TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#hırsızlık

hırsızlık haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, hırsızlık haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bursa'da hayrete düşüren hırsızlık taktiği: Önce çocuk sonra hırsızlık yapıyorlar Haber

Bursa'da hayrete düşüren hırsızlık taktiği: Önce çocuk sonra hırsızlık yapıyorlar

Merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi'nde yaşanan olayda, M.A.V. adlı şahıs, evinde sakladığı ve toplam değeri 500 bin TL'yi bulan yüzük, bilezik, elmas kolye, altın kolye ve çeşitli ziynet eşyalarının çalındığını polise bildirdi. Durum üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, savcılığın izniyle harekete geçti. Ekipler, olayın yaşandığı siteye ait tüm güvenlik kamerası kayıtlarını titizlikle inceleyerek, 31 suç kaydı bulunan E.B. (22) ve 89 suç kaydı bulunan E.U. (24) olduğunu tespit etti. Şüpheli E.B., Değirmenönü Mahallesi'nde dolaşırken polisin dikkati ve titiz çalışması sayesinde yakalandı. Hırsızlık olaylarına karışan şüpheliler, genellikle işledikleri suçlardan önce çevreyi gözetlerken, bazıları hırsızlık yapmadan önce çocuk kullanıyorlar. Son olayda, Emniyet'e getirilen E.B.'nin 9 aylık hamile olduğu ve 2 çocuğu daha bulunduğu öğrenildi. İfadesi alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.B., hamile olduğu için adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kadın hırsızların genellikle hedef aldıkları apartman dairelerine önce zil çalarak, kapıları açtırmaya çalıştıkları, boş dairelere ise yanlarında getirdikleri PVC kartlarla kapıları açarak girdikleri belirlendi. Polis, ev sakinlerine, tanımadıkları kişilere kapıları açmamalarını, şüphelendikleri durumlarda 112 hattını aramaları gerektiğini hatırlattı.

İstanbul'da hırsızların hedefi bu kez şaşırttı Haber

İstanbul'da hırsızların hedefi bu kez şaşırttı

Olay, dün akşam saatlerinde Eyüpsultan Merkez Mahallesi’nde bulunan bir mağazada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir hırsız, mağazanın önünde duran mankenin üzerindeki montu çaldı. Kaşla göz arasında gerçekleştirilen ilginç hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdı. Montu çalan hırsızın rahat tavırları dikkat çekti. Güvenlik kamerası görüntülerinde, hırsızın mağazanın önüne geldiği ve mankenin üzerindeki montu çıkararak olay yerinden hızla uzaklaştığı görülüyor. Mağaza sahibi montun çalındığına inanamadı Mağaza sahibi Erdem Köşker, dükkanı kapatacağı esnada montu almak için mankenin yanına geldi. Montun olmadığını fark eden Köşker, güvenlik kameralarını izleyince şok geçirdi. Köşker, durumu polis ekiplerine ihbar etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin hırsızı yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. “Kaş ile göz arasında alıp gitti” Mankenin üzerindeki montun çalınmasını anlatan mağaza sahibi Erdem Köşker, “Dükkanı kapatıyordum, kapatmak için aşağı indiğimde mankenin üzerinde montun olmadığını fark ettim. Arkadaşlarımın şaka yaptığını düşünüyordum ama şaka değildi. Güvenlik kamerası görüntülerini izlediğimizde şahsın, manken üzerinden kıyafetleri çıkardığını gördüm. Ben devamlı kendim mankene giyip, çıkarttığım halde o kadar rahat olamıyorum. Kaş ile göz arasında alıp gitti” dedi. “Hırsızlıktan baya sabıkası varmış” Hırsızın sabıkasının kabarık olduğunu söyleyen Köşker, “Ondan sonra emniyete gittik. Şahsı, görüntülerden tespit ettiler. Hırsızlıktan baya sabıkası varmış. İhtiyacı olan biri alsaydı zorumuza gitmeyecekti. Ama bu adam bunu hastalık haline getirmiş. Zorumuza gidende bu oldu. Yoldan geçen vatandaşlara da hak vermek gerekiyor, korkmuş olabilirler. Oradaki bir esnafa söyleselerdi hemen müdahale edebilirdik. Hayırlısı artık bir şeyde diyemeyeceğiz” şeklinde konuştu.

İlaçlı sütlaçla uyutup hırsızlık yaptı, 14 yıl ceza aldı Haber

İlaçlı sütlaçla uyutup hırsızlık yaptı, 14 yıl ceza aldı

Dairenin kararına göre, Antalya'da bir kişi, gittiği evde sütlaç pişirip içine ilaç kattı. İlaçlı sütlaçları ev sahiplerine yediren kişi, ev sahiplerinin uyuyakalmaları sonrası evden 1700 avro, 2 bin 630 lira ve cep telefonu çaldı. Uyanmalarının ardından soyulduğunu fark eden ev sahiplerinin şikayeti üzerine kimliği belirlenen kişi hakkında dava açıldı. Yargılamayı yapan yerel mahkeme, ceza alt sınırından uzaklaşarak "nitelikli yağma" suçundan sanığa 14 yıl hapis verdi. Karara itiraz da Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 8. Ceza Dairesi tarafından reddedildi. Ev sahipleri uyuduktan sonra hırsızlık yaptığını itiraf eden ancak katılanlara ilaç vermediğini öne süren sanık, kararı temyiz etti. Sanık, temyiz başvurusunda, mahkumiyetine ilişkin "nitelikli yağma" suçunun unsurlarının oluşmadığını, cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak verilmesinin ve takdiri indirim uygulanmamasının hukuka aykırı olduğunu iddia etti. Temyiz istemini görüşen Yargıtay 6. Ceza Dairesi, temyiz istemini reddetti ve mahkumiyet kararını onadı. Kararın gerekçesinden Dairenin kararında, Türk Ceza Kanunu'nda, "mağdurun kendisini bilemeyecek ve savunamayacak hale getirilmesinin yağma suçunda cebir sayılacağı"nın hüküm altına alındığı anımsatıldı. Dava konusu olayda, ev sahiplerine verilen sütlaçta, yeşil reçeteyle satılan uyku getirici nitelikte ilaç tespit edildiği belirtildi.Sanığın, ilaçlı sütlaçla ev sahiplerini kendilerini savunamayacak hale getirdiği belirtilen kararda, bu nedenle yerel mahkemenin işlenen suçu "nitelikli yağma" kapsamında değerlendirmesinin hukuka aykırı olmadığı bildirildi. Sanığın 2 kişiyi birden uyutarak eylemi gerçekleştirmesi nedeniyle ceza alt sınırından uzaklaşılmasının orantılı olduğu, takdiri indirim konusunda değerlendirme yetkisinin ise mahkemeye ait olduğuna yer verilen kararda, mahkumiyet kararının hukuka aykırı bulunmadığı kaydedildi. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- İzmir Bayraklı'da kuyumcu hırsızlığı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.