TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İçişleri Bakanı 

İçişleri Bakanı  haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İçişleri Bakanı  haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İçişleri bakanı açıkladı: Bayramın ilk 7 gününde 55 kişi hayatını kaybetti Haber

İçişleri bakanı açıkladı: Bayramın ilk 7 gününde 55 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinde meydana gelen kazalara ilişkin X hesabından paylaşımda bulundu. Paylaşımda trafik yoğunluğunun tekrar artmaya başladığını belirten Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti: "Bayram tatilinin 7. gününde 664 trafik kazası meydana geldi. 349 bin 174 araç denetlendi. 24 bin 583 araca hız ve radar işlemi, 27 bin 808 araca ise diğer işlemler yapıldı. Bayram tatilinin ilk 7 gününde toplam 4 bin 370 trafik kazası meydana geldi. 55 vatandaşımız hayatını kaybetti. 7 bin 331 vatandaşımız ise yaralandı." Kamyon, çekici ve tankerlere izin Yerlikaya, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "Trafik Tedbirleri'ne ilişkin genelgede yer alan kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların 14 Nisan saat 05.00'ten 15 Nisan saat 05.00'e kadar İstanbul ve Ankara'ya seyirlerine izin verilmeyeceği yönündeki tedbire ilişkin de değişikliğe gidildiğini belirtti. Buna göre, tedarik süreçlerinin aksamaması için yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme ve akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtların öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde istisnai olarak seyirlerine izin verilecek.   Bakan Yerlikaya, sürücü ve yolculara ise şu uyarılarda bulundu: "Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım.

Ali Yerlikaya: 79 bin 235 silah ele geçirildi Haber

Ali Yerlikaya: 79 bin 235 silah ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, 68 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik 4 gündür devam eden "Mercek-15" operasyonlarında, 559 ruhsatsız tabanca, 58 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 14 uzun namlulu tüfek, 119 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere 750 silahın ele geçirildiğini açıkladı. İzmir’de 61 tabanca, 4 av tüfeği ve 60 gözaltı Operasyonda İstanbul'da 99 tabanca ve 4 uzun namlulu tüfeğin ele geçirildiğini, 136 şüphelinin gözaltına alındığını belirten Yerlikaya, İzmir'de 61 tabanca ve 4 av tüfeğinin ele geçirildiğini ve 60 şüphelinin gözaltına alındığını; Adana'da 47 tabanca, 4 uzun namlulu tüfek ele geçirildiğini ve 69 şüphelinin gözaltına alındığını; Antalya'da 21 tabanca ve 14 av tüfeğinin ele geçirildiğini, 58 şüphelinin gözaltına alındığını; Şanlıurfa'da ise 27 tabanca ve 2 av tüfeğin ele geçirildiğini ve 34 şüphelinin gözaltına alındığını aktardı. Bakan Yerlikaya, "Operasyonları koordine eden valilerimizi, kaymakamlarımızı, operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve kahraman emniyetimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı. "Mercek" operasyonlarında bugüne kadar 79 bin 235 silah ele geçirildi Halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşinde ve onları adalete teslim etmekte kararlı olduklarını belirten Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti: "Göreve geldiğimiz 1 Haziran 2023-28 Mart 2024 tarihleri arasında ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen Mercek operasyonlarında, 57 bin 134 ruhsatsız tabanca, 15 bin 76 av tüfeği, 5 bin 368 kurusıkı tabanca ve 1657 uzun namlulu silah olmak üzere toplam 79 bin 235 silah ele geçirildi, 89 bin 915 şüpheliye işlem yapıldı."

Bakan Yerlikaya: ‘Narkoçelik- 9’ operasyonlarında 1 ton 43 kilogram uyuşturucu ve 434 kişinin yakalandığını duyurdu Haber

Bakan Yerlikaya: ‘Narkoçelik- 9’ operasyonlarında 1 ton 43 kilogram uyuşturucu ve 434 kişinin yakalandığını duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğünce 41 ilde, Jandarma Genel Komutanlığınca 12 ilde uyuşturucu imalatçıları ve bunların satışını yapan sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenlendiğini duyurdu. Yerlikaya, operasyonların, İl Emniyet Müdürlüğü, 565 ekip, 1602 personel ve 28 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla İzmir, Samsun, Şanlıurfa, Ankara, Şırnak, Tekirdağ, Malatya, Isparta, Sakarya, Gaziantep, Antalya, Balıkesir, Bursa, Adana, Konya, Mersin, Kocaeli, Diyarbakır, Kırşehir, Kahramanmaraş, Denizli, Osmaniye, Van, İstanbul, Aksaray, Aydın, Batman, Muğla, Afyonkarahisar, Kayseri, Eskişehir, Ordu, Adıyaman, Erzincan, Karaman, Kırklareli, Amasya, Hatay, Kütahya, Rize ve Zonguldak'ta düzenlendiğini bildirdi. İl Jandarma Komutanlıklarınca da operasyonların İstanbul, Diyarbakır, Bingöl, Antalya, Batman, Adana, Hakkâri, Van, Samsun, Çanakkale, Kahramanmaraş ve Sakarya'da gerçekleştirildiğini aktaran Yerlikaya, operasyonlarda, 1 ton 43 kilogram uyuşturucu ve 387 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini, 434 kişinin yakalandığını kaydetti. Operasyonu gerçekleştiren kahraman polisler ve jandarmayı tebrik eden Ali Yerlikaya, zehir tacirlerine karşı operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.