TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#imeak

imeak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, imeak haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

DTO'dan eğitim hamlesi Haber

DTO'dan eğitim hamlesi

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile TED İzmir Koleji, İzmir'de denizci öğrenci yetiştirme projesi kapsamında işbirliği protokolü imzaladı. DTO Yönetim Kurulu Üyesi Argun Gündüz ile TED İzmir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Eda Manav tarafından imzaların atıldığı protokol töreninde konuşan TED İzmir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Eda Manav, "Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre öğrenciler haftada 2 saat kulüp çalışması yapabiliyor. Biz de 'Ben Denizciyim' kulübü altında bu çalışmaları yapacağız. Uygulamalı geçecek derslerde yelken ve kürek kullanımından, denizcilik terimlerine, pusula kullanmasından, balık çeşitlerine, sal yapımına kadar birçok konunun ele alındığı eğitimler verilecek" dedi. Eğitimler kapsamında anaokulundan lise son sınıfına kadar tüm öğrencilerin bundan faydalanabileceğini kaydeden Manav, öğrencilerin eğitimi alıp almamaya kendilerinin karar vereceğini vurguladı. Yaklaşık 100 yıl önce İngiltere'de bu eğitimlerin başladığını söyleyen Eda Manav, 1910'lu yıllarda Deniz İzcileri eğitimleri verilmeye başlanırken ülkemizde ise bu anaokulundan lise sona kadar olması bakımından bir ilk olacak. Bu eğitimlerin başlamasında ise Atatürk'ün 1930 yılında Mecliste söylediği " Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye, denizci yetiştirmeyi bilmeli ve denizciliği milli ülkü olarak benimsemeli sözünü hayata geçirmek için adım attık" diye konuştu. KASIM AYINDA BAŞLAYACAK En geç kasım ayında öğrencilerin bu dersi almaya başlayacaklarını vurgulayan DTO Yönetim Kurulu Üyesi Yönetim Kurulu Üyesi Argun Gündüzise, "Oluşturacağımız 40 kişilik ekiple eğitim müfredatını okullarımıza uygun hale getireceğiz. Biyoloji, coğrafya gibi derslerdeki müfredatları bu kulüp içinde daha basit ve günlük hayatın içinde görmelerini sağlayacağız. Ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilere ise yelken ve kürek kullanımından, denizcilik terimlerine, pusula kullanmasından, balık çeşitlerine, sal yapımına kadar bir çok konuyu öğreteceği. TED Koleji bünyesinde anaokulu seviyesinden lise sonuna kadar 12 yıl boyunca bu eğitimi sürdürülebilir kılmak istiyoruz" diye konuştu. DENİZCİLİK EĞİTİMİNDE NELER VAR? En geç kasım ayında başlayacak denizcilik eğitimleri anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 40 kişilik uzman bir ekip tarafından konularına göre ayrılacak. Anaokulu öğrencilerine basit konuların yanı sıra coğrafya ve biyoloji gibi derslerin çok daha hayatın içinde olan konuları öğreteceklerini; ortaokul ve lise öğrencilerine ise sal yapımından pusula kullanımına, balık çeşitlerinden yön bulmaya, tek başına hayatta kalma, kamp yapma ve deniz araçlarına kadar birçok konuda eğitimler verilecek. Eğitimler öncelikle TED İzmir Koleji'nin Urla'daki kampüsünde başlayacak ardından önümüzdeki yıllarda Türkiye'deki 38 okulda hayata geçilecek. Projeye IC Çeşme Marina da destek verecek.

Yusuf Öztürk: Bayramı gençliğin coşkusuyla kutluyoruz Haber

Yusuf Öztürk: Bayramı gençliğin coşkusuyla kutluyoruz

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı yusuf Öztürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları söyledi: ''Ülkelerin tarihlerinde çok önemli dönüm noktaları vardır. Bu yıl 100. Yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde ise 19 Mayıs 1919 tarihi yatmaktadır. İşgal altındaki İstanbul’dan Bandırma Vapuru ile Anadolu’ya yola çıkan Mustafa Kemal ve arkadaşları, Samsun’da Milli Mücadelenin ilk kıvılcımını yakmışlardır. Atatürk, İstanbul’dan ayrılırken kafasındaki düşünceleri, milli egemenliğe dayalı, kayıtsız şartsız bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak olduğunu belirtirken, “Böyle bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir. Dolayısıyla ya istiklal ya ölüm!” sözleriyle ifade etmiştir. 19 Mayıs’ta başlayan bağımsızlık mücadelesi, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin kuruluşu ile taçlanmıştır. Geride bıraktığımız 104 yılda Türkiye Cumhuriyeti, her alanda çok önemli gelişmeler gösterdi. Dünyanın saygın ve büyük devletleri arasında yerimizi aldık. Genç bir delikanlı olan 100 yıllık Türkiye’nin önünde hâlâ büyük adımlarla yürünmesi gereken yollar uzanmaktadır. Atatürk’ün Türk denizciliğini işaret ederek söylediği “Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer” sözü, bize ihtiyaç duyduğumuz geniş bakış açısını, engin hedefi ve cesareti vermektedir.  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında, Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gençliğin coşkusuyla kutluyoruz.'' HABER MERKEZİ  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.