TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İstanbul Büyükşehir Belediyesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İBB AKOM'dan yağış ve fırtına raporu Haber

İBB AKOM'dan yağış ve fırtına raporu

AKOM'un yağış ve fırtına raporunda, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğu belirtildi. Raporda, "İl genelinde sabah erken saatlerden itibaren etkili olan sağanak yağmur neticesinde İstanbul'un farklı bölgelerinde metrekareye 15 ila 50 kilogram arasında yağış kaydedilirken Çatalca'nın ormanlık bölgelerinde bu değer 75 kilograma ulaşmıştır. En fazla yağış Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Eyüp ve Büyükçekmece ilçelerimizde gözlenmiştir." denildi. Kent genelinde hafif şekilde devam eden yağışın ilerleyen saatlerde bölgeyi terk edeceği aktarılan raporda, halihazırda 8-11 derece aralığına gerileyen sıcaklıkların yarından itibaren tekrardan artarak yeni hafta boyunca 25 derece civarına ve yaz değerlerine yükseleceğinin öngörüldüğü ifade edildi. Ekiplerin müdahale ettiği olaylar Raporda, kuvvetli sağanak, yağmur ve fırtına nedeniyle yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı hazırda bekleyen İBB ekiplerinin, 3 bin 320 personel, 1717 araç ve iş makinesiyle il genelinden alınan ihbarlar doğrultusunda müdahale çalışmalarını yaptığı kaydedildi. Sorun yaşanan noktaların da yer aldığı raporda, "Çatalca Karacaköy Mahallesi Ahmetpaşa Caddesi Binkılıç Deresi mevkisi yoğun yağış sonrası derenin yükselmesi sonucu dere kenarında mahsur kalan 5 kişi itfaiye ve İstanbul İtfaiyesi Sualtı Arama Kurtarma (İSAK) ekipleri tarafından kurtarılmıştır." ifadelerine yer verildi. İstanbul İtfaiyesi de sosyal medya hesabından mahsur kalan kişilerin kurtarılma görüntülerini paylaştı. Öte yandan raporda, kentte etkili olan yağış nedeniyle M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Yenibosna istasyonunda su baskını, Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi'nde de bir binanın bahçesindeki istinat duvarında çökme yaşandığı aktarıldı. Rapora göre, 12 göllenme, 10 ağaç devrilmesi, 5 su baskını, 3 yol çökmesi ve 2 toprak kayması olayına da müdahale edildi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Kepez tepkisi: Adalet herkesi eşitlemelidir Haber

Ekrem İmamoğlu’ndan Kepez tepkisi: Adalet herkesi eşitlemelidir

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ilk encümen toplantısı bugün yapıldı. İmamoğlu, yerel seçimlere değindiği açıklamasında, "31 Mart yerel seçimlerinde halkımız demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul'u 5 yıl daha yönetmemiz için bize sorumluluk yüklemiştir. 5 yıl boyunca gösterdiğimiz gayret ve hizmetin halkımız nezdinde takdirle karşılanması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir" ifadelerini kullandı. İmamoğlu, yeni döneme ilişkin, "İkinci dönemimizde de İstanbul'un atılım ve yatırım dönemi daha da büyüyerek devam edecektir" mesajını verdi. "Milletimiz 31 Mart seçimlerinde çok değerli mesajlar vermiştir" diyen İmamoğlu, şunları kaydetti; "Her birimiz o mesajları iyi anlamak ve gereğini yapmakla yükümlüdür. Her şart altında ortak akıl, istişare ve uzlaşma kültürüyle hareket eden, İstanbulluların menfaatlerini en üst seviyede önceleyen, tam anlamıyla demokratik Meclis tecrübesini tam anlamıyla hemşehrilerimize yaşatacağız." İmamoğlu’nun konuşmasının satırbaşları şöyle; ‘Çözüm odaklı talebin net ifadesi’ "31 Mart seçim sonuçları adaletli, dürüst, sorun çözme odaklı bir siyaset talebinin net ifadesidir. 31 Mart, insanları kutuplaşmayan, ortak akla dayanmayan ve vicdanlı bir siyaset talebinin net ifadesidir. Bizim hizmet anlayışımızda hiçbir kesim bir diğerinin düşmanı ve hasmı değildir, olamaz ve olmamalıdır. Partizanlık bizim yönetim anlayışımızda yoktur. Önümüzdeki 5 yıl boyunca bunu göstermek için adımlar atmaya devam edeceğiz." Hükümete çağrı "Gelin, İstanbul'umuzu ve ülkemizi güzel ve müreffeh günlere hep birlikte taşıyalım. Gelin, 31 Mart'ı demokrasiyle taçlandıralım. Gelin, bu sonucu hukuk devletine dönüşmemiz için gerekli sinerjiye dönüştürelim. Gelin, hukuk devletini demokrasimizi ve kardeşlik iklimimizi yeniden tesis edelim. Gelin, akılcı, şeffaf ve hesap verebilir politikalarla ekonomimizin ayağa kalkmasına hep birlikte el verelim. Gelin, hep birlikte İstanbul'umuzu ve ülkemizi hep birlikte depreme hazırlayalım." Kepez Belediye Başkanı "Yıllar boyunca Soma faciasından Pamukova'ya, benim de çok sevdiğim insanları kaybettiğim Çorlu Tren Faciası'na kadar pek çok olay süreç içerisinde ortadadır. Yıllar geçmesine rağmen mahkemeleri sürüyor. Kazalar ve facialar ihmal üzerinden gerçekleşmişse sorumluların partisine bakılmadan cezası verilmelidir. Bu gereklilik iktidar mensupları için ne ise benim parti CHP için de aynı şekilde uygulanmalıdır ve eşit olmalıdır. Adalet herkesi eşitlemelidir. Bu bahsi geçen işlerde yıllardır birileri korunurken Antalya'da yaşanan kazada Kepez Belediye Başkanımızın tutuklanması, hızlı tutuklanması akıl ve vicdanlarda soru işaretleri bırakmıştır. Bunun nedeni adaletin adamına göre tecelli etmiş olması duygusunu yaşatmıştır. Bu duygunun gözetilmesinin önemli olduğunu duyurmak isterim. Kamuoyuna bu anlamda bir vicdan çağrısı yapmak isterim."

İBB'nin sekreter yardımcısı Pelin Alpkökin kimdir? Pelin Alpkökin'in kaç yaşında? Haber

İBB'nin sekreter yardımcısı Pelin Alpkökin kimdir? Pelin Alpkökin'in kaç yaşında?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin genel sekreter yardımcısı Pelin Alpkökin, hayatı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yaptığı çalışmalarla merak konusu oldu. Pelin Alpkökin kimdir? Pelin Alpkökin'in kaç yaşında? Pelin Alpkökin'in kariyeri ve projeleri haberimizde detaylarıyla yer alıyor. PELİN ALPKÖKİN KİMDİR? Doç. Dr. Pelin Alpkökin, 1972 yılında İstanbul'da doğmuş olan bir Türk ulaştırma mühendisi ve akademisyendir. İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden 1995 yılında mezun olduktan sonra Ulaştırma Mühendisliği Yüksek Lisans programını 1998 yılında tamamlamıştır. Doktorasını 2005 yılında Nagoya Üniversitesi'nde tamamlamıştır. 2008 yılından itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Akademik kariyerinde "Demiryolu mühendisliği ve politikaları", "Ulaşım planlaması", "Altyapı yatırımlarında finans modelleri", "Altyapı inşaatı sözleşme yönetimi", ve "Uluslararası inşaat sözleşmeleri" gibi konularda çalışmalarını sürdürmekte olup, bu konularda birçok uluslararası yayına imza atmıştır. Pelin Alpkökin, 19 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanı olarak atanmıştır. Bu görevi yaklaşık 2,5 yıl sürdürdükten sonra 10 Ocak 2022 tarihinde ulaşımdan sorumlu genel sekreter yardımcısı olarak atanmış ve daire başkanlığı görevini Serdar Küçük'e devretmiştir. Ayrıca, çok iyi seviyede Japonca ve İngilizce bilmektedir. PELİN ALPKÖKİN'İN KAÇ YAŞINDA? 1972 doğumlu olan Alpkökin, 2024 yılında 52 yaşındadır.

İstanbul'da taksi dönüşümünde süre uzatıldı Haber

İstanbul'da taksi dönüşümünde süre uzatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Eylül ayı olağan toplantısı İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce’nin başkanlığında 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıda sürücü güzergahları, yayalaştırma projeleri ve toplu ulaşımla ilgili konular ele alındı. Sarıyer ilçesi Gümüşdere Caddesi’nin hafriyat, kum, mısır agrega, maden yükü taşıyan araçların geçişinin yasaklanması teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Esenyurt ilçesi Doğan Araslı Bulvarı Kazım Karabekir Caddesi Kavşağı Geometrik Düzenleme Projesi teklifi de görüşüldü. Teklif oy çokluğuyla reddedildi. “Bu son şanstır” Toplantı kapsamında 8+1 bir taksi araçları için henüz araç temini yapmayanlara Kasım ayı sonuna kadar ek süre talep edildi. Talep teklif oy birliğiyle kabul edildi. Bu teklif üzerine konuşma gerçekleştiren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, “Bin 50 tane taksimiz dönüşmüş vaziyette İstanbul yollarında hizmet veriyorlar. 200’ü aşkın taksi için de, dönüşüm için proforma alınarak UKOME müdürlüğümüze teslim edilmiş. Yani bu taksilerde 1-2 ay içerisinde dolmuşlar taksi olarak hizmet verecek. Bin 289 tane taksimiz dönüşmüş vaziyette. Yani bin 755 taksinin bin 289’u İstanbul yollarında. 474 tane taksiye dönüşmemiş ve ısrarla dönüşmek konusunda çekince belirten dolmuş var. Bunlar yoğun bir şekilde 4+1’lik minibüsten sarı taksiye dönmek yönünde yoğun bir gayret içerisindeler. Net bir şey söyleyeyim. Böyle bir şey söz konusu olmayacak. UKOME’nin toplam kararlılığıdır bu. Bu son verilmiş süredir. Müzakere edilerek 60 güne getirilmiş bir süredir. Bu 60 günün sonunda 4+1’e döneceğiz diye bekleyerek dönüşmeyen dolmuş hatları var ise, bunları da yeni açacağımız kırsal hatlara vereceğiz. Eski hatlarını da vermeyeceğiz. Bu son şanstır. Bunu değerlendirmeyenler kendileri bilebilirler. Eski hatlara ya da uygun verimli kent içi hatlara verilmesi söz konusu olmayacaktır” dedi. Bu haber de ilginizi çekebilir: İstanbul Maratonu’nun yeni isim sponsoru belli oldu

İBB ile imzalanan toplu sözleşmeyi reddeden çalışanlardan eylem Haber

İBB ile imzalanan toplu sözleşmeyi reddeden çalışanlardan eylem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Belediye-İş Sendikası yönetimi arasında dün gece saatlerinde imzalanan toplu iş sözleşmesine itiraz eden belediyeye bağlı İSTON A.Ş, İSBAK A.Ş ve sendikaya bağlı diğer İBB çalışanları sendikanın Fatih’teki binasının önüne gelerek eylem yaptı. Çalışanlar, sloganlar atarak sendika yönetimini bina dışına çağırdı. Bina kapısında ve çevresinde polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Eylem yapanlar adına açıklamada bulunan Hasan Uslu “Şimdi baktığımız zaman zaten biz ekim ayında yüzde yirmi yedilik bir zam almıştık. Aslında bu zam yüzde altmışlık bir orana denk geldi. Yalnız şöyle bir rakam var. Yüzde altmış çok yüksek bir rakam olarak arzulanabiliyor. 2019 dan sonra sefalete sürüklendik. Yaklaşık Bir yıldır, bir buçuk yıldır bu arkadaşlar asgari ücrete çalışıyor. İBB ile imzalanan toplu sözleşmeyi reddeden çalışanlar eylem yaptı Herkes burada asgari ücrete çalışıyor. Bizim bordrumumuza her şeye bakabilirsiniz. Bize yatan maaş 12 bin lira. 12 bin liranın üstüne yüzde doksanı koyduğum zaman zaten 20 bin lira gibi komik rakamlar geçiyor. Bize üç buçuk yıldır sadece ve sadece enflasyon farkı alıyoruz. Biz zam almıyoruz. Zam denilen bir şey bizde yok. Biz sadece enflasyon farkı alıyoruz. Bizim Yılın geriye dönük oranınınıda istemiyorduk biz sendikadan. Biz ki üç yılı da geriye dönüp sineye çektik. Yalnız bize Mart’tan ekime kadar geriye dönük verin. Biz bunu alalım. En azından herkesin kredi kartı borcu var. Herkesin iki dünya borçları var. Bir dünya verecekleri var. Herkes ev geçindiriyor arkadaşlar. Herkes çocuk bakıyor. Herkesin çocuğu var. Bekar olan arkadaşlar da var ama burada evli arkadaşlar da çok fazla. Bu arkadaşların bize verdiği 20 bin TL. 20 bin TL bize geriye dönük para veriyor. Yani burada çok ciddi bir adaletsizlik var. Biz yaklaşık yani 100 bin liralık gibi bir rakamın hatta daha üstü rakamın geriye dönüp bize verilen zamlarla beraber olacağını düşünüyorduk. İBB ile imzalanan toplu sözleşmeyi reddeden çalışanlar eylem yaptı Ama bize verilen bir sus payı oldu. Bu da 20 bin TL’ydi. Biz bunu kabul etmiyoruz. Ayrıyeten biz 17-18 bin tl gibi ücretleri kabul etmiyoruz. Evet Türkiye enflasyon ortamını şu anda yaşıyor. Maalesef ki. Biz Ekrem başkan’a buradan sesleniyoruz. Ekrem Başkan’ım rica ediyorum bunun bu adaletsizliğin önüne geçin” dedi. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İstanbul’da ilginç olay: Cins kediyi çalıp üstüne fidye istedi

Şehit askerlerin bulunduğu türbeyi çöplüğe çevirdiler Haber

Şehit askerlerin bulunduğu türbeyi çöplüğe çevirdiler

İstanbul’un manevi hazinelerinden olan Zeytinburnu Kazlıçeşme Yedi Şehitler Türbesi’nde kabirleri bulunan askerler, Hz. Muhammed’in (Sallahü teala aleyhi vesselem) Hendek Savaşı’nda “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur” hadisi şerifiyle övülmüştü. İstanbul’un fethine katılan askerler Niğmelceyş olarak biliniyor. Niğmelceyş kabirlerinin ilk toplu kabir örneklerinden olan Zeytinburnu Kazlıçeşme Yedi Şehitler Türbesi’nde bulunan şehitlerin isimleri bilinmiyor. 1453 yılında şehit olan askerlerin gömüldüğü yer 1700’lü yıllarda Hacı İvaz Efendi tarafından duvarlarla çevrilmişti. Bugüne kadar uluşan ecdat yadigarı türbe ve çevresi, bakımsızlıktan çöp yığını içinde kaldı. Temizliği ve bakımı İBB bünyesinde olan türbenin içler acısı hali görenleri de üzüyor. Çöp yığını içinde kalan Zeytinburnu Kazlıçeşme Yedi Şehitler Türbesi havadan görüntülendi. “Zeytinburnu Kazlıçeşme Yedi Şehitler Türbesi İstanbul’un fethine katılan askerleri bize hatırlatıyor” Niğmelceyş kabirleri hakkında bilgi veren Tarihçi Yazar İbrahim Akkurt, “İstanbul’un maddi kültürel yapılarının yanı sıra manevi hazineleri olarak tabir ettiğimiz mekanları var. Yaklaşık 8500 yıllık tarihi geçmişi olan İstanbul’un manevi mücevherlerinden sayılan Niğmelceyş kabirlerinin ilk toplu kabir örneklerinden bir tanesindeyiz. Zeytinburnu Kazlıçeşme Yedi Şehitler Türbesi İstanbul’un fethine katılmış askerlerin hatıralarını bizlere hatırlatmaktadır. Niğmelceyş kavramı Peygamber Efendimizin Hendek Savaşı esnasında İstanbul’un fethini müjdelediği ve bu fethe katılan askerlerin ve komutanın yüce şahsiyetler olduğunu bildirdiği bir hadisi şeriftir. İslam tarihi literatüründe Peygamber Efendimizin mübarek dudaklarından Niğmelceyş ismi geçtiği için Türkçesi güzel askerler olan bu askerlerin Zeytinburnu’nda yer alması fetih hazırlıkları esnasında surların hemen yanında olmasından kaynaklanmaktadır. Fatih Sultan Mehmed İstanbul’un fethi esnasında ya da fetihten önce şehit olan askerlerin bulundukları yere gömülmelerini emretmiştir. Bu vesileyle bulundukları yerle birlikte ortamın, mahallenin ve mekanın şenlendirmesini amaç edinmiştir. Buradaki askerlerin kimlikleri bilinmemektedir. Buradaki şehitlikle ilgili şunu ifade edebiliriz. Burada 1453 tarihinde şehit olan askerlere Hacı İvaz Efendi isimli bir zat 1700’lü yıllarda etrafını duvarlarla çevirmek suretiyle koruma altına almış ve girişine bir inşa kitabesi koyarak bizlere bu tarihi hadiseyi ifade etmiştir” dedi. Bu haber de ilginizi çekebilir: İstanbul’da kiracı ev sahibini bıçaklayarak öldürdü

İstanbul'da bazı ilçelerde elektrikli skuterlerin hızı düşürüldü Haber

İstanbul'da bazı ilçelerde elektrikli skuterlerin hızı düşürüldü

UKOME toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce'nin başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Toplantıda, özellikle özel eğitim kurumlarında, çeşitli mazeretlerle ek hizmetler gerekçe gösterilerek UKOME tarafından belirlenen okul servis taşımacılığı tarifesinin çok üzerinde ücret talep edilmesi görüşüldü. Bu kapsamda, mevcutta kilometreye göre belirlenen ancak ek konfor hizmetleri nedeniyle farklı tarife uygulayanların, velilerin talepleri doğrultusunda UKOME standartlarında ve fiyat tarifesinde servis hizmeti vermesi zorunluluğu getirildi. Karar kapsamında, Öğrenci ve Servis Taşımacılığı Yönergesine, "Taşımacılar, ek hizmet talep etmeyen ve UKOME standart ve tarifeleriyle taşımacılık talep eden öğrenci velilerinden gelen taşımacılık talebini karşılamak zorundadır." ibaresi eklendi. Buna uymayanlara ise ceza uygulanmasına karar verildi. Skuterlerin hızı saatte 20 kilometreden 12,5 kilometreye indirildi Toplantıda, elektrikli skuterlerin hız sınırı da görüşüldü. Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Fatih ilçelerinin yaya yoğunluğu fazla olan hassas bölgelerinde saatte 20 kilometre olan elektrikli skuterlerin hız sınırının, saatte 12,5 kilometre olarak düzenlenmesine karar verildi. Toplantıda, T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı tramvay hattına ücretsiz aktarma teklifi de kabul edildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.