TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#güreş

güreş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, güreş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Avrupa Şampiyonu olan güreşçi Yasemin Adar Yiğit kimdir? Haber

Avrupa Şampiyonu olan güreşçi Yasemin Adar Yiğit kimdir?

Güreş sporunun ülkemizdeki başarılı temsilcisi Yasemin Adar Yiğit kimdir? Spor hayatına gülle atma dalında başlayan ve daha sonra güreş sporuna yönelen Yasemin Adar Yiğit, kazandığı başarılar ile ülkemizde birçok gurur yaşattı. Yasemin Adar Yiğit hakkındaki bilgileri, haberimizin devamından inceleyebilirsiniz. Yasemin Adar Yiğit kimdir? Yasemin Adar, 6 Aralık 1991 tarihinde Balıkesir’in Çiçekpınar Köyü’nde dünyaya geldi. Lise yıllarında, bir beden eğitimi öğretmeninin spora yönlendirmesiyle 17 yaşında Balıkesir Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi’nde atletizm takımına katılan Yasemin Adar Yiğit, spor kariyerine gülle atma dalında başladı. Daha sonra, Eski Milli Güreşçi ve Avrupa ile Dünya Şampiyonu olan Aslan Seyhanlı'nın ve Güreş Antrenörü Kemal Kurt'un teşvikiyle Balıkesir Belediyesi Gençlik Merkezi'nde güreş hayatına başladı. Şu anda kariyerine İstanbul Enka Kulübü’nde devam etmektedir. Yasemin Adar Yiğit kaç yaşında? 1991 yılında dünyaya gelen Yasemin Adar Yiğit, 32 yaşındadır. Yasemin Adar Yiğit başarıları Yasemin Adar Yiğit, ilk uluslararası başarısını 2013 yılında Mersin’de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda 72 kiloda kazandığı altın madalya ile elde etti. 2016 yılında, Letonya'nın başkenti Riga’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, 75 kiloda Rus rakibi Alena Starodubtseva’yı 7-0 yenerek altın madalya kazandı. Bu başarıyla Yasemin Adar, Türkiye’de Kadınlar Serbest Stil Güreşinde ilk Avrupa Şampiyonu oldu. 2017 yılında, Fransa’nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda, 75 kiloda Belaruslu rakibi Vasilisa Marzaliuk’u 5-4 yenerek altın madalya kazanan Yasemin Adar Yiğit, bu başarıyla da Türkiye’de Kadınlar Serbest Stil Güreşinde ilk Dünya Şampiyonu olarak ülkemize yeni bir gurur yaşattı. Bulgaristan’ın Rusçuk kentinde düzenlenen UWW Ranking Series'deki Dan Kolov Nikola Petrov Güreş Turnuvası'nda, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Yasemin Adar, Çinli, Macar ve Alman rakiplerini tuşla yenerek çıktığı finalde U23 Dünya Şampiyonu Çinli Paliha Paliha’yı (5-0) öndeyken tuşlayarak Altın Madalya sahibi oldu. 2018 yılında, Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nin Kaspiysk kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, 76 kiloda Rus rakibi Ekaterina Bukina’yı 8-2 yenerek üst üste üçüncü kez altın madalya kazandı. Bu başarıyla Yasemin Adar Yiğit, Türkiye’de Kadınlar Serbest Stil Güreşinde üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu olmayı başardı. Yasemin Adar Yiğit ne zaman evlendi? Yasemin Adar Yiğit, 26 Eylül 2021 tarihinde Erdem Yiğit ile hayatını birleştirdi.

Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan milli güreşçi Yunus Emre Başar kimdir? Haber

Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan milli güreşçi Yunus Emre Başar kimdir?

Türk milli sporu olarak kabul edilen güreşin ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden biri olan Yunus Emre Başar kimdir? Dünya çağında birçok başarı elde eden ve kazandığı madalyalarla ülkemizi onurlandıran Yunus Emre Başar hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik. Yunus Emre Başar kimdir? Yunus Emre Başar, 5 Kasım 1995 tarihinde dünyaya gelen bir Türk güreşçidir. Grekoromen stilde 77 kiloda mücadele etmekte olan Başar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor kulübünde kariyerine devam etmektedir. Yunus Emre Başar, Hakkı Başar'ın yeğeni ve Metehan Başar'ın kardeşidir. Güreşçi bir ailenin içinden gelen Yunus Emre Başar’ın kardeşi Abdülsamet Başar, 2016 yılında Avrupa gençler şampiyonluğunu elde etti. Amcası Zafer Başar, 2000 yılında dünya gençler ikincisi oldu. Aileden gelen bir diğer isim olan Hakkı Başar, 1992 Barselona Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazandı ve Avrupa, dünya ve Akdeniz Oyunları'nda şampiyonluklar elde etti. Onun yeğeni olan Metehan Başar, 2017 Dünya Şampiyonası ve 2018 Akdeniz Oyunları'nda başarılar kazandı. Yunus Emre Başar’ın başarıları 2018 Akdeniz Oyunları'nda grekoromen stilde 77 kiloda mücadele eden Yunus Emre Başar, burada altın madalya kazandı. Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen 2021 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 77 kiloda mücadele eden Yunus Emre Başar, gümüş madalya sahibi oldu. İlk turda Ermeni rakibini 9-0 sayı tuşuyla mağlup eti ve çeyrek finalde Azerbaycanlı rakibini 8-5 ve yarı finalde Ukraynalı rakibini 4-0 yenerek finale yükseldi. Finalde Macar rakibine 8-0 yenildi ve gümüş madalya kazandı. Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen 2021 Dünya Güreş Şampiyonası'nda ise ilk turda Belaruslu rakibine 3-2 yenilerek turnuvaya veda etti. Sakarya'da düzenlenen 2022 Türkiye Güreş Şampiyonası'nda Yunus Emre Başar, erkekler grekoromen 77 kiloda birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu. İstanbul'da düzenlenen 2022 Vehbi Emre & Hamit Kaplan Turnuvası'nda ise finalde Azerbaycanlı rakibini 2-1 yenerek altın madalya kazandı. Macaristan'ın Budapeşte kentinde gerçekleşen 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Yunus Emre Başar, Sırbistan'ın Belgrad kentinde düzenlenen 2022 Dünya Güreş Şampiyonası'nda ise bronz madalya aldı. Hırvatistan'ın Zagreb kentinde düzenlenen 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Yunus Emre Başar, eleme turundan başlayarak bronz madalya kazandı.

Başpehlivan Mehmet Güçlü kimdir? Haber

Başpehlivan Mehmet Güçlü kimdir?

Türk toplumu için diğer spor dallarından ayrı bir yerde bulunan ve milli spor olarak geçen güreşin önemli isimlerinden Mehmet Güçlü kimdir? Güreş sporunda birçok önemi başarıya imza atan ve ülkemizi dünya çapında pek çok kere temsil eden Mehmet Güçlü hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik. Mehmet Güçlü kimdir? Mehmet Güçlü, 14 Mart 1952 tarihinde Muğla'nın Milas isimli ilçesinde dünyaya gelen bir Türk güreşçidir. Spor kariyerine 1968 yılında başlayan Mehmet Güçlü, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında serbest stil ve grekoromen stil kategorilerinde önemli başarılar elde etti. Güçlü, 1972 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etti. Toplamda 150 kez milli formayı giymiş olan Mehmet Güçlü, 1974 yılında yağlı güreşe başladı. Bu alanda birçok başarıya imza atan Güçlü, 1980 yılında Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan unvanını kazandı. Mehmet Güçlü kaç yaşında? 1952 yılında dünyaya gelen Mehmet Güçlü, 71 yaşındadır. Mehmet Güçlü’nün başarıları 1969 – Balkan ikincisi 1970 – İsveç’te gençlerde 90 Kg.'da Avrupa Şampiyonu 1971 – İzmir Akdeniz oyunlarında takım halinde şampiyonluk 1972 – Olimpiyatlarda dördüncü 1972 – Ordular arası Dünya birinciliği 1973 – İran’da 100 kiloda Dünya Şampiyonasında sekizinci 1974 – İstanbul’da Dünya Şampiyonasında üçüncülük 1976 – Leningrad’da Avrupa şampiyonasında üçüncülük 1976 – Leningrad’da Aleksandr Vasiliyevich Medved Turnuvasında birincilik Mehmet Güçlü’nün yağlı güreş başarıları 1974 – Başaltına altıncılık 1976 – Başpehlivanlıkta beşincilik 1977 – Başpehlivanlıkta altıncılık 1980 – Başpehlivanlık 1984 – Başpehlivanlıkta üçüncülük 1985 – Başpehlivanlıkta ikincilik 1988 – Başpehlivanlıkta üçüncülük 1989 – Başpehlivanlıkta ikincilik

Kocaeli’de güreşler için geri sayım başladı Haber

Kocaeli’de güreşler için geri sayım başladı

Kocaeli Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin bu yıl 20’ncisi düzenlenecek. 20-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyon öncesi geri sayım başladı. Bu yıl yine büyük heyecana sahne olması beklenen güreşler için etkinliklerin gerçekleşeceği İshakçılar’daki Er Meydanı’nda son hazırlıklar sürüyor. Yapılan çatı kapatılması düzenlemeleri ve yenilenen yüzüyle bu yıl güreşseverleri ağırlayacak olan İshakçılar Er Meydanı, vatandaşların daha keyifli bir şekilde müsabakaları izlemesine imkan sağlayacak. Derince Belediyesi’nin Derince Taşköprülüler Derneği, İzmit Taşköprülüler Derneği ve Çavuşlu Köyü Yardımlaşma Derneği ile birlikte düzenleyeceği organizasyona güreş camiası, sporseverler ve bölge sakinlerinin yine yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. İshakçılar’da bulunan Er Meydanı’nda gerçekleşecek ve birbirinden önemli etkinliklerin yer alacağı programlar 20 Ekim Cuma günü saat 13.30’da Mehteran Korteji ve Mevlid-i Şerif okumasıyla başlayacak. Aynı günün akşamı 18.00 - 22.00 saatleri arasında ise bu kez düzenlenecek Çocuk Şenliği ile çocuklar gönüllerince bir gün geçirme imkanı bulacak. Organizasyonun ikinci günü olan 21 Ekim Cumartesi ise bu kez konser coşkusu yaşanacak. Saat 20.30’da başlayacak olan konserde sanatçı Gizem Kara, Derincelilerle buluşarak, en güzel eserlerini seslendirecek. İshakçılar Er Meydanı’nda gerçekleşecek programların son gününde ise güreş heyecanı yaşanacak. 22 Ekim Pazar günü İshakçılar Er Meydanı’nda saat 10.00 itibariyle başlayacak organizasyonda farklı boylarda güreşler tutulacak. Birbirinden ünlü başpehlivanların mücadelesine sahne olacak güreşlere vatandaşların bu yıl yine yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Kocaeli'de kayıp Elanur'dan haber alınamıyor

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.