TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#genelge

genelge haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, genelge haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

81 il valiliğine afetzedelerle ilgili genelge Haber

81 il valiliğine afetzedelerle ilgili genelge

İçişleri Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı 81 il valiliğine ‘Afetzedelerin Geri Dönüş İşlemleri ve Yol Masraf Ödemeleri’ konulu genelge gönderdi. Genelgede diğer illerden afet bölgesine, afet bölgesinden geçici olarak yaşadıkları diğer illere, afet bölgesinden afet bölgesine gidiş dönüş yapmak isteyenlerle ilgi tahliye taleplerinin karşılanması işlemlerinin kesintisiz şekilde devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda; Afetzede vatandaşların geri dönüş ve yol masraflarının karşılanması iş ve işlemlerinin yürütülmesi için Valilik/Kaymakamlık bünyesinde daha önce oluşturulan birimler görevlerine devam edecek. İhtiyaç durumunda teknik ekipman ve personel bakımından destek sağlanacak. Belirlenen tahliye bilgilendirme ve başvuru noktalarının adres ve iletişim bilgiler Valilik/Kaymakamlık internet ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılacak. BİLET ÜCRETLERİ KARŞILANACAK Yol Masraf Belgesi talep eden depremzede vatandaşlar “https://tahliye.afad.gov.tr” adresinden sisteme giriş yapabilecek. Tahliye ve geri dönüşler konusunda müracaat noktalarına başvuran afetzedelerin de bilet ücretleri karşılanacak. Kendi imkanları ile bilet alan afetzedelerin talep etmeleri halinde bilet ücretleri ödenecek, yapılacak ödemelerin depremzede vatandaşların TC Kimlik Numaraları üzerinden gerçekleştirilmesi sağlanacak. Çıkış illerindeki tahliye bilgilendirme ve başvuru noktalarına müracaat yapamadan afet bölgesindeki merkezlere ulaşan afetzedelere de gerekli kolaylıklar sağlanarak talepleri halinde yol masraf tutarları karşılanacak. 7/24 çalışma esaslı oluşturulan tahliye ve müracaat merkezlerine başvuran vatandaşların ulaşım noktasında uygun vasıtalarla gidiş dönüşlerinde gerekli her türlü imkan ve kolaylık daha önce yapıldığı şekilde kesintisiz yürütülecek. İHA

AK Parti İzmir’de istifa hareketliliği Haber

AK Parti İzmir’de istifa hareketliliği

TENZİLE AŞÇI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 genel seçimleri için 14 Mayıs tarihin işaret etmesiyle birlikte parti kulisleri yeniden hareketlendi. CHP İzmir’de seçime yönelik milletvekili aday adayı tablosunun büyük oranda netleşmesiyle birlikte gözler AK Parti’ye çevrilmiş ve milletvekilliği aday adaylığı için kimlerin istifa edeceği merak konusu olmuştu. AK Parti Genel Merkezi’nin istifa genelgesini göndermesi ve aday adaylığı başvuruları için 11-17 Mart tarihlerinin işaret edilmesiyle birlikte İzmir teşkilatında istifa hareketliliği başladı. 6 İLÇEDEN İSTİFA BEKLENİYOR AK Parti İzmir'de milletvekili aday adaylığı için Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay, Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı, Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan’ın milletvekili aday adayı olmak için istifalarını verecekleri öğrenildi.   Başkanlarının istifalarının kabul edilip edilmeyeceğinin yapılacak yönetim kurulu toplantısında karara bağlanacağı ifade edildi. Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan ve Karşıyaka İlçe Başkanı didem Keseli’nin de istifa edeceği kulislerde konuşulmuştu.  Öte yandan; teşkilat içerisinden de AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ ve İl Başkan Yardımcıları İbrahim Derici, Sefa Şahin, Furkan Katmerci ve Ali Arslan'ın da istifa etmesinin beklendiği öğrenildi. SÜREKLİ’YE VİZE ÇIKTI Edinilen bilgilere göre; AK Parti İzmir İl Başkanı ve 25.-26. Dönem İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin milletvekili aday adaylığı için de AK Parti Genel Merkez’den vize çıktı. Sürekli’nin önümüzdeki günlerde istifasını sunacağı belirtildi. GÖZLER 19 MART’A ÇEVRİLDİ AK Parti'de aday adaylığı başvurularının sona ermesinin ardından 19 Mart Pazar günü üyelerin milletvekili olarak görmek istedikleri isimleri oylayacağı temayül yoklaması yapılacak. 500 bin üyesi bulunan AK Parti İzmir’de sandığın Halkapınar Kapalı Spor Salonu'nda kurulacağı ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.