TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İYİ Parti

İYİ Parti haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İYİ Parti haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İYİ Parti’de bir üst düzey yönetici daha istifa etti! Haber

İYİ Parti’de bir üst düzey yönetici daha istifa etti!

 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Taner Demirer şu ifadeleri kullandı: “İYİler ve cesurlar hareketinin yiğit neferleri, Değerli İYİ Partili kardeşlerim, Bildiğiniz üzere partimizde önce Toplumsal Politikalar başkan yardımcısı görevinde bulundum takiben olağan kongremizde GİK üyesi seçildim. Genel Başkanımız tarafından Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak başkanlık divanında görevlendirildim. Hem partimde hem de seçim bölgem Yozgat’ta partim için canla başla çalıştım. İYİ Partide görev yaptığım sürece Anadolu’nun her köşesinden İYİler ve cesurlar hareketinin temiz kalpli, vatansever yiğit neferleri ile tanıştım. Birçok yeni arkadaşlar edindim. Siyaset adına çok şey öğrenmemin yanı sıra önemli tecrübeler de edindim. Genel seçimde Yozgat’ta yapılan ve delegelerimizin %75’inin katıldığı temayül yoklamasında oyların %70’ini alarak açık ara birinci çıkmama rağmen aday yapılmadım ve büyük haksızlığa uğradım ancak delegelerimizin bana bahşettiği bu güvenden ötürü gurur duydum. Takiben Genel Başkanımız Yozgat mitinginde her ne kadar olası kabinenin sağlık bakanı olarak benim elimi kaldırsa da bu süreç maalesef istenildiği gibi sonuçlanmadı. CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel ve kurmayları tarafından yerel seçim öncesi getirilen işbirliği teklifini GİK toplantımızda destekledim ve canla başla işbirliğine eveti savundum, ancak azınlıkta kaldım. Maalesef partimizin çoğu GİK üyeleri tarihi öneme haiz o toplantıda günümüz siyasetinin önemli bir düsturu olan “kazan-kazan” stratejisini göz ardı ettiler. Hür ve müstakil girdiğimiz yerel seçimde aldığımız sonuç hem partimizin yetkili kurullarının hem de teşkilatlarımızın beklentisinin çok altında kaldı. Yerel seçim sonrası Genel Başkanımızın olağanüstü kurultay kararı alması ve kurultayda aday olmayacağını açıklaması kendi takdiri olmakla birlikte ne yazık ki partimiz için önemli bir kırılma noktası olmuştur. Merkez parti olmayı hedefleyen ve 6 yılda önemli başarılara imza atan İYİ Parti hem genel seçimde hem de yerel seçimlerde yapılan stratejik hatalarla hızla irtifa kaybetmekle kalmamış, izlediği politikalar ve söylemleri ile Türk Milletinin beklentisi olan merkez parti olma hedefinden de hızla uzaklaşmıştır. Gelinen bu noktada İYİ Parti üyeliğimi sonlandırıyor ve partideki tüm görevlerimden istifa ediyorum. Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’e bundan sonraki hayatında her şeyin gönlünce olmasını diliyorum. Olağanüstü kurultayda genel başkan adayı olan değerli arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Siz İYİ partili kardeşlerimle birlikte yürümenin getirdiği güzel anıları hiçbir zaman unutmayacağım. Bu süre zarfında birlikte çalıştığım herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun."

AK Parti ve İYİ Parti bayram ziyaretinde buluştu Haber

AK Parti ve İYİ Parti bayram ziyaretinde buluştu

İYİ Parti Genel Merkezi'nde Ramazan Bayramı ziyaretleri başladı. Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar çerçevesinde AK Parti MKYK Üyesi Hasan Sert başkanlığındaki heyet İYİ Parti’yi ziyaret etti. İYİ Parti’de AK Parti heyetini, Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural ve beraberindeki heyet karşıladı. Türkiye’nin zor bir konjonktürden geçtiğini dile getiren AK Parti heyet başkanı Sert, “Bölgelerde çatışma ve siyasi istikrarsızlık çok. Bunların aşılmasını ülkemizden özellikle mazlum ülkeler bekliyor. Bunun yolu da birlik ve beraberlik izinde çalışmamızdır. Türkiye’nin güç ve kuvvetini artırmamız gerekiyor. Bu güç ve kuvvetin artması sadece ekonomik olarak yetmez, stratejik, teknolojik, bilgi birikimi ve entelektüel olarak birçok alanda biz iyi şeyler yapmamız lazım. Birbirimize destek olarak, ülkemizin başını eğmeden, güçlü bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Türkiye bir yıl önce genel seçimleri yaşadı, şimdi de yerel seçimleri yaşadı. Bir takım matematiksel değişikliklerin olması önemli değil. Birlik ve beraberliğimizi koparmaması lazım. Özellikle mazlum coğrafyaların Türkiye’den beklemiş olduğu umudu yeşertmek ve büyütmek adına Türkiye’deki çatışmaların durması adına tüm siyasi partilerin katkı yaparak sağlaması lazım. Onun için biz de elimizden geleni yapacağız. Bundan sonraki süreçte kendi eksikliklerimizi telafi edip daha güzel neler yapabiliriz, bunun çalışmasını yapacağız” dedi. Sevinçlerin paylaşarak çoğaldığını, acıların da paylaşarak azaldığını ifade eden Oktay Vural ise bayramların siyasi partilerin de milletin geleceğindeki sevinçleri paylaşarak çoğaltmasında vesile olmasını kaydetti. “Siyasetin ana omurgası” İYİ Parti olarak siyasetinin ana omurgasının iyilikleri sahiplenmek ve çoğaltmak olduğunu belirten Vural, “Parlamentoda her zaman için İYİ Parti bu eksende siyaset felsefesine sahip. Böyle bakıldığı zaman bundan toplumun kazanacağını düşünüyoruz. İyileri çoğaltmamız lazım, belki daha iyiye gitmemiz lazım. Umarım bu sürecin devamında parlamentodaki çalışmalar aziz milletimizin hayrına olacak işlerde birlikte karar almaya doğru götürmesine vesile kılsın. Artık seçim geçti, bundan sonraki süreç içerisinde vatandaşın verdiği mesajlar doğrultusunda bütün siyaset dünyasının bu çerçevede hareket etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Müsavat Dervişoğlu kimdir, kaç yaşında? Müsavat Dervişoğlu ne iş yapar, nereli? Haber

Müsavat Dervişoğlu kimdir, kaç yaşında? Müsavat Dervişoğlu ne iş yapar, nereli?

31 Mart yerel seçimlerinden sonra tartışmalarla karşılanan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Olağanüstü Kurultayda Genel Başkan adayı olmayacağını duyurdu. Akşener'in bu açıklamasının ardından İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İYİ Parti Genel Başkanlığı'na aday olduğunu duyurdu.  Müsavat Dervişoğlu'nun kimliği, nereli olduğu, yaşamı ve mesleği ise merak konusu oldu. Müsavat Dervişoğlu kimdir, kaç yaşında? Müsavat Dervişoğlu ne iş yapar, nereli? İşte Dervişoğlu hakkında merak edilenler… MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? Fatsalı bir ailenin evladı olan Dervişoğlu, ilkokul ve ortaokul eğitimini Fatsa'da aldı, ardından lise eğitimini Ankara, Fatsa ve Samsun'da tamamladı. 1978'de Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi'ne kaydoldu, ancak 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Daha sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Milliyetçi Hareket Partisi'nin çeşitli kademelerinde ve gençlik örgütlerinde aktif olarak yer aldı. Siyasi kariyerine 1978'de Ülkücü Gençlik Derneği Fatsa İlçe Başkanlığı ile başladı ve ardından Ülkü Ocakları'nın genel başkanlığını üstlendi. Daha sonra MÇP Genel Merkezi ve İzmir İl Teşkilatı'nda görev aldı. 2000-2011 yılları arasında MHP İzmir İl Başkanlığı görevini üstlendi ve 2009'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 2012'de MHP kongresinde genel başkanlığa aday oldu, ancak seçimi kazanamadı. MÜSAVAT DERVİŞOĞLU NE İŞ YAPAR? İzmir'de yaşayan ve ticaretle uğraşan bir kız babası olan Müsavat Dervişoğlu, 2018-2019 yılları arasında İYİ Parti mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısı olmuştur 2019 yılı itibarıyla İYİ Parti meclis grubu başkanvekilidir ve 27. dönem İzmir milletvekilidir. MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KAÇ YAŞINDA? 1 Şubat 1960 Ankara doğumlu olan Dursun Müsavat Dervişoğlu , 2024 yılında, 64 yaşındadır.

İYİ Parti İzmir Başkan Adayı Özlale’den özeleştiri Haber

İYİ Parti İzmir Başkan Adayı Özlale’den özeleştiri

Türkiye bugün yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullandı.31 Mart Yerel Seçimleri’nde oy verme işlemi sona erdikten sonra sayımlar başladı. İzmir’de seçim sonuçları, açılan sandıkların sayısına göre güncellenmeye devam ediyor. Açılan sandıklarda oy oranlarında beklentilerin altında kalan İYİ Parti İl Başkanlığında hareketli dakikalar yaşanıyor. İl Seçim Koordinasyon Merkezinde sonuçları takip eden İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale gazetemize açıklamada bulundu. Özeleştiri veren Özlale,” Önümüzdeki günlerde İzmir İl Teşkilatı ve Genel Merkezimiz mutlaka bir karar alacaktır. Bana göre Türkiye genelinde başarısız olduk” dedi.  BAŞARISIZ OLDUK  Türkiye’deki iki kutuplu siyaset anlayışında tarihinin en kötü oyunu aldıklarını söyleyen İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale,” Oylar beklentilerimizin beşte birini bile karşılamadı. O yüzden alınan bu sonucu kendi açımdan büyük başarısızlık olarak görüyorum. Benim anladığım kadarıyla İzmir’de gördüğüm siyaset anlayışı Türkiye’nin tamamına sirayet etmiş durumda… İnsanlar Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında gidip gelmiştir. Kutuplaşmanın Türk siyasetine çok fazla bir şey katmadığını, elimizden geldiğince açık bir şekilde anlatmaya çalışmıştık. Demek ki seçmen olduğu durumdan memnun olduğunu görüyoruz. Türkiye İki kutuplu bir siyasete doğru gitti. Tarihimizin en kötü sonuçlarından biri aldık. Sahada çok aktif çalışmıştık. Oradaki çalışmalarımız ve sandık sonuçlar hiç uyuşmadı. Benim anladığım anketlerde son ana kadar CHP-Ak Parti arasında farkın çok az olduğunu gördük. Ak Parti karşıtlığı olan siyaset anlayışını gözlemledik. İzmir’de CHP, vatandaşlara çok önemli projeler sunmadı. Atatürkçülük ve laiklik üzerinden siyaset üreterek anladığım kadarıyla seçmen CHP için karar kıldı. Buradan CHP’yi tebrik ediyorum” diye konuştu. BEKLENTİLERİMİZİN ALTINDA  Parti adına özeleştiri veren, ilerleyen günlerde partinin doğru analiz yaparak karar vereceğini belirten İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale,” Kampanya sürecinde zaten eşit koşullarla başlamadık. Ak Parti’nin kamu kaynaklarını kullanması, CHP’nin yereldeki kaynaklarını kullanacağını biliyorduk. Buna rağmen sonuçlar bizim beklentilerimizin baya altında kaldı. Bir yerde yanlış yaptık. Nerede bir yanlış ve hata yaptıysak o hayatı bulmamız lazım… Bizler İYİ Parti olarak doğru bir analiz yaparak bir karar almamız gerekiyor. Doğru analizim şuan da yapacak değiliz. Önümüzdeki günlerde İzmir İl Teşkilatı ve Genel Merkezimiz mutlaka bir karar alacaktır. Bana göre Türkiye genelinde başarısız olduk. İYİ Parti İzmir, Türkiye ortalamasının üstünde bir oy aldı. Sahada çok çalışarak kapı kapı dolaştık. Bizler doğru Cumhurbaşkanı adayı ile yola çıksaydık 14 Mayıs seçimlerini de kazanmıştık. Bu tablo bir sene içerisinde muhalefetin lehine dönmüş değil. Burada önemli bir fırsatı kaçırdığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti’de istifalar seçim günü de sürüyor: İYİ Partili Bilge Yılmaz istifa etti! İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz kimdir? Haber

İYİ Parti’de istifalar seçim günü de sürüyor: İYİ Partili Bilge Yılmaz istifa etti! İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz kimdir?

Tüm Türkiye 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında sandıklara gitti ve sözünü söyledi. Saatler ilerledikçe sandıklar açılıyor ve kazanan isimler netleşmeye başlarken Türkiye haritası çeşitli renklere boyanıyor. Türkiye seçim ekranlarına kilitlenmişken ve partiler seçim kutlaması için hazırlıklar yaparken İYİ Parti’de parti içi sıkıntılar devam ediyor. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. İYİ Partili Yılmaz yaptığı paylaşımda, “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i istifaya davet ediyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok. Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.” İfadelerini kullandı. BİLGE YILMAZ KİMDİR? Bilge Yılmaz, 13 Eylül 1968'de Balıkesir'de doğdu. Türk ekonomist, mühendis, fizikçi, akademisyen ve siyasetçidir. Eğitim hayatını Boğaziçi Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra, 1998 yılında Wharton School'da ekonomi alanında akademik kariyerine başladı. 2021 yılında Türkiye'ye dönerek, 23 Aralık 2021'de İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı'na atanmıştı. 31 Mart 2024 tarihi itibariyle İYİ Parti’deki görevinden istifa etti. 1968 yılında dünyaya geldi. Babası matematik öğretmeni, annesi ise ressam ve Kültür Bakanlığı'nda idareciydi. Erzurum'da tanışan çiftin oğlu olarak Balıkesir'de doğdu ve anne ile babasının görevleri nedeniyle çocukluğu boyunca ülkenin çeşitli kentlerinde yaşadı. İlköğrenimine Ankara'da Ergenekon İlkokulu'nda başladıktan sonra İstanbul'da eğitimini tamamladı. Galatasaray futbol altyapı takımına seçilmesine rağmen, eğitimi nedeniyle futbol kariyerine devam edemedi. Lise eğitimine Kadıköy Anadolu Lisesi'nde başladı ve daha sonra Nişantaşı Anadolu Lisesi'ne geçti. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde lisans eğitimine başladı ve aynı zamanda fizik alanında çift anadal yaptı. Temmuz 1991'de hem mühendis hem de fizikçi unvanlarını alarak eğitimini tamamladı. Üniversite yıllarında iktisat derslerini aldığı Murat Sertel'in etkisiyle ekonomiye ilgi duymaya başladı. Daha sonra eğitimine ABD'de önde gelen kurumlardan Princeton Üniversitesi'nde iktisat alanında devam etti. Yüksek lisans eğitimini 1994'te, doktorasını ise 2000 yılında tamamladı. AKADEMİK ÇALIŞMALARI  Yılmaz, doktora eğitimi devam ederken 1998 yılında Pensilvanya Üniversitesi'ne bağlı Wharton Okulu'nda akademik kariyerine başladı. Stanford Üniversitesi'nde bir yıllık görevin ardından Wharton Okulu'nda profesör olarak çalışmalarını sürdürdü ve 2013 yılında profesör unvanı aldı. Wharton Okulu'nda özel sermaye, girişim sermayesi, serbest fon, şirket iflası, sorunlu varlık yatırımları, kurumsal yönetim, hissedar hakları ve altyapı finansmanı gibi konularda eğitim ve araştırma faaliyetlerini yönetti. Ayrıca, 2019 yılında Wharton School Harris Family Alternatif Yatırımlar Programı'nı kurdu. Kurumsal finansman, alternatif yatırımlar ve politik-iktisat konularında araştırma yapan Yılmaz, kurumsal yönetim, kredi derecelendirme kuruluşları, serbest fonlar, özel sermaye, menkul kıymetler dizaynı, açığa satış kısıtlamaları, şirket iflası ve banka düzenlemeleri gibi konularda çeşitli makaleler kaleme aldı. Yazdığı makaleler, dünya çapında saygın ekonomi dergileri arasında yer alan Econometrica, American Economic Review ve Journal of Political Economy gibi dergilerde yayımlandı.

İYİ Partili Ümit Özlale’den İzmirlilere çağrı Haber

İYİ Partili Ümit Özlale’den İzmirlilere çağrı

Pazar günü yapılacak olan seçimlerde İzmirlilerin kararını kentin iyi yönetilmesinden yana kullanması gerektiğini dile getiren Ümit Özlale, “Bu ülke yıllardır dini suistimal eden Ak Parti ile Atatürk sevgimizi suistimal eden CHP arasında sıkışıp kaldı. Ülkeyi kutuplaştırarak yönetme siyasetine sandıkta son verin. Şehrinizi hayata geçirebilecek projeleri olanlara teslim edin” dedi. Ümit Özlale: İzmirliler gereken dersi sandıkta verecek Kendisinin de 4 yıl önce ülkenin daha iyi yönetilmesi, vatandaşların daha iyi hizmet alması için siyasete girdiğini anımsatan Özlale, “İzmir’de  adaylığı ilk ilan edilen Büyükşehir Belediye Başkan  adayı olarak vatandaşların ayaklarına giderek kendimi ve projelerimi anlattım. Halktan büyük bir ilgi gördüm. Bu ilginin sandıkta da oy olarak çıkacağını düşünüyorum. İzmirliler yıllardır bu kutuplaştıran siyaset yüzünden bir partiye mahkum oldu ve hizmet alamadı. O partide nasılsa Ak Parti korkusu ile oy alıyorum diye bu kente hak ettiği hizmeti sunamadı. Kuruluşun ve kurtuluşun kenti olan İzmir bu yüzden çok zaman kaybetti. Bu siyasete son vermek için Pazar günü sandık önünüze gelecek. İzmirlilerin bu sefer gereken dersi vereceğine inanıyorum” dedi. İYİ Partili Ümit Özlale: Ben kazanırsam, İzmirli kazanacak Daha önce farklı partilere oy vermiş her kesimden oy aldığını vurgulayan Özlale, benim kazanmam halinde adaylar dışında tüm İzmirlilerin sevineceğini söyledi. İzmir için çok güzel projeler hazırladıklarını, kentin makus talihini değiştirmeye aday olduğunu anlatan Özlale, “Ben hiçbir partinin oyunu bölmüyorum. Ak Parti’den de diğer partilerden de oy alıyorum. İzmirliler bana seçilecek oyu vermeleri halinde çok mutlu olacak. İzmirlilere bugüne kadar görmedikleri bir belediye hizmeti sunacağım. İzmir kısa bir süre içinde bir dünya kenti haline gelecek. Sorunlarını çözmüş, öğrencileri, gençleri, yaşlıları, kadınları ve çalışanları ile mutlu bir kent olacak. Gençler bu kenti artık terk etmeyecek. Dünyanın her yerinden katma değerli üretim yapan yatırımcılar gelecek. İzmir turizmde kısa sürede bir dünya markası olacak” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.