TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İş cinayetlerinde göze çarpan detay… En fazla artış İstanbul, Ağrı ve Ankara’da! Haber

İş cinayetlerinde göze çarpan detay… En fazla artış İstanbul, Ağrı ve Ankara’da!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi aralık ayında yaşanan iş cinayetlerini raporlaştırdı. O verilere göre; aralık ayında 154, 2023 yılında ise en az bin 929 işçi hayatını kaybetti. Aralık ayında iş cinayetlerinin en fazla gerçekleştiği şehirler İstanbul, Ağrı ve Ankara iken, inşaat / yol işkolunda yaşanan iş cinayetlerinin artışı göze çarpıyor!  İŞKOLU BELİRLENEMEYEN 7 İŞÇİ! Aralık ayında iş cinayetlerinin işkollarına göre dağılımı şöyle: İnşaat, Yol işkolunda 44 işçi; Taşımacılık işkolunda 18 işçi; Tarım, Orman işkolunda 17 emekçi (12 işçi ve 5 çiftçi); Ticaret, Büro, Eğitim, Sinema işkolunda 14 işçi; Metal işkolunda 13 işçi; Konaklama, Eğlence işkolunda 13 işçi; Belediye, Genel İşler işkolunda 8 işçi; Madencilik işkolunda 4 işçi; Gıda, Şeker işkolunda 3 işçi; Tekstil, Deri işkolunda 2 işçi; Banka, Finans, Sigorta işkolunda 2 işçi; Çimento, Toprak, Cam işkolunda 2 işçi; Gemi, Tersane, Deniz, Liman işkolunda 2 işçi; Petro-Kimya, Lastik işkolunda 1 işçi; Ağaç, Kağıt işkolunda 1 işçi; Basın, Gazetecilik İşkolunda 1 işçi; Enerji işkolunda 1 işçi; Sağlık, Sosyal Hizmetler işkolunda 1 işçi ve işkolu belirlenemeyen 7 işçi hayatını kaybetti. İŞ CİNAYETLERİNİN NEDENLERİ Aralık ayında iş cinayetlerinin nedenlerine göre dağılımı şöyle: Ezilme, Göçük nedeniyle 34 işçi; Trafik, Servis Kazası nedeniyle 33 işçi; Yüksekten Düşme nedeniyle 30 işçi; Kalp Krizi, Beyin Kanaması nedeniyle 17 işçi; Patlama, Yanma nedeniyle 7 işçi; İntihar nedeniyle 7 işçi; Elektrik Çarpması nedeniyle 6 işçi; Nesne Çarpması, Düşmesi nedeniyle 3 işçi; Zehirlenme, Boğulma nedeniyle 3 işçi; Şiddet nedeniyle 3 işçi; diğer nedenlerden dolayı 11 işçi hayatını kaybetti. Aralık ayında iş cinayetlerinin yaş gruplarına göre dağılımı şöyle: 15-17 yaş arası 5 çocuk/genç işçi, 18-29 yaş arası 26 işçi, 30-49 yaş arası 71 işçi, 50-64 yaş arası 43 işçi, 65 yaş ve üstü 3 işçi ve yaşı bilinmeyen 6 işçi hayatını kaybetti. EN FAZLA KAYIP İSTANBUL, AĞRI VE ANKARA’DA! Aralık ayında 50 şehirde ve yurtdışında dört ülkede (kısa vadeli çalışmak için gidilen veya Türkiye menşeili şirketlerde çalışan) iş cinayeti tespit edilmiş durumda. 26 ölüm İstanbul’da; 8’er ölüm Ağrı ve Ankara’da; 7 ölüm İzmir’de; 6’şar ölüm Diyarbakır ve Kocaeli’nde; 5 ölüm Muğla’da; 4’er ölüm Bursa, Denizli, Karabük ve Osmaniye’de; 3’er ölüm Antalya, Aydın, Balıkesir, Çorum, Gaziantep, Hatay, Ordu, Niğde ve Samsun’da; 2’şer ölüm Adana, Adıyaman, Edirne, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Manisa, Mardin, Rize, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da; 1’er ölüm Afyon, Artvin, Bartın, Bingöl, Bitlis, Düzce, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Mersin, Siirt, Uşak, Zonguldak, Hollanda, Kongo, Romanya ve Rusya’da meydana geldi…

İSİG, Haziran ayı iş kazası raporunu açıkladı Haber

İSİG, Haziran ayı iş kazası raporunu açıkladı

RABİA AYKUT İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) meclisi Haziran ayına ait iş kazasında hayatını kaybeden işçilere ilişkin verileri açıkladı. Kurumdan yapılan açıklamada; Yüzde 80’ini ulusal basından; yüzde 20’sini ise işçilerin mesai arkadaşları, aileleri, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri, sendikalar ve yerel basından öğrendiğimiz bilgilere dayanarak tespit ettiğimiz kadarıyla, 2023 yılının ilk altı ayında Ocak’ta 120, Şubat’ta 213, Mart’ta 130, Nisan’da 122, Mayıs’ta 145 ve Haziran’da 159 olmak üzere en az 889 işçi hayatını kaybetti. Yıl başında itibaren ise İzmir’de hayatını kaybeden işçi sayısı 19’a yükseldi.  EN ÇOK İŞ KAZASI TARIM ORMAN SEKTÖRÜNDE YAŞANDI İSİG, paylaştığı veride iş kazasıdan hayatını kaybeden işçilerin iş kollarına göre dağılımına da yer verdi. Bu verile göre; en çok iş kazası tarım, orman işkolunda yaşanırken bu sektörde 29 işçi hayatını kaybetti. İş kazalarının diğer iş kollarına göre ise dağılımı şu şekilde; inşaat, yol işkolunda 28 işçi, taşımacılık işkolunda 20 işçi, ticaret, büro, eğitim, sinema işkolunda 14 emekçi, metal işkolunda 10 işçi, konaklama, eğlence işkolunda 8 işçi, belediye, genel işler işkolunda 8 işçi, petro-kimya, lastik işkolunda 6 işçi, gemi, tersane, deniz, liman işkolunda 6 işçi, madencilik işkolunda 4 işçi, tekstil, deri işkolunda 4 işçi, ağaç, kâğıt işkolunda 4 işçi, enerji işkolunda 4 işçi, gıda, şeker işkolunda 3 işçi, sağlık, sosyal hizmetler işkolunda 3 işçi, savunma, güvenlik işkolunda 2 işçi, çimento, toprak, cam işkolunda 1 işçi, elimizdeki veriler ışığında çalıştığı işkolunu belirleyemediğimiz 5 işçi hayatını kaybetti. İŞ KAZASINA EN ÇOK NEDEN OLAN OLAY TRAFİK VE SERVİS KAZASI İSİG’in verilerine göre haziran ayında trafik, servis kazası nedeniyle 43 işçi hayatını kaybetti. işçilerin hayatlarını kaybettikleri diğer nedenler ise şu şekilde; ezilme, göçük nedeniyle 24 işçi, kalp krizi, beyin kanaması nedeniyle 19 işçi, yüksekten düşme nedeniyle 18 işçi, elektrik çarpması nedeniyle 12 işçi, şiddet nedeniyle 10 işçi, patlama, yanma nedeniyle 8 işçi, nesne çarpması, düşmesi nedeniyle 4 işçi, intihar nedeniyle 3 işçi, kesilme, kopma nedeniyle 2 işçi, zehirlenme, boğulma nedeniyle 2 işçi, diğer nedenlerden dolayı 14 işçi hayatını kaybetti. 14 YAŞ VE ALTI 5 ÇOCUK İŞ KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ Kurumun paylaştığı verilerde iş kazasında hayatını kaybeden işçilerin yaş gruplarına da yer verildi. Bu verilere göre;  14 yaş ve altı 5 çocuk işçi, 15-17 yaş arası 4 çocuk/genç işçi, 18-29 yaş arası 28 işçi, 30-49 yaş arası 64 işçi, 50-64 yaş arası 40 işçi, 65 yaş ve üstü 4 işçi, yaşını bilmediğimiz 14 işçi hayatını kaybetti.   

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.