TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İstanbul Başkonsolosu

İstanbul Başkonsolosu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İstanbul Başkonsolosu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İngiltere İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo kimdir aslen nereli? Haber

İngiltere İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo kimdir aslen nereli?

İngiltere İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo'nun kim olduğu, vatandaşlar tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Merak eden vatandaşlar, Kenan Poleo'nun hayatı hakkında bilgi edinmek için arama motorlarına yöneldi. Peki, İngiltere İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo kimdir, aslen nerelidir? Kenan Poleo’nun hakkında merak edilenler haberimizde… KENAN POLEO KİMDİR? Kenan Poleo, Londra'nın güneyinde kozmopolit bir mahallede dünyaya gelen bir Kıbrıs Türkü olarak bilinir. Babası, Kenan Pars'a hayran olduğu için ona "Kenan" ismini vermiştir. Poleo, Kıbrıs'tan İngiltere'ye göç eden kalabalık ailesiyle birlikte büyümüş ve çeşitli kültürlerle iç içe geçen bir çocukluk geçirmiştir. Ablası Filiz ve Gonce ile birlikte dünya çapında farklı kültürlerle tanıştığı bu süreç, onun genç yaşlarda sinemada Türk filmleri izleyerek ve Ajda Pekkan, Orhan Gencebay, Bülent Ersoy gibi sanatçıları dinleyerek büyümesine katkı sağlamıştır. Londra'nın güneyindeki mahallesinde Türkçe'yi dedesi ve anneannesinden öğrenen Poleo, çeşitli milletlerden arkadaşlarıyla büyümenin etkisiyle farklı dillerle de tanışmıştır. Lisans eğitimini önce Akdeniz ve Afrika Çalışmaları, ardından Türk Çalışmaları üzerine yaparak kültürel çeşitliliğe olan ilgisini pekiştirmiştir. Kıbrıs Türk Gençlik Birliği ve Ulusal Sağlık Servisi’nde (NHS) çalıştıktan sonra diplomasiye yönelen Poleo, İngiltere'nin Lübliyana ve Berlin Büyükelçiliklerinde farklı görevler üstlendikten sonra 2021 yılında İstanbul'a Başkonsolos ve Doğu Avrupa ile Orta Asya Ağı Ticaret Müsteşarı olarak atanmıştır. KENAN POLEO ASLEN NERELİ? Kenan Poleo Britanyalı olduğunu ama aslen Kıbrıs kökenli olduğunu dile getirdi.

Soyer Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu'nu ağırladı Haber

Soyer Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu'nu ağırladı

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. İşbirliği fırsatlarının görüşüldüğü buluşmada Başkan Tunç Soyer, Nedilskyi ve ekibini 1-10 Eylül tarihlerinde yapılacak İzmir Enternasyonal Fuarı’na davet etti. Başkan Tunç Soyer, “İzmirliler Ukrayna halkına çok yakın hissediyor kendini. İlişkilerimize yeni işbirlikleri ve projeler ile devam etmeye hazırız. Kentler arası gelişecek bu dostluklar dünyaya da mesaj verecektir. Sürdürülebilir ilişkiler insan insana olandır. Hükümetler her zaman değişebilir. Kültür, sanat, kentsel yenileme gibi her alanda işbirliğine hazırız” dedi. 1-10 Eylül tarihleri arasında yapılacak İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Ukraynalı vatandaşların İzmir’i ziyaret etmesi için güzel bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “Fuar iyi bir fırsat olabilir. Sizi Eylül başında fuara davet ediyoruz” dedi. Nedilskyi: “Türk halkı bize çok destek oldu” Konak’ta bulunan Saat Kulesi’nin Ukrayna bayrağının renkleriyle aydınlatıldığını hatırlatan ve teşekkür eden Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi, “Sonunda İzmir’e geldik. Methinizi çok duyduk. Savaş başladığında Türk halkı bize çok destek oldu. Herkes kalben hissetti. Deprem sebebiyle de baş sağlığı diliyoruz. Devlet başkanımız bölgeye kurtarma ekibi yolladı” dedi. Çernivtsi kenti ile İzmir’in dostluk anlaşması imzalayacağına inandığını ifade eden Nedilskyi, ayrıca Kahve Fuarı için İZFAŞ ile işbirliği yapabileceklerini ve ünlü baristalarını fuara getirebileceklerini söyledi. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.