TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#hırsız

hırsız haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, hırsız haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Böyle hırsızlık görülmedi: Önce denedi sonra çaldı Haber

Böyle hırsızlık görülmedi: Önce denedi sonra çaldı

Sürsürü Mahallesi'ndeki Mustafa Cemiloğlu Caddesi'nde bulunan bir mağazada geçen olay, saat 01.30 civarında gerçekleşti. Mağazaya giren 3 hırsızın cesurca ve rahat tavırları görenleri hayrete düşürdü. Öncelikle kasanın içeriğini boşaltan hırsızlar, ardından sanki alışveriş yapıyormuş gibi davranmaya başladılar. Bir yandan kıyafetleri inceleyip deneyen hırsızlar, bazılarını da giyerek mağazada dolaştılar. Sonrasında artık denemekten sıkılan hırsızlar, seçtikleri kıyafetleri poşetlere doldurup hiçbir telaş göstermeden mağazadan çıktılar. Sabahın erken saatlerinde komşularından gelen haberle olayı öğrenen mağaza sahibi Hülya Değirmenci ise büyük bir şok yaşadı. Mağaza içerisinde oluşan 400 bin liralık zararla karşı karşıya kalan Değirmenci, durumu hemen polise bildirdi. İncelenen güvenlik kameralarıyla olayın detaylarına ulaşmaya çalışan polis ekipleri, hırsızları yakalamak için çalışmalara başladılar. Hülya Değirmenci, olayın iki gün önce gece saatlerinde meydana geldiğini belirterek şunları söyledi: "Önce kapıyı yokluyorlar ve sonra içeri giriyorlar. İlk başta mağazadan alışveriş yapar gibi ürünleri deneme amaçlı seçiyorlar. Ben sadece ihtiyaçları olduğunu düşündüm. Ancak kamera kayıtlarını izlediğimizde, hırsızların ürünleri büyük bir cesaretle alıp poşetlere doldurduğunu gördük. Sabahın erken saatlerinde esnaf komşumuz kapıyı açık buldu ve içeri girdiğinde mağazanın dağınık olduğunu fark etti. Hemen bize haber verdi. Ardından polisi arayarak durumu bildirdik. Olay yerine gelen inceleme ekipleri parmak izi almaya başladı. Maalesef, hırsızlarca değerli eşyalar, saatler, gözlükler, kemerler ve diğer ürünler alındı." Değirmenci, yaklaşık 400 bin liralık bir kayıp yaşandığını belirterek şunları söyledi: "Mağazamızın bilgisayar programında veresiye defterimiz bulunuyordu. Ancak sistem değişince bu veriler de kayboldu. Emniyet güçlerimizin gerekli adımları atacağına inancım tam. Umuyorum ki Allah'ın yardımıyla böyle olaylar bir daha yaşanmaz. Hırsızlar, sanki alışveriş yapıyormuş gibi davranıyorlar, ürünleri çıkarıp deniyorlar. Pantolonları deniyor, üzerlerine giyiyorlar ve tişörtleri rahatlıkla giyiyorlar. Son derece rahat davranıyorlar."

Samsun'da bir hırsız yakayı ele verince yalana sarıldı Haber

Samsun'da bir hırsız yakayı ele verince yalana sarıldı

Edinilen bilgilere göre, hırsızlık suçlarından daha önce suç kayıtları bulunan 28 yaşındaki Sevgi A., İlkadım ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde bir evde hırsızlık girişiminde bulundu. Önce kapıyı çalan Sevgi A., evde kimsenin olmadığını düşünerek elindeki aparatla kapıyı açmaya çalıştı. Irak uyruklu ev sahipleri, kapının kurcalandığını fark edince cep telefonu kamerasını açarak olayı görüntülemeye başladı. Hırsız, kapıyı açıp ev sahibini fark edince kaçmaya başladı. Kovalamaca sonucu evin merdivenlerinde yakalanan Sevgi A., "Eşim cezaevinde, çocuklarım aç. Ben dileniyorum. İki tane çocuğum var, evde bekliyor beni. Bırakın beni gideyim" şeklinde duygu sömürüsü yaparak kendini yakalayanlardan kurtulmaya çalıştı. Ev sahibinin "Yakalanmasaydın çalacaktın" sözlerine karşı yalvarmasını sürdüren Sevgi A., "Evdesiniz nasıl çalayım" diye cevap verdi. Ev sahibi kadının daha önce evlerinde hırsızlık olduğunu hatırlatması üzerine Sevgi A., "Herkesin çalınıyor. Sen gördün mü? Ben mi aldım altınlarını? Alsam senin altınını ben buraya bir daha gelir miyim. Bırakın beni gideyim. Beni cezaevine atacaklar. 3 tane çocuğum var" şeklinde yalvarmasını sürdürdü. Daha sonra ev sahipleri tarafından serbest bırakılan Sevgi A.’nın merdivenden koşarak inerken de "Abi bir daha sokağınızdan geçmeyeceğim" demesi dikkat çekti. 150 bin lira değerinde altın ve para çalmışlar Iraklı aile daha sonra durumu polise bildirdi ve olayın başından sonuna kadar cep telefonu ile çektiği görüntüleri polise teslim etti. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, görüntüleri incelediğimde eve girmek isteyen kadının ‘evlerden hırsızlık’ suçundan suç kayıtları bulunan Sevgi A. olduğunu tespit etti. Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınan Sevgi A.’nın yine hırsızlık suçundan suç kayıtları bulunan Raziye Y.(34) ile İlkadım ilçesi Liman Mahallesi ve Atakum ilçesi Yeni Mahalle’de 2 ayrı evin kapısını aparatla açıp içeri girerek yaklaşık 150 bin lira değerinde altın ve para çaldıkları ortaya çıktı. Raziye Y. de yakalanarak gözaltına alındı. Polisteki sorgularının ardından Samsun Adliyesine sevk edilen Sevgi A. ve Raziye Y. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Polis, vatandaşları evlerinin kapılarını kilitli tutmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Denizli'de bu hırsızlık planı akıllara durgunluk veriyor Haber

Denizli'de bu hırsızlık planı akıllara durgunluk veriyor

Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Pınarkent Mahallesi'nde 2 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen evden hırsızlık olayını aydınlatmak için İl Jandarma Komutanlığı ekipleri geniş çaplı bir çalışma başlatmıştır. Mehmet K. ve eşinin 10 yıllık birikimi olan 700 bin liralık ziynet eşyası çalınmış, ancak evde hırsızlık olayına dair hiçbir iz bulunamamıştır. Şüphelinin yakalanması için Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) titiz bir operasyon düzenlemiştir. JASAT dedektifleri ve Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı'nın ortak çalışması sonucunda, hırsızlık olayının S.A. adlı kadın tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Anahtarları kopyalayarak işten izin alıp arkadaşlarının evini soyan şüphelinin sinsi planı ortaya çıktı. "Altın Günü" operasyonuyla yakalanan şüphelinin evinde yapılan aramada, Mehmet K.'nın evinden çalınan 700 bin liralık altının yanı sıra aynı mahallede 2022 yılında yaşanan ve yine Mehmet K. ile aynı iş yerinde çalışan mağdurun kaybettiği 500 bin lira değerindeki ziynet eşyaları da bulundu. Aynı iş yerinde çalıştığı iki arkadaşına tuzak kurarak altınlarını çalan şüphelinin planı şaşkınlık yarattı. Gözaltına alınan S.A.'nın, iş arkadaşlarını altın günü adı altında evine davet edip kendi altınlarını gösterdiği ve aynı zamanda arkadaşlarının altınlarını tespit ettiği belirlendi. İş yerinde çalışırken mağdurların çantalarından habersizce ev anahtarını alan S.A.'nın aynı gün içinde anahtarların kopyasını yaptırıp çantalarına geri koyduğu, farklı günlerde ise işten birkaç saat izin alarak altınları çaldığı evlere gittiği ortaya çıktı. Çaldığı 1 milyon 200 bin lira değerindeki altınların bir kısmını evinde saklayan S.A.'nın kapıları zorlamadığı ve evleri önceden bildiği için hırsızlık şüphesi uyandırmadığı anlaşıldı. Jandarmadaki sorgusunun ardından adli makamlara sevk edilen şüpheli kadın S.A., mağdurların zararlarını karşılaması şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldı. Eşiyle birlikte 10 yıldır altın biriktiren mağdurlardan Mehmet Kızılkaya, “Yaklaşık 4 ay önce altınlarımız çalındı. 700 bin lira değerindeki altınlarımızı fark edince Denizli İl Jandarma Komutanlığına haber verdik. 4 aylık bir çalışma sonucunda, güzel bir takiple hırsızı yakaladılar. Altınlarımızı eksiksiz bir şekilde bize geri verdiler. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimize çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.