraberindeki heyetle stantları ziyaret etti. Depremden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Adıyaman, Malatya, Kilis’in bölgesel lezzetlerinden oluşturulan stantlarda vatandaşlarla sohbet eden Başkan Soyer, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.   ''YEPYENİ BİR ÜLKE DOĞACAK'' Ziyaretlerin ardından Duman konseri öncesi alanda bulunan vatandaşlara seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gerçekten İzmir 100 yıl önce kurtuluşun ve kuruluşun şehri olmuş. 100 yıl önce bizim atalarımız olağanüstü zor koşullarda cumhuriyeti hediye etmişler bize. Onlar 1923 kuşağı, 1923 kuşağından sonra çok kuşaklar gelmiş bu topluma. 68 kuşağı, 78 kuşağı... Şimdi 2023 kuşağının zamanı. Şimdi 2023 kuşağı yani sizler yeniden İzmir'i kurtuluşun ve kuruluşun şehri yapacaksınız. Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandıracaksınız. Neşenizi çaldılar, eğlencenizi çaldılar, sizi korkuttular, işsiz bıraktılar. Ama hepsinin sonu geldi. Yepyeni bir ülke doğacak. Hep beraber güler yüzle el ele yaşayacağız” dedi.   ORAN: '' KÜLLERİNDEN DOĞMAYA ALIŞIK BİR MİLLETİZ'' Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise “Bizim umudumuz sizsiniz gençler, bütün çalışmalarımız siz gençler için. İyi ki varsınız. Atatürk'ün çocukları, bizim gençlerimiz ümidimiz sizsiniz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin belki de en büyük felaketini yaşadık ama biz küllerinden doğmaya alışık bir milletiz, hep beraber çok güzeliz ve ayaktayız. Gümbür gümbür gelen bir baharı hep beraber karşılıyoruz. Yeniden doğuş çünkü cumhuriyetin ikinci yüzyılında Atatürk'ün bize emanet ettiği cumhuriyet devrimlerine sahip çıkmak için 14 Mayıs'ta sandığa gidiyoruz. Yeniden doğacağız” dedi. HABER MERKEZİ 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.