TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Gümrük muhafaza ekipleri

Gümrük muhafaza ekipleri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gümrük muhafaza ekipleri haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı bildirdi: 508 milyon lira değerinde kaçak eşya ele geçirildi Haber

Ticaret Bakanlığı bildirdi: 508 milyon lira değerinde kaçak eşya ele geçirildi

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza ekipleri kaçakçılıkla mücadelede kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Çorlu ve Malkara ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda kaçak tütün ve sigara üretimine yönelik ekipmanlar ele geçirildi. Yaklaşık 8 milyon lira değerinde malzemeye el konulurken, operasyonlar sonucunda 150 milyon Türk Lirası tutarında kamu zararı tespit edildi. Mersin, Kocaeli ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, toplam değeri 328 milyon Türk Lirası olan kaçak eşya ele geçirildi. Mersin'de yapılan operasyonda, şüpheli bir konteynerin takibe alındığı ve aracın üzerinden indirildiği sırada, aynı numaraya sahip başka bir konteynerin araca yüklendiği tespit edildi. Araçta, gümrüklenmiş değeri yaklaşık 311 milyon Türk Lirası olan 322 bin güneş gözlüğü, 62 bin 200 dereceli gözlük, 15 bin güneş gözlüğü camı, 1400 oyuncak, 2 bin 350 şarjlı çocuk diş fırçası, 21 bin 950 tuşlu cep telefonu cinsi eşya bulundu. Kocaeli'de yapılan operasyonda, beyan edilmemiş 9 bin 413 hoparlör, 4 bin 550 manyetik akıllı şarj cihazı, 128 bin kablolu kulaklık, 5 bin AUX kablo, 11 bin 960 UXB kablo, 2 bin telefon tutucu, 1500 mikrofon, 13 bin 980 kamera koruyucu cam, 218 bin 320 karton kutu, 2 bin 390 MP3 çalar olmak üzere toplam 497 bin 547 kaçak eşya ele geçirildi. Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezi ve Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nün ortak operasyonunda, şüpheli bir tır takibe alındı. Tırda yapılan detaylı aramada fotokopi makinası, yazıcı, dermapen, koruyucu gözlük ve koruyucu maske gibi çeşitli eşyalara el konuldu. Ayrıca, Artvin, Denizli, Trabzon ve Şırnak'ta gerçekleştirilen farklı operasyonlarda turistik kolaylıklar kapsamında geçici olarak Türkiye'ye getirilen lüks araçlara el konuldu. Araçların yurt içinde bırakıldığı, ilgili şahısların ise taahhütname vermeden araçsız yurt dışına çıktığı tespit edildi. Bununla birlikte, geçici ithalat kapsamında araç getirmek için bazı şahısların usulsüzlük yaptığı da belirlendi. Söz konusu olaylarla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında, geçici ithalat rejimini suiistimal ederek Türkiye'ye getirilen ve yurt içinde usulsüz bir şekilde kullanılan yaklaşık 22 milyon Türk lirası değerinde 7 lüks araca el konuldu. Ayrıca, Gümrük muhafaza ekiplerince yapılan operasyonlarda ele geçirilen kaçak tütün ve sigara üretim aksamlarından elektronik eşyalara, lüks araçlardan gözlük ve aksesuarlara kadar çeşitli ürünlerin toplam değerinin 508 milyon Türk lirası olduğu bildirildi. Soruşturma devam etmektedir.

İzmir’de 4 milyon doldurulmuş kaçak sigara ele geçirildi Haber

İzmir’de 4 milyon doldurulmuş kaçak sigara ele geçirildi

İzmir’de Gümrük Muhafaza ekiplerinin şüphesiyle durdurulan bir tır içerisinde, 4 milyon doldurulmuş kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili tır sürücüsü gözaltına alındı. Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü Operasyon Dairesine bağlı Tütün Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibi ile İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, yürütülen istihbarat faaliyetleri sonucunda, İzmir İline makaron sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen Gümrük Muhafaza ekipleri şüpheli tırın yerini tespit ederek tırı Turgutlu- İzmir karayolunda yakın takibe aldı. Yerli ve milli x-ray cihazı tespit etti Şüpheli aracı izleyen Gümrük Muhafaza ekipleri, operasyon için savcılık talimatıyla aracı Işıkkent mevkiinde durdurdu. Yapılan ilk kontrollerde, tırın ev eşyası naklinde kullanıldığı tespit edildi. Sonrasında araç x-ray taraması yapılmak üzere Alsancak Limanı’na götürüldü. Şüpheli tır Mil-Tar Projesi çerçevesinde geliştirilen ilk yerli ve milli x-ray cihazı ile tarandı. Aracın x-ray taramasında şüpheli yoğunluklar görülmesi üzerine detaylı fiziki aramaya geçen ekipler toplamda 4 milyon doldurulmuş sigara ele geçirdi. Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu ele geçirilen 4 milyon doldurulmuş sigaraya el konulurken, tır sürücüsü gözaltına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.