TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#iftar

iftar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, iftar haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Habur Sınır Kapısında sıra bekleyen şoförler iftar açıyor Haber

Habur Sınır Kapısında sıra bekleyen şoförler iftar açıyor

Ramazan ayında da yoğun mesailerine devam eden tır şoförleri, Şırnak İl Özel İdaresine bağlı Tır Parkı sahasında sıralarını beklerken kendi hazırladıkları yemeklerle iftarlarını açıyorlar. İftar saati yaklaştıkça kamyon kasalarını açarak iftarlık malzemeleriyle yemek hazırlayan şoförler, ekmek ve su gibi ihtiyaçlarını da parktaki marketten karşılıyorlar. Türlü, pilav, bulgur, kızartma gibi çeşitli yemeklerin yanı sıra, Urfa'lı şoförler çiğ köfte sofrası da hazırlıyorlar. Ezanın okunmasıyla birlikte şoförler, yere serdikleri sofralarda iftarlarını açıyorlar. Şoför Abdullah Akkoyun, "Bugünkü menümüzde türlü, cacık, pilav olacak. Türlü yemekler yapıyoruz. Elimizden geldiğince arkadaşlarımızı davet ediyoruz. Biz onlara gideriz, onlar da bize gelir. Yemeğimiz hazırlanır" şeklinde konuştu. Şoför İsmail Mayda, "Dorse içinde yemek yapıyoruz. Yağmur ve çamurda biraz daha zahmetli oluyor. Gördüğünüz gibi dorsenin içinde yemek yapıyoruz. Her türlü yemeği yapabiliyoruz. Pilavından tut salatasına, çorbasına, etine kadar her türlü şeyi yapıyoruz. Bu dorseler bizim mutfağımız. Araba bizim evimiz" diye konuştu. İbrahim Akaş isimli şoför ise, "Şoför olmamıza rağmen her yerde yemeğimizi yapıyoruz. Yemeğimizi hazırlıyoruz. Bir nevi Allah’ın verdiği nimetlere şükredip çiğ köftemizi yapıyoruz. İnşallah orucumuzu açacağız" derken, Musa Özbayar da, "İftar için hazırlık yapıyoruz. İftarımızı açmak için çiğ köfte yoğuruyorum. Ağabeyim diğer malzemeleri hazırlıyor" ifadelerini kullandı.

Karşıyaka'daki kamu kurum yöneticileri iftarda buluştu Haber

Karşıyaka'daki kamu kurum yöneticileri iftarda buluştu

Karşıyaka Müftülüğü Denizpark restoranda düzenlediği iftar programına Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, İzmir Bölge Adliye Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Albay Yetkin Koçaş, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, İlçe Müftüsü İsa Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ertuğrul Öcek, İlçe Tapu Müdürü Erhan Sakarya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu,  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cenk Benli, Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürü Emine Çetin, İlçe Spor Müdürü Hüseyin Hamurcu, İlçe Tarım Orman Müdürü Bülent Üngür, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Bora Kaya, Kütüphane Müdürü Asuman Özdil, Karşıyaka ADSM Başhekimi Asuman Palanduz, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz ile eşleri katıldı. “Birlik beraberliğimiz daim olsun” Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler Ramazan ayının hoş görü, sabır, birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirterek şunları söyledi.  “Allah iftar davetimize icabet ettiğiniz için sizlerden razı olsun. Her Ramazan’da olduğu gibi ilçemizdeki yöneticilerimizle iftarda bir araya geldik. Ramazan ayının birlik, beraberlik ve hoş görü sofrasında birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşatan Yüce Rabbime hamd olsun. Yüce Rabbim birlik beraberliğimizi daim kılsın.” İftardan sonra yöneticiler eşleri ile birlikte restorandın çay bahçesinde bir araya gelerek bir süre sohbet ettiler.

İzmir haber: MHP İzmir Teşkilatı iftarda buluştu Haber

İzmir haber: MHP İzmir Teşkilatı iftarda buluştu

İzmir'deki bir otelde düzenlenen iftar programının ardından açıklamalarda bulunan MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Cumhur İttifakı'nın kadrolarının İzmir'e olan sevdasını vurguladı. Osmanağaoğlu, 31 Mart'ın sadece yerel seçimle sınırlı olmadığını ifade ederek, "31 Mart seçimleri, asılsız iddialarla seçmeni kandırabileceğini düşünenlere milletin unutulmaz bir ders vereceği gün olacak." dedi. İzmirlilerin, yerel seçimde geleceklerini ipotek altına almaya çalışanlara gereken cevabı vereceğine olan inancını belirten Osmanağaoğlu, "Hamza Dağ ve 30 ilçe belediye başkanımızın, İzmir'i gerçek belediyecilik hizmetleriyle tanıştıracağına ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin kaynaklarını halka hizmet olarak kullanacağına olan güvenimiz tam." şeklinde konuştu. AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi'nde tarihi bir zafer elde ettiklerini vurguladı. O seçimin demokrasi tarihinin en zorlu sınavlarından biri olduğunu belirten İnan, şu şekilde konuştu: “Biz meseleye sadece gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için bakıyoruz. O nedenle önümüzdeki 4,5 yıl içinde Cumhur İttifakı'nın her bir ferdi Türkiye'nin yeniden inşası için, küresel bölge mücadelemizin, Türk dünyasındaki dayanışmamızın gençlerimize ve bölgemize daha fazla yansıması için çok çaba sarf edeceğiz. Bunun için de pazar günü tüm 4,5 milyonluk bu güzel hemşehrilerimizin yaşadığı bu kentte Cumhur İttifakı olarak yeni bir destan yazacağız, yeni bir belediyecilik anlayışını şehrimize kazandıracağız. 25 senedir şehrimizin tanışmadığı bu hikayeyi Cumhur İttifakı İzmir'den en güçlü şekilde yazacak.” AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, salondaki güçlü ruh ve heyecanın kendisini Silivri'deki yargılamaları hatırlattığını belirterek, “Orada FETÖ'cü hakimlere şöyle bir cümle kurmuştum. Bizim esir alınan tarafımız en az var olan tarafımızdır, bizim asıl var olan tarafımız bedenlerimize sığmayarak taşan ve ülkemizin sonsuzluğunda nöbet tutan ruhumuzdur ve tarih bu ruhla alınacak kelepçe üretememiştir demiştim. İşte onu Cumhur İttifakı, ülkemizin sonsuzluğunda nöbet tutan o ruhun adı Cumhur İttifakı'dır. Ne mutlu bize.” şeklinde konuştu. MHP İzmir İl Başkanı Veysi Şahin ise seçim gününe kadar çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, “31 Mart sadece bir belediye başkanı, belediye meclis üyesi seçimi değil. 31 Mart küresel kuşatmayı buruşturup, çöpe atma günüdür.” ifadelerini kullandı. Cumhur İttifakı olarak AK Parti ile tüm ilçelerde uyum içinde çalıştıklarını kaydeden Şahin, “Biz geçen seçimde 70 oyla Beydağ’ı, 700 oyla Kemalpaşa'yı 1250 oyla Foça’yı, 1250 oyla Çeşme'yi kaybettik. Sizden ricam bu ilçelerdeki yüz kişiyi arayıp onlardan oy rica etmeniz." dedi.

İzmir Büyükşehir adayı Dağ: Şimdi İzmir için daha fazlasını yapma zamanı Haber

İzmir Büyükşehir adayı Dağ: Şimdi İzmir için daha fazlasını yapma zamanı

Hamza Dağ, seçim çalışmalarına Bornova’da devam etti. Dağ, Cumhur İttifakı Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır tarafından ilçe meydanında verilen iftar programına katıldı. “ŞİMDİ İZMİR İÇİN DAHA FAZLASINI YAPMA ZAMANI” İftarın ardından bir miting havasına dönen programda Hamza Dağ, İzmir’i karış karış gezdiğini belirterek, “Sizlerin sözü, kulağı olmaya gayret ettim. Düşünce, inanç, kimlik, aidiyet farkı gözetmeksizin her bir hemşehrimin talebine koştum. Şimdi bu şehir için yeni bir şeyler yapma zamanı. Şimdi bu şehir için daha fazlasını yapma zamanı. İşte bu sebeple, daha fazlasını yapmak için güzel İzmir’imizin sadece belediye başkanı olarak değil, şehri emini olmak için yola çıktık. Bu yola 4.5 milyon hemşehrimizle birlikte çıktık.” ifadelerini kullandı. HAMZA DAĞ’DAN, ‘20 YIL’ VURGUSU Konuşmasında 20 yıl öncesini hatırlatan Hamza Dağ, “Birine mikrofon uzatılıp, ‘İhtiyaçlarımız nedir?’ diye sorulduğunda ne cevabı alıyorsak, ne yazık ki bugün de aynı cevabı alıyoruz. Tek fark geçici uygulamalarla halının altına süpürülen sorunların, üst üste birikerek artık kronik, kangren hale gelmesidir. İzmir hizmet anlamında çok farklı bir sözü her bir bölgesinde açık ve net bir şekilde ortaya koyacak.” şeklinde konuştu. “YAPAY ZEKA KULLANMADIK, İNSAN ZEKASINI ÇOK İYİ KULLANDIK” Hemşehrilerine seslenen Dağ, bir tercihte bulunurken büyükşehir, ilçe ayrımı yapılmamasını isteyerek, “Biz ilçe belediye başkan adaylarımızı belirlerken ince eleyip, sık dokuduk. O ilçeyi en iyi bilem kişileri tercih ettik. Yapay zekayı kullanmak aklımıza gelmedi. Ancak insan zekasını çok iyi kullandık. Seçime 3 gün kaldı. Bunlar her yerel seçimde 3 gün kaldığında ‘artık bu seçim bitti’ diye bakarlardı ama şimdi ateş paçalarını sardı.” dedi. “GENEL BAŞKANLIK YAPACAĞINA, ADAY OLUP KARŞIMA ÇIKSAYDI” Hamza Dağ, son dönemde sürekli İzmir’de bulunan ve kendisini hedef alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de değindi. Dağ, konuşmasında şunları söyledi: “İzmir’e kamp kurdu beyefendi. Aslında ben kendisine çok akıllar vermiştim de çok anlamadı. Genel başkanlık yapacağına gelip İzmir’e Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olup karşıma çıksaydı, herhalde daha farklı bir durum olurdu. Korkuyor ki İzmir’deki sonuçlar tersine çıkarsa genel başkanlık elden gidecek. Bunun derdi için de, o yüzden de panikle sürekli bize saldırıyor. Bazen sayıyorum 15, bazen 20 defa Hamza da Hamza, Hamza Dağ da Hamza Dağ diyor. Sayın Özel, seçim yaklaştıkça bu panikliğiniz daha da artacak. Ancak biz İzmir’i çekmek istediğiniz yere çekmeyeceğiz. Bizim tek derdimiz var bu şehrin 30 ilçesine 1294 mahallesine, 4.5 milyon insanına hizmet etmek.” Hamza Dağ, konuşmasının ardından Kınık’taki mitinge katılmak üzere programdan ayrıldı.

İzmir Büyükşehir adayı Tugay'dan Bergama'da ulaşım müjdesi Haber

İzmir Büyükşehir adayı Tugay'dan Bergama'da ulaşım müjdesi

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Bargama'da ev sahipliğini de üstlendiği iftara katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen iftar programında ayrıca CHP Bergama Belediye Başkanı Adayı Dr. Tanju Çelik, CHP Kınık Belediye Başkan Adayı Sema Bodur ve CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz da yer aldı. Soğuk havaya rağmen iftar sofrasına konuk olan binlerce Bergamalıya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Cemil Tugay, ilçeye hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Yapacakları çalışmalarla kentin refahını büyüteceklerini söyleyen Tugay, “Bunu başaracağımıza yürekten inanıyoruz. Gelecek günlerin Bergama, İzmir ve Türkiye için çok güzel olsun istiyoruz” dedi. Konuşmasının ardından sahneden ineceği sırada, iftar yapan Bergamalı bir yurttaşın Dikili ile Bergama arasına ESHOT otobüsü seferlerinin başlatılmasına yönelik talebi üzerine Tugay, şu yanıtı verdi: “Söz veriyorum, göreve gelir gelmez o seferleri başlatacağım.” “TURİZMİ CANLANDIRACAĞIZ” CHP Bergama Belediye Başkanı adayı Dr. Tanju Çelik ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay ile ilçeye çok güzel himet sunacaklarını söyledi. Çelik, “Turizme yatırım Bergama’yı ayağa kaldıracak. Bunca tarihi mirası, turistik değeri ve kültürel mirası dünyayla buluşturup kentimizi kalkındırmalıyız. Göreve gelir gelmez eksikliklerimizi giderip çeşitli iş birlikleri ile turizmi canlandıracağız. Festivaller, kamplar ve birçok kültürel etkinlik olacak. Birçok turist gelecek. Böylece esnaf kazanacak, Bergama’mız kalkınacak” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.