TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#istasyon

istasyon haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, istasyon haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bir mahalle, istasyonunu savunuyor! Haber

Bir mahalle, istasyonunu savunuyor!

SULTAN GÜMÜŞ KAYA Genç yazar Ömer Açık, zengin dil kullanımıyla okumayı keyfe dönüştürmeyi başardığı ilk çocuk romanı olan ‘Menekşe İstasyonu’nda okuru, Küçükçekmece Gölü’nün kıyısında bir mahalleye davet ediyor. Hayatlarının merkezindeki tren istasyonuyla ilgili kötü bir haber alan mahallelinin çabasını ve umut öyküsünü anlatıyor. Öğretmenlik görevini sürdüren yazar, çocukların heyecanını ve yaşamı biçimlendirme gücünü, kendi deneyimlerinden süzerek hissettirmeyi başarıyor. Kitap, kentsel dönüşümün sonuçları ve etkileri üzerine düşündürüyor ve dayanışmayı yüceltiyor. Bir yandan da, yok olmaya yüz tutan meslekleri hatırlatıyor. Gün geçtikçe hızlanan ve sorumsuzca şekillendirilen bir dünyada, tren istasyonunda kitap okumak ve vagon penceresinden farklı yaşam kareleri görmek isteyen küçükler ve büyükler için umut sözcükleriyle yazılmış bir roman. GELECEKLERİNİ NASIL KURTARACAKLAR? Menekşe renginde, buz gibi suları olan Küçükçekmece Gölü’nün kenarında kendilerine bir yaşam kurmayı başaran Menekşeliler… Kuşaktan kuşağa evlerini, yollarını, okullarını ve hatta onları işlerine, okullarına ve gezmeye götüren istasyonlarını emek emek kuran Menekşeliler, günün birinde istasyonun geleceğiyle ilgili bir haber alırlar. Büfecisinden dişçisine, muhtarından mahallenin afacan çocuklarına kadar tüm mahalle toplanır. Geçmişlerini ve geleceklerini nasıl kurtaracaklardır? ÖMER AÇIK KİMDİR? 1980 yılında Adana’da doğan yazar Açık, Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Eğitiminin ardından, önce Adana’nın bir köyünde, sonra da Mardin’de ve İstanbul’da öğretmenlik yaptı. Çocuklarla çocuk olmayı, çarşı pazar dolaşmayı ve yolculuklara çıkmayı seviyor. Çocuklar için yazdığı ilk romanı Menekşe İstasyonu ’nda (2015) bir mahalleyi ve dayanışmanın öyküsünü aktaran Açık, Benim Babam Ömür Adam’da (2015) rüzgârlarla dolaşmak isteyen, hayal gücü sınırsız bir çocuğun öyküsünü anlattı. 2017’de yayımlanan Montsuzlar’da alfabetik sıra kabulünü adalet kavramı çerçevesinde sorgulayan yazar, 2018’de okurla buluşan Taşkafa’da da bir aile sırrının çevresinde, sınırları aşmaya meraklı üç yakın arkadaşı konu aldı. Bir çocuğun gezgin ve yazar teyzesiyle geçirdiği ilginç yaz tatilini ele alan Yaz Gezgini ile Hapşu Teyze (2020) Açık’ın son romanı. Yazar, eşi ve kızıyla birlikte İzmir’de yaşıyor.

İZBAN hattına iki yeni istasyon geliyor Haber

İZBAN hattına iki yeni istasyon geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD işbirliği ile kente kazandırılan 136 kilometrelik İZBAN hattına iki yeni istasyon daha ekleniyor. Biri Konak, diğeri Çiğli’de yer alacak iki istasyonun yapımı için 3 Nisan’daki ihaleyi kazanan 3 El Grup Enerji Madencilik İnşaat A.Ş. ile sözleşme imzalandı. İhale kapsamında Buca ve Çiğli’ye iki yeni İZBAN istasyonu inşa edilecek. Şirinyer ve Kemer istasyonları arasında hizmet verecek Lale Mahallesi İZBAN İstasyonu, özellikle Lale ve Küçükada mahallelerinde yaşayanların toplu ulaşımını sağlayacak. Egekent ile Ulukent istasyonları arasında yer alacak Katip Çelebi Üniversitesi İZBAN istasyonu ise Ahmet Efendi ve Balatçık mahallelerinin sakinleri ile üniversite öğrencilerinin ulaşımını kolaylaştıracak. 18 ayda tamamlanacak Yer tesliminin ardından başlayacak imalat çalışmaları 18 ayda bitirilecek. İmalat çalışmaları kapsamında; İZBAN’a entegre olacak iki yer üstü İZBAN tren istasyonu, zemin iyileştirmeleri, kaba inşaatı, ince işleri, mekanik, elektrik imalatları, kataner deplasmanları ve çevre düzenlemesi yapılacak. İstasyon sayısı 43’e çıkacak Türkiye'nin en uzun banliyö hattı olan İZBAN, 2010 yılında 80 kilometre ile Aliağa ile Menderes arasında hizmete girdi. TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yapılan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattı önce Torbalı'ya uzatıldı. Ardından Tepeköy - Selçuk arasındaki 26 kilometrelik bölüm hizmete açıldı. Hat, Selçuk İstasyonu'nun da katılımıyla 136 kilometreye erişti. 41 olan istasyon sayısı, yeni istasyonlarının devreye girmesi ile 43’e çıkacak. HABER MERKEZİ

‘Arızaya’ takılan İZBAN ihalesi gerçekleştirildi: İşte teklif veren firmalar… Haber

‘Arızaya’ takılan İZBAN ihalesi gerçekleştirildi: İşte teklif veren firmalar…

TENZİLE AŞÇI Devlet Demiryolları (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak şirketlerinden İzmir Banliyö Hattı üzerinde mevcutta 41 durakla hizmet veren İZBAN duraklarına yenilerinin eklenmesi için geçtiğimiz yıllarda düğmeye basılmış ancak konu ihalelerin iptalleri nedeniyle yılan hikayesine dönen ihalenin 3.’sü bugün gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Şube Müdürlüğü, Kemer ve Buca durakları arasında kalan Lale Mahallesi ile Egekent ile Ulukent arasında Kâtip Çelebi durağı olmak üzere iki ek durak için adım atmış ancak “tahsis krizi” yaşanmıştı. Krizin çözülmesinin ardından İZBAN’ın iki yeni durağı için geçtiğimiz yıl iki kez ihaleye çıkılmış ancak hiçbir şirket ihaleye teklif vermediği için ihaleler ertelenmek zorunda kalmıştı. Firmaların tekli vermemesinde ise maddi nedenler gerekçe olarak gösterilmişti. EKAP ARIZASINA TAKILMIŞTI Yaşanan süreç sonrası İZBAN durakları için 31 Mart tarihinde 3. kez ihaleye çıkılmış ancak ihale ‘yaşanan EKAP arızası” yine yapılamamıştı. Arıza nedeniyle ertelenen ihale, bugün Kültürpark 2 Nolu Hol’de bugün gerçekleştirildi. YENİ İHALEDE 2 TEKLİF  Komisyon üyeleri gözetiminde elektronik ortamda gerçekleştirilen İZBAN ihalesine 2 firma teklif verdi. 3. El Grup Enerji Madencilik İnşaat Anonim Şirketi ve Arme Enerji İnşaat Limited Şirketi, İZBAN hattı üzerinden 2 durağın yapım işi için teklif veren firmalar oldu. 3. El Grup Enerji, Madencilik İnşaat Anonim Şirketi, 174 milyon 312 bin 46 liralık teklif verirken Arme Enerji ve Bertoğlu İnşaat Limited Şirketi ortaklığı ise 204 milyon 236 bin 080 liralık teklif verdi. İhalenin ilk ayağının gerçekleştirilmesinin ardından firmaların teklif dosyaları ihale komisyonunca incelenip ihaleyi alan firmaya karar verilecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.