TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İHD İzmir Şubesi

İHD İzmir Şubesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İHD İzmir Şubesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ege'de 504 kadın hak ihlali yaşadı Haber

Ege'de 504 kadın hak ihlali yaşadı

SULTAN GÜMÜŞ KAYA İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, 2022 yılında Aydın, Afyon, Balıkesir, Muğla, Manisa, Uşak, Burdur, Isparta, Denizli, Kütahya ve İzmir illerinde kadınlara yönelik yaşanan hak ihlali raporunu açıkladı. İHD Yöneticisi Cemile Karakaş’ın verdiği bilgilere göre Ege bölge illerinde toplam 504 kadın hak ihlali yaşadı. HAK İHLALLERİNİN SON BULMASI İSTENİYOR İnsan Hakları Derneği tarafından kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz, darp ve hak ihlallerinin son bulması istenirken, yaşanan hak ihlallerinin bir kısmı şöyle sıralandı:  *Kadına karşı darp, şiddet, yaralama, tehdit, kundaklama, eziyet: 83 *Kadına taciz, tecavüz, cinsel saldırı: 40 *Kadın cinayeti: 62 *Kadın cinayeti davalarında haksız indirim uygulaması, kadın cinayetlerinde cezasızlık, yargıda yanlılık: 12 *Kadın avukata ölüm tehdidi: 1 *Kadın Yaralamada cezasızlık: 1 *Kadına cinsel taciz davasında cezasızlık: 1 *Kadın cinayetinde kolluk gücünün yanlı davranması ihmali: 4 *Kadın cinayetinde katile tahliye kararı verilmesi: 1 *Cinsel istismar: 7 *Cinsel istismar davasında beraat kararı verilmesi: 1 *Kadın aktivist gözaltı, takip, soruşturma: 3     *Kadın sanatçıya konser yasağı: 4 *Kadına kolluk güçleri tarafından gözaltında çıplak arama: 1 *Kadına öldürmeye teşebbüs, tehdit: 6 *Kadına karşı şantaj, tehdit, rehin alma: 10 *Kadına sözlü şiddet: *Kadına toplumsal şiddet: 1 *Cinsiyetçi baskı: 1

Ege’de 9 ayda 573 çocuk hakkı ihlali yaşandı Haber

Ege’de 9 ayda 573 çocuk hakkı ihlali yaşandı

BURAK AKDEMİR İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla dernek binasında basın toplantısı yaptı. Ege Bölgesi’nde yaşanan çocuk hakları ihlalleri verilerinin de paylaşıldığı açıklamada basın metnini İHD İzmir Şubesi Sekteri Ali Aydın okudu. Neredeyse tüm ülkelerin Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’yi (ÇHS) kabul ettiğini hatırlatan Aydın, bu sözleşmenin ayrımcılık yapmama, çocuğun üstün yararı, çocuğun varlığını ve gelişimini sürdürmesini sağlamak ve katılım olmak üzere 4 ana ilkeyi benimsediğini aktardı. Her çocuğun hak sahibi, eşit, özgür ve onurlu birer birey olarak, barış içinde yaşam sürmesi için bunların ısrarla savunulması gerektiğini kaydeden Aydın, “Ancak gerek ülkemizde gerek tüm dünyada çocukların en temel hakları tehlike altındadır. Çocuklar tüm dünyada her gün çocuk işçilik, çocuk mahpusluk, cinsel istismar, erken yaşta evlilik, zorla çalıştırılma, temel besin maddelerine erişememe, bulaşıcı hastalıklardan, savaşlardan etkilenme gibi tehditlerle karşı karşıya kalmaktadırlar” dedi. YETERSİZ BESLENME Her 15 saniyede bir çocuğun beslenemediği için öldüğünü söyleyen Aydın, “Hayatta kalabilen milyonlarca çocuk ise yetersiz beslenmenin öğrenme bozuklukları ve fiziksel engeller gibi olumsuz etkilerini yaşıyor. Türkiye, Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne taraf olmasına rağmen maalesef bugüne kadar ki uygulamalar ve iç yasal mevzuatta ‘çocuğun üstün yararı’nın korunmasına ilişkin temel politikalar hayata geçirilmemiştir. Çocuğun iyilik halini güçlendirmek ve gözetmek için eğitim, sağlık, sosyal hizmetlerden yararlanma ve adalet sistemine kadar koruyu, önleyici, eşitlikçi, onarıcı ve çocuğun katılımının sağlanacağı bir sistem ile bunu mümkün kılmalıdır” diye belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.