TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#işkur

işkur haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, işkur haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İŞKUR, KPSS’siz, en az lise mezunu 900 büro memuru alımı yapılacağını duyurdu! Haber

İŞKUR, KPSS’siz, en az lise mezunu 900 büro memuru alımı yapılacağını duyurdu!

İŞKUR özel ve kamu kurumları adına yeni ilanlar yayınlamaya devam ederken, son yayınlanan ilan ile birlikte, özel şirketlere ve kurumlara en az lise mezunu sınavsız ve KPSS’siz personel alımları yapılacağı bilgisi verildi. Peki personel alımları hangi kadrolarda yapılacak? Başvuru şartları neler? Başvuru işlemleri nereye yapılacak? PERSONEL ALIMLARI HANGİ KADROLARDA YAPILACAK? İŞKUR’un, Türkiye genelinde farklı illerde 900 büro memuru alım ilanı için kadro listesi şu şekilde; Büro İşçisi Büro Makineleri Teknik Servis Elemanı Dış Ticaret büro memuru Genel büro memuru Noter Kâtibi büro memuru İdari İşler büro memuru Büro Yönetimi Elemanı Büro Yönetimi ve Sekreterlik Meslek Elemanı BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL YAPILABİLİR? İŞKUR aracılığıyla yayınlanan büro personel alımları için başvuru yapacak adaylardan talep edilecek şartlar şu şekilde; TC vatandaşı olması ve ilanda kurumlar tarafından belirlenen özel şartlara sahip olması aranan şartlar arasında yer alıyor. Görevini yapma açısından sorun teşkil edebilecek sağlık sorununun olmaması, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olması gerekmektedir. Ayrıca, Office programlarına hâkim, ekip çalışmasına uyumlu, sorumluluk sahibi, analitik düşünebilen, analiz ve raporlama yapabilecek, iletişim becerisi kuvvetli, araştırmacı ve aynı zamanda da yenilikleri takip eden, sonuç odaklı olması gibi şartlar talep edilecektir. Yukarıda yer alan şartları taşıyan adaylar, İŞKUR tarafından yayımlanan büro memuru alımı ilanlarına başvuru yapmak için, öncelikle İŞKUR’un https://esube.iskur.gov.tr/ adresine giriş yapması ve akabinde İŞKUR-e şube üzerinden üyelik işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir. Üyelik işlemlerini tamamlayan ya da zaten öncesinde üye olan vatandaşlar, İŞKUR-e şube ekranında yer alan arama kısmına “büro memur” veya “büro personel” yazarak, ilan ile ilgili daha kapsamlı bilgilere ulaşılabilir. İlan detaylarında talep edilen özel şartlar taşıyan adaylar aynı ekran üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayabilir.

İŞKUR işe yerleşmesine aracılık ettiği kişi sayısını açıkladı Haber

İŞKUR işe yerleşmesine aracılık ettiği kişi sayısını açıkladı

İstihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasını amaçlayan İŞKUR, istihdama aracılık etmeye devam ediyor. Bu kapsamda, ekim ayında 68 bin 734'ü erkek, 46 bin 727'si kadın olmak üzere ülke genelinde 115 bin 461 kişi işe yerleştirildi. İŞKUR'un yılbaşından ekim ayı sonuna kadar geçen dönemde işe yerleştirilmesine aracılık ettiği kişi sayısı, 1 milyon 11 bin 750'ye ulaştı. Ocak-ekim döneminde en fazla işe yerleşme, 204 bin 245 kişiyle İstanbul'da oldu. İstanbul'u 79 bin 643 kişiyle Ankara, 53 bin 943 kişiyle İzmir, 53 bin 300 kişiyle Bursa ve 43 bin 299 kişiyle Kocaeli izledi. Bu süreçte en az kişinin işe yerleştirildiği iller ise 325 kişiyle Ardahan, 456 kişiyle Hakkari, 635 kişiyle Gümüşhane ve 705 kişiyle Kilis oldu. Ocak-ekim döneminde en fazla işe yerleştirme, sanayi sektöründe "imalat" alanında gerçekleştirildi. En fazla işe yerleştirmenin yapıldığı meslekler, silahsız özel güvenlik görevlisi, turizm ve otelcilik elemanı, satış danışmanı/uzmanı oldu. EN FAZLA AÇIK İŞ BAŞVURUSU İMALAT SEKTÖRÜNDEN Ayrıca iş verenler tarafından ekim ayında 236 bin 365 açık iş ilanı, kuruma iletildi. Ocak-ekim döneminde alınan açık iş başvurusu sayısı ise 2 milyon 269 bin 272 olarak kayıtlara geçti. Açık iş başvurularının yüzde 98,8'i özel sektörden geldi. Sektörler itibarıyla en fazla açık iş, 968 bin 11 ile "imalat" sektöründen oldu. Bu haber de ilginizi çekebilir: İŞKUR 9 ayda 900 bin kişiye istihdam sağladı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.