TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#işaret dili

işaret dili haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, işaret dili haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hastane personeline işaret dili eğitimi verildi Haber

Hastane personeline işaret dili eğitimi verildi

Yozgat Şehir Hastanesi’nde gönüllülük esasına göre katılım sağlayan hastane personeli Yozgat Halk Eğitim merkezi İşaret Dili Eğitmeni Meryem Aksu tarafından İşaret Dili Eğitimi verildi. Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Kozan, 6 hafta süren eğitimlere 27 personelin katıldığını, verilen eğitimlerle sağlık çalışanlarının engelli vatandaşların sağlık tesislerindeki hizmetlerden en iyi şekilde faydalanmaları, sağlık problemlerini etkin bir şekilde anlatmalarında kolaylık sağlanması, tedavilerinin ivedilikle yapılması ve engelli vatandaşlara yönelik hizmet kalitesinin artırılmasında etkin bir rol almaları hedeflendiğini söyledi. 18-24 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftasına denk gelen eğitim sonrasında İşaret Dili Eğitmeni Meryem Aksu ve kursiyerlerden Selda Karabulut, Alihan Pehlivanoğlu, Büşra Tunçel, Çiğdem Didinmez, Gözde Yeşilkaya, Merve Bahar, Mustafa Akdemir, Selma Aydoğdu, Abdulcelal Uzun ve Ceren Yurdasucu’nun hazırladığı video kliple, engelli vatandaşların, işaret dili eğitimi almış personel ile muayene süreci anlatıldı. Videoda işaret dilinin önemine dikkat çekilerek eğitim alan personellerle kurulan iletişimin, engelli vatandaşların hayatlarını nasıl kolaylaştırdığı anlatıldı. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- RDW nedir? RDW değerinin yüksek ya da düşük olması tehlikeli midir?

Ege Üniversitesi'nden işaret dili farkındalığı Haber

Ege Üniversitesi'nden işaret dili farkındalığı

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, Engelsiz Ege Birimi ve Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) işbirliği ile “Farkındayız, Yanınızdayız” projesi hayata geçirildi. Projelenin amacını aktaran EÜ İletişim Fakültesi Dekanı ve Medya Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilgehan Gültekin,  “Ülkemizdeki resmi kayıtlara göre farklı derecelerde işitme engeli olan çok vatandaşımız bulunmakta. Bu vatandaşlarımızın toplumsal ya da kişisel sorunlarına çözüm üretebilmek ancak iletişimle sağlanabilir. İşaret dili, sadece işitme kaybı olan ya da işitme engelli olan bireylerin kullanacağı bir dil değil, tüm bireylerin öğrenmesi gereken bir dildir. Birbirimizi anladığımızda toplumsal birliğimizi ve huzurumuzu sağlayabiliriz. Bu sebeple işaret dili alanında farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.  Proje kapsamında, işitme engelinden kaynaklı iletişim sorunlarını çözmek ve işaret dili alanında toplumdaki her bireyde farkındalık oluşturmak için hazırlanan video klipte temel düzeyde günlük bilgiler aktarılıyor. Engelsiz Ege Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe tarafından hazırlanan işaret dili kelimeleri, klipte yine aynı birimin personeli Soner Aslan ve Volkan Yüce tarafından sunuluyor. Koordinatörlüğü ve kurgusunu İletişim Fakültesi doktora öğrencisi Hülya Arslaner Hamarat’ın, kameramanlığını İletişim Fakültesi yüksek lisans öğrenci Tolga Geç’in yaptığı proje, Ege Üniversitesi youtube kanalında gösterime girdi.  HABER MERKEZİ  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.