TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İş adamı

İş adamı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İş adamı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan kimdir? Haber

Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan kimdir?

Eğitimi ve iş dünyasında görev aldığı pozisyonlar ile dikkatleri üzerine çeken Tuncay Özilhan kimdir? TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı olarak çalışmalarını yürüten Tuncay Özilhan hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik. Tuncay Özilhan kimdir? Tuncay Özilhan, 9 Temmuz 1947 tarihinde Kayseri'de dünyaya geldi. Lise eğitimine Saint Joseph Fransız Lisesi'nde başladıktan sonra, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde alarak buradan mezun oldu. Daha sonra işletme alanında yüksek lisans derecesi (MBA) almak için ABD'de (Amerika Birleşik Devletleri) bulunan Long Island Üniversitesi'ne gitti. Tuncay Özilhan Kayseri’nin neresinden? Tuncay Özilhan, Kayseri’nin Tomarza isimli ilçesine bağlı Pusatlı Köyü’nde dünyaya geldi. Tuncay Özilhan’ın babası kimdir? Tuncay Özilhan’ın babası sanayici ve iş insanı İzzet Özilhan’dır. Tuncay Özilhan evli mi? Tuncay Özilhan 1972 yılından bu yana Emine Özilhan ile evlidir. Çiftin 3 çocuğu bulunmaktadır. Tuncay Özilhan iş hayatına nasıl başladı? 1977 yılında Erciyas Biracılık Genel Müdürlüğü'nde iş hayatına başlayan Tuncay Özilhan, daha sonra Anadolu Endüstri Holding Bira Grubu Koordinatörlüğü ve Anadolu Endüstri Holding Genel Koordinatörlüğü gibi önemli pozisyonlarda görev aldı. 2007 yılında, Anadolu Grubu'nun yönetim kurulu başkanlığına atanarak bu pozisyonda hizmet verdi. Ayrıca 1984 yılında atandığı Anadolu Grubu İcra Başkanlığı görevini, Şubat 2017 tarihine kadar sürdürdü. TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) Başkanlığı görevini 2001-2003 yılları arasında üstlenen Tuncay Özilhan, halen TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Yönetim Kurulu Üyeliği, Estonya Fahri Konsolosluğu ve Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanlığı gibi çeşitli önemli görevleri sürdürmektedir. DEİK Türk–Rus İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığı da dahil olmak üzere birçok önemli kuruluşta yönetim pozisyonlarında bulunan Tuncay Özilhan, Japon hükümetince takdir edilen prestijli nişanlardan biri olan "The Order of the Rising Sun, Gold and Silver Star (Altın ve Gümüş Yıldız, Yükselen Güneş Nişanı)" ve Estonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen nişanlara sahiptir.

Azerbaycanlı iş adamını tehdit ederek 49 bin Euro aldılar Haber

Azerbaycanlı iş adamını tehdit ederek 49 bin Euro aldılar

Şişli’de 28 Ağustos günü meydana gelen olay iddialara göre şöyle yaşandı. Azerbaycanlı iş adamının ofisine gelen şahıslar işlerinde sana yardım edelim dediler. Bir süre yanına gelip gittiler. Ardından seni burada koruruz bize para ver demeye başladılar. Hem ofise gelip hem de telefonla sürekli taciz ve tehdit edilen iş adamı çareyi 49 bin Euro para vermekte buldu. Ancak her defasında daha fazla para isteyip tehditlerin dozu artınca iş adamı polisi arayıp yardım istedi. ZORLA 49 BİN EURO PARA ALDILAR Konuyla ilgili çalışma başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri iş adamı Elshan R.’nin ifadesine başvurdu. İş adamı ifadesinde, işyerinde bulunan ofisine farklı zamanlarda 3 şahsın gelerek ilk başta yardım amaçlı, daha sonra kendisini koruma amaçlı sürekli para talep ettiklerini, kendisinin artık para vermek istemediğini şahıslara söylemesi üzerine bazen telefon ile bazen ofise gelerek tehdit ettiklerini belirtti. Bu tehditler üzerine 49 bin euro para verdiğini, şahısların para talebinin devam ettiğini ve parayı alamayınca kendisi ofisinde yokken ofisi basıp silah teşhir ederek tehdit ettiklerini söyledi. 3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI Devam eden çalışmalarda Gasp Büro Amirliği ekipleri incelenen kamera görüntülerinden şüphelileri tek tek tespit etti. Önce eşkalleri ardından kimlikleri tespit edilen 3 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı. Gasp Büro Amirliğine getirilen şüpheliler Azerbaycanlı Ramzı A.(26), Gaytaran G.(27) ve Ilgar A.(40) şikayetle ilgili sorgulandı. Şüphelilerle birlikte 2 adet tabanca ele geçirildiği öğrenildi. Suçlamaları kabul etmedikleri öğrenilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ÖĞRENİNCE ŞOK OLACAKSINIZ! BU ÜRÜNLER ASLINDA ERKEKLER İÇİN ÜRETİLDİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.