TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#hayvanseverler

hayvanseverler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, hayvanseverler haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kemalpaşa'daki barınak krizinde CHP'li Selçuk Karakülçe ile vatandaşlar arasında tartışma çıktı Video Galeri

Kemalpaşa'daki barınak krizinde CHP'li Selçuk Karakülçe ile vatandaşlar arasında tartışma çıktı

AYSELİN UZUN - CHP Kemalpaşa Belediye Meclis Üyesi Adayı Veteriner Selçuk Karakülçe ve hayvanseverler arasında tartışma çıktı. Karakülçe, “Ben meslek etiği gereği oradaki meslektaşlarıma inanmak zorundayım” diyince vatandaşlar Karakülçe'ye tepki gösterdi.   İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Armutlu Hayvan Barınağı'nda yaşanan dehşet verici olay, kamuoyunda büyük infial yarattı. İddialara göre, barınakta görevli belediye personeli tarafından onlarca köpeğin acımasızca katledildiği belirtiliyor. Bununla birlikte, hayvanların bakımının yeterince yapılamadığı ve suyun içine ilaç katıldığı da ileri sürüldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, yerde cansız bir şekilde yatan çok sayıda köpek ve bu manzaraya şahit olan belediye görevlileri yer alıyor. İzleyiciler görüntülere tepki gösterdi. Bunun üzerine bugün konu ile ilgili açıklama yapmak isteyen hayvanseverler Kemalpaşa Belediyesi önünde toplandı. Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Kemalpaşa Belediye Meclis Üyesi Adayı Veteriner Selçuk Karakülçe'ye hayvanseverler tepki gösterdi. Siyasi partilerin olaya karışmamasını istemediklerini dile getiren hayvanseverlerin itirazı üzerine CHP'li Karakülçe açıklamasını sonlandırdı. Alanda açıklama yapması beklenen İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale de yaşanan tepkilerin ardından açıklama yapmaktan vazgeçti. Hayvanseverler daha sonra barınaka doğru yola çıkarken, Özlale ise konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu. 

Hayvanseverler alana indi: Gündoğdu’da ‘can dostlar’ mitingi! Haber

Hayvanseverler alana indi: Gündoğdu’da ‘can dostlar’ mitingi!

Türkiye’de sokak hayvanlarına yönelik şiddet olayları ve toplatılması son dönemde gündemden düşmezken, İzmir’deki hayvanseverler ve hayvan hakları dernekleri alana indi. İzmirli Yaşam Hakkı Savunucuları’nın düzenlediği eylem Alsancak Vapur İskelesi’nden başladı. İskeleden Gündoğdu Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşün ardından ‘Sen sustukça onlar ölüyor, ses çıkarma zamanı’ mottosuyla ‘Büyük İzmir Mitingi’ gerçekleştirildi. Eyleme İzmir Barosu’ndan çok sayıda avukat da destek verdi. “Sokak hayvanları sahipsiz değildir”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Hak hukuk adalet” ve “Canımızı veririz canlarımızı vermeyiz” sloganları atıldı. SOKAK HAYVANLARI TEHDİT DEĞİLDİR Eylemde yaptığı konuşmasında başıboş hayvanların toplatılarak barınaklara kapatılması yönündeki tartışmalara tepki gösteren Hayvanlar İçin Projeler Derneği (HİPDER) Kurucusu Funda Bonomo, “Ülkemizde güvenli şehirler için sokak hayvanları tehdit değildir. Bu uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Doğru çözüm yolu belediyen kısırlaştırma tedavi etme görevlerini eksiksiz yapması ve hayvan satışlarının durdurulmasıdır. Cezai yaptırımların da arttırılması şarttır. Sokak hayvanları gelişi güzel toplatılamaz. İnsanlar kadar hayvanların da yaşam hakları korunmalıdır. Yaşam alanlarımız tüm canlılara aittir, sokak hayvanlarının toplatılmasına karşıyız” dedi. İZİN VERMEYECEĞİZ İzmir Barosu adına açıklama yapan Hayvan Hakları Komisyonu’ndan Av. Melike Özdemir Ballı ve Av. Tuğçe Berber ise, “Sokakta yaşayan hayvanların yalnız olmadığını haykırmak için bugün burada toplandık. Hayvanların hak ve özgürlüklerini korumak için gerçekleştirdiğimiz mitinge hepiniz hoş geldiniz. Yaşam düşmanlarının aksine sayımızın üç beş olmadığını gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Medeniyet sokak hayvanlarına gösterilen şefkattir. Birçok Avrupa ülkesinde yapıldığı bilinen hayvanların hapsedilmesi bir çözüm değil katliam olmakla birlikte yüzyıllardır var olan geleneklerimize ve mevzuatımıza aykırıdır. Bizler hayvanların da hak ve özgürlüklerinin olduğunu bilenleriz. Hayvan hakları ve sevgisi bu ülkenin değerlerinin bir parçasıdır. Algı operasyonları ile katliamları meşru kılmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Belediyeler tarafından çöplüklere atılan, toplama kamplarına hapsedilen, kalbine çamaşır suyu enjekte edilen, kürekle vurularak öldürülen, işkence gören, tecavüz edilen hayvanlardan yana saf tutmaya ve yüz yıllardır var olan birlikte yaşam kültürüne sahip çıkmaya davet ediyoruz. Sokakta yaşayan hayvanlar yalnız ve savunmasız değildir” ifadelerini kullandı.

İzmirliler PAKOFEST’te patili dostlarla buluştu Haber

İzmirliler PAKOFEST’te patili dostlarla buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez düzenlediği PAKOFEST ile hayvanseverlerle patili dostları aynı çatı altında buluşturdu. Bornova’nın Gökdere mevkiinde bulunan Pako Sosyal Yaşam Kampüsü’nde düzenlenen festival kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra söyleşiler, yarışmalar ve konserlerle renklendi. İzmirliler eğlenceli aktivitelerle zaman geçirirken, can dostlarla da keyifli anlar yaşama imkanı yakaladı. Özellikle köpek yıkama ve gezdirmeye yönelik aktiviteler, çocukların can dostlara yönelik sevgisini de pekiştirdi. PAKOFEST bugün de (Pazar) 11.00- 21.00 saatleri arasında yapılacak. “Sokaktaki hayvana bir yaşam kazandırmak çok kıymetli” İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Kerem Girişken, Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nün sadece hayvanların barınak olarak misafir edildiği bir alan değil, özel bir yer olduğunu söyledi. Kerem Girişken, “İnsanlar gelip burada hayvanlarla zaman geçiriyor. Yurttaşların sosyalleştiği bir alan. Yine hayvanların özel ilgi gördüğü bir yer. Burada hayvanlar için de özel mamalar üretiliyor” dedi. Festivale güzel bir ilginin olduğunu belirten Girişken, sokak hayvanlarının sahiplenilmesi için de çağrıda bulunarak, “Artık sokaktaki hayvanı eve almak, ona bir yaşam kazandırmak çok kıymetli. Sokaklar, hayvanlar için tehlikeli yerler. Yaşamlarını sağlıklı yürütmeleri için kısıtlı imkanların olduğu yerler. Bir hayvan satın almak yerine, onu sahiplenmek, ona bir yaşam kazandırmak demek. Bunu yapabilmek için çok fazla çaba sarf ediyoruz. Herkesi buraya bekliyoruz. Gelsinler, neler yaptığımızı görsünler. Buraya gelmek herkesi çok mutlu edecektir” dedi. Bir kap su çağrısı İzmir Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşleri Şube Müdürü Umut Polat da yurttaşlara “Satın alma sahiplen” diye seslenerek, “Bakım evlerimizde çok güzel köpeklerimiz var. Yurttaşlar haftanın yedi günü gelip bakımevini ziyaret ederek, can dostlarımızı sahiplenebilir. Onunla hayatı boyunca mutlu bir yaşam sürebilirler” dedi. Havaların ısındığına da dikkat çeken Umut Polat, şu çağrıda bulundu: “Yaz aylarına girdik. Havalar çok sıcak. Vatandaşlarımızın kapılarının önüne bir kap su koymalarını rica ediyoruz. Bu, can dostlarımızı mutlu edecek. Onların bize bizim de onlara ihtiyacımız var.” Çocuklar da yetişkinler de doyasıya eğlendi Festivale çocukları ile gelen Pelin Kocatürk, “Çocuklarımızı getirdik. Çok güzel bir organizasyon. Çocuklarımız çok eğlendi” dedi. Hülya Avcı da “Beş çocukla geldik. Harika bir etkinlikti. Köpek yıkadık ve gezdirdik. Yürüyüş yaptık. Çok keyfiydi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bu etkinlik için çok teşekkür ediyorum” dedi. Çocuklar da etkinlikte eğlenceli anlar geçirdi. Beril Erdoğan daha önce Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’ne gelmediğini belirterek, “İlk kez geldim. Köpek gezdirdim, çok tatlıydı” diye konuştu. Deniz Avcı ise “Köpek yıkadım, köpek gezdirdim. Tiyatro izlerken biraz üzüldüm ama yine de kendimi çok iyi hissediyorum” dedi. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.