TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#heyelan

heyelan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, heyelan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bitlis'te heyelan meydana geldi Haber

Bitlis'te heyelan meydana geldi

Bitlis'te heyelan nedeniyle kapanan Bitlis-Baykan kara yolu, ekiplerin çalışmalarının ardından kontrollü olarak trafiğe açıldı. Kentte son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Bitlis-Baykan kara yolunun 40. kilometresinde heyelan meydana geldi. Toprak ve kaya parçalarının düşmesi sonucu kapanan Bitlis-Baykan kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Bölgeye gelen Bitlis Vali Yardımcı İzzet Cem Eser, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, DSİ İl Müdürü Niyazi Yayla, AFAD İl Müdürü Erdal Tunçtan, yaptıkları incelemenin ardından yolun üst kısmında tehlike oluşturan kaya bloklarının da kırılmasına karar verildi. Jandarma ve polis ekiplerinin önlem almasının ardından bölgeye getirilen DSİ'ye ait iş makinesiyle yola düşme tehlikesi bulunan kaya blokları kırıldı. Karayolları ekiplerinin yola düşen toprak ve kaya parçalarını temizlemesiyle yaklaşık 8 saat kapanan Bitlis-Baykan kara yolu, kontrollü olarak araç geçişlerine açıldı. AFAD İl Müdürü Erdal Tunçtan, gazetecilere, akşam saat 20.45 sıralarında Bitlis-Baykan kara yoluna meydana gelen heyelan ve kaya düşmesinden dolayı yolu kapatmak zorunda kaldıkların söyledi. Ekiplerin yolu temizlediğini ancak yolun üst kısmında tehlike oluşturan büyük kayaların bulunduğunu anlatan Tunçtan, "Valimizin talimatıyla yolu tekrar kapattık. İş makinesiyle tehlike oluşturan kayaları da düşürdükten sonra tekrar temizlik yaptıktan sonra inşallah yolu açacağız. Dolayısıyla vatandaşlarımızın biraz daha sabırlı olmalarını istiyoruz. Büyük kaya blokları tehlike arz ettiği için yolu kapatmak zorunda kaldık. Dolayısıyla DSİ, İl Özel idaresi ve Karayolları ekipleriyle yolu temizleyip geçişlere açacağız." diye konuştu. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'ten gelerek İskenderun'a giden tır sürücüsü İlhan Çağlar ise yaklaşık 3 saattir yolda beklediklerini belirterek, "Heyelan olmuş. Ekipler gelip yolu temizledi ancak yolun üst kısmındaki kayalıklarda çatlamalar olduğundan düşme tehlikesi var. Biz de bekliyoruz." dedi. Gaziantep'e giden tır sürücüsü Umut Kaya da uzun süredir beklediklerini dile getirerek, "Heyelandan dolayı yol kapalı. Ekipler yolu temizlediler ama yolun üst tarafındaki kayalıklarda çatlak var. Bu nedenle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Heyelanın yıktığı yolun çalışmalarında sona yaklaşıldı Haber

Heyelanın yıktığı yolun çalışmalarında sona yaklaşıldı

Yaklaşık 50 ili dolaylı yoldan ilgilendiren, Karadeniz'in kapılarını İç Anadolu ve Akdeniz'e açan, Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez dile getirilen ve 2. Abdülhamid Han zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında 8 Temmuz tarihinde başlayan ve 3 gün etkili olan sağanak nedeniyle 2 farklı noktada heyelanlar meydana geldi. Ordu’dan Akdeniz’e ulaşımı sağlayan yol üzerindeki Darıcabaşı Tüneli mevkiinde Çağlayan Deresi’nin menfezleri, yoğun su akışına dayanamayarak çökmüştü. Heyelan nedeni ile bir bölümü trafiğe kapanan Karadeniz-Akdeniz Yolu’nda başlayan onarım çalışmaları ise devam ediyor. İlk olarak çöken nokta ve tünelin ağzı güçlendirilirken, alanda geniş çaplı temizlik yapıldı. Ulaşım, 60 metre uzunluğunda, 25 metre yüksekliğinde 2 açıklıklı köprü ile sağlanacak Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde, ilk etapta 60 metre uzunluğunda ve 12 metre ayak yüksekliğinde köprü yapılması planlanan alanda, köprü ayağının geleceği zemin yumuşak olduğundan dolayı bu mesafe uzatıldı. Köprü ayağının toplamda 35 metre yüksekliğe ulaştığı alanda ulaşım, 60 metre uzunluğunda 2 açıklıklı köprü ile sağlanacak. “Yolun hızlı bir şekilde ulaşıma açılmasını istiyoruz” Mesudiye ilçesine bağlı Dursunlu Mahallesi’nin Muhtarı Muzaffer Demircan, heyelan nedeniyle çöken yolun aktif olarak kullanıldığını söyledi. İnsanların bu yolun yapılmasını beklediklerini kaydeden Demircan, “Hava şartları kötüleştiğinde buranın yerine kullandığımız alternatif güzergah elverişli olmayacak. Bu yolun çok bağlantısı da var. O nedenle hızlı bir şekilde ulaşıma açılması bizler için de iyi olacak” diye konuştu. Vatandaşlar yolu kullanamadıkları için zorluk çektiklerini, buranın yapılmasını sabırsızlıkla beklediklerini söylediler. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Ordu’da Troy Kart’a geçiliyor

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.