TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İLBANK

İLBANK haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İLBANK haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İLBANK yerel yönetimlere 27,4 milyar lira destek sağladı Haber

İLBANK yerel yönetimlere 27,4 milyar lira destek sağladı

İLBANK'ın içme suyu, kanalizasyon, katı atık ve arıtma gibi altyapı yatırımlarını kapsayan kredilerinin yanı sıra, Bakanlık hibeleri ve uluslararası kaynaklardan elde edilen fonlarla birlikte toplamda 16,279 milyar lira finansman aktarıldı. Bu desteklerle yerel yönetimlerin altyapı projeleri ve ihtiyaçları karşılanmış oldu. İLBANK, yol, kaldırım ve kavşak gibi altyapı çalışmaları için yaklaşık 4,892 milyar lira finansman desteği sağladı. Sadece altyapılar için sağlanan finansman desteği 21 milyar lirayı aştı. Ayrıca, İLBANK, park, meydan, sosyal tesis, bina, kentsel dönüşüm ve çevre düzenlemesi gibi üstyapı çalışmalarını kapsayan projeler için de yerel yönetimlere toplamda 3 milyar 58 milyon lira destek sağladı. Yerel yönetimlerin imar, harita, altyapı etüt projeleri, içme suyu sondaj ve proje çalışmalarına 208 milyon lira katkı sağlandı. İLBANK, ayrıca akıllı şehir uygulamalarını hızlandıracak finansmanı sağlayarak, nakit kredi desteklerini de içeren diğer kalemlerle birlikte toplamda 1 milyar 128 milyon liralık finansmanla 27,4 milyar liralık destek sundu. İLBANK, içme suyu, kanalizasyon, atık yönetimi, arıtma tesisleri, yol yapımı, çevre düzenlemesi, hizmet binaları, araç-gereç temini, malzeme sağlanması ve kamulaştırma gibi 10'dan fazla alanda yerel yönetimlere kredi imkanı sunmaktadır. Ayrıca, afetlerden etkilenen 15 şehirde içme suyu temininden kanalizasyon sistemlerine, imar çalışmalarından çevre düzenlemelerine kadar birçok alanda faaliyet göstermektedirler. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, güvenli ve çevre dostu yapıların inşasıyla beraber şehir altyapılarının İLBANK aracılığıyla yenilenip güçlendirilmesine önem verdiklerini vurguladı. Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin Yüzyılı'na uygun şehircilik vizyonunu vurgulayarak, gece gündüz demeden çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Geleneksel içme suyu ve kanalizasyon gibi altyapı yatırımlarının yanı sıra, yeni nesil iklim değişikliğiyle mücadele ve çevre projelerinin de hayata geçirildiğini dile getiren Özhaseki, özellikle afetlerde zarar gören altyapı sistemlerini yenilemek için büyük bir çaba sarf ettiklerini ifade etti.

İLBANK'tan Mardin'e 2,3 milyar liralık yatırım desteği Haber

İLBANK'tan Mardin'e 2,3 milyar liralık yatırım desteği

AA muhabirinin İLBANK verilerinden derlediği bilgiye göre İller Bankası, içme suyundan atık suya, katı atıktan yenilenebilir enerjiye, sokak güzelleştirmeden parke taşı onarımına kadar birçok alanda yaptığı projeleri halkın hizmetine sunuyor. Bu kapsamda İLBANK tarafından Mardin'de toplam maliyeti 1 milyar 713 milyon lira olan 21 proje tamamlanarak, açılışı yapıldı. İLBANK'ın desteğiyle tamamlanan projeler şöyle: "Mardin Büyükşehir Belediyesi cephe iyileştirme ve sokak güzelleştirme yapımı, sathi kaplama, binder tabakası yapımı ve katı atık aktarma istasyonu inşaatı yapımı, Mardin Su ve Kanal İdaresi Genel Müdürlüğü içme suyu inşaatı, kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı yapımı, Artuklu Belediyesi sokak güzelleştirme ve parke taşı yapım işi, Dargeçit Belediyesi cadde ve sokaklarının kilitli parke taşı yapım işi ve 3 adet parkın yapım işi, Kızıltepe Belediyesi muhtelif kırsal mahallelerde kilitli parke taşı yapım işi, Mazıdağı Belediyesi parke taşı ve bordür taşı yapım işi, Midyat Belediyesi cephe iyileştirme ve sokak güzelleştirme yapımı, Ömerli Belediyesi park bakım ve onarım işi." Toplam tutarı 490 milyon lira olan 2 projenin inşaat çalışmalarına başlanan Mardin'de, 105 milyon lira değerinde 9 projenin yapımı ise devam ediyor. Bunların da tamamlanmasıyla İLBANK'tan Mardin'e 2 milyar 308 milyon liralık kaynak sağlanmış olacak. Mardin'de, son 20 yılda İLBANK'ın finansman ve teknik desteğiyle toplam maliyeti 5,8 milyar lira olan 115 proje bitirildi. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.