TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İZSU Okullarda bu yıl da çocuklarla buluşmaya devam ediyor Haber

İZSU Okullarda bu yıl da çocuklarla buluşmaya devam ediyor

Farklı yaş gruplarından öğrencileri küresel iklim krizi, su tasarrufu ve kuraklıkla mücadele gibi konularda bilinçlendirmeyi hedefleyen ve 2022 yılının aralık ayından bu yana devam eden İZSU Okullarda projesi, yeni eğitim-öğretim yılında da öğrencilerle buluşmaya başladı. DAHA BÜYÜK KİTLELERE ULAŞTIRMAYI HEDEFLİYOR İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün şiddeti gün geçtikçe artan su kriziyle ilgili farkındalık çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında geliştirilen İZSU Okullarda projesi 2023-2024 öğretim yılında da yeniden öğrencilerle buluşuyor. İZSU’nun eğitim bilimcilerin görüşleri doğrultusunda hazırladığı eğitimler, hem su krizine duyarlı bir nesil yetiştirmeyi hem de çocuklar vasıtasıyla ailelerle bağlantı kurarak farkındalık çalışmalarını daha büyük kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Bilgileri kalıcı kılmak ve öğrencilerin ilgisini canlı tutmak için interaktif bir müfredatla hazırlanan eğitim 4-6 ve 7-12 yaş gruplarındaki öğrencileri küresel iklim krizi, su tasarrufu ve kuraklıkla mücadele gibi konularda bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Psikodrama tekniğini merkezine alan eğitim programı, deneyler, soru-cevap ve hikaye tamamlama gibi aktivitelerle de zenginleştirildi. İZSU Okullarda, yenilenen içeriğiyle 2023-2024 eğitim dönemi boyunca İzmirli öğrencilerle buluşmaya devam edecek. Bu haber de ilginizi çekebilir: İZSU'dan Atık su hizmeti ihtiyacına çözüm

İzmirlinin su borcuna yapılandırma müjdesi Haber

İzmirlinin su borcuna yapılandırma müjdesi

KEMAL ÖZKURT İZSU, su ve atık su borçları bulunan abonelerine mevcut borçlarını yapılandırma yapılacağını duyurdu. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların, borca ait son ödeme tarihinin en geç 31 Aralık 2022 olması gerekiyor. SON BAŞVURU TARİHİ 31 MAYIS İZSU Genel Müdürlüğü, kamuya olan borçların yapılandırılması kanunu kapsamında su ve atık su borçlarının yapılandırılması ile ilgili belirlenen tarihleri açıkladı. 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, son ödeme tarihi 31 Aralık 2022 ve öncesi olan tüm mevcut borçların yapılandırılması işlemleri, 18 Nisan 2023 tarihi itibariyle başladı. Borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuruda bulunması gerekiyor. TAKSİT İMKANI MEVCUT 31 Mayıs 2023’e kadar borç yapılandırma başvurusunda bulunan İZSU abonelerinin gecikme cezaları silineceğini bildiren İZSU, yapılandırma kapsamında silinen gecikme cezasından sonra geride kalan borcun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE)  üzerinden daha düşük tutarlı olarak hesaplanacağını ve abonelerin tercihine göre 12, 18, 24, 36 ve 48 eşit taksite bölünebileceği açıklandı.  PEŞİN ÖDEMELERDE FAZİLER SİLİNECEK Yapılandırılan borçlarını peşin olarak ödemeyi tercih eden aboneler için ise, iptal edilen gecikme cezasından sonra, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE)  üzerinden yeni bir hesaplama yapılarak abonenin ödeyeceği borç ortaya çıkacak. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi üzerinden hesaplanan yeni tutarın da yüzde 90’ı silinerek peşin ödeme yapılacak. 31 Aralık 2022 dönemi öncesi su ve atık su borçları için yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların en geç 31 Mayıs 2023 tarihine kadar bağlı bulundukları Abone Hizmet Birimlerine müracaat etmesi gerekiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.